Zvýšila sa vám tvorba mlieka, keď ste užívali Benedikt a Senovku?

6. máj 2022

Ahojte, zvýšila sa vam tvorba mlieka užívaním týchto byliniek? Odporúčala mi to laktačná poradkyňa. Užívam 3x3 denne. Pali ma z nich záha, denne. Doteraz som s tym problém nemala.

danielahamar
6. máj 2022

mne bolo od neho zle a malého bolelo brucho

autor
6. máj 2022

@danielahamar ako zle ti bolo? Mna laktačná presviedča ze to je z niečoho iného. Ze z byliniek nie. A tvorba mlieka sa navýšila?

bellovag
6. máj 2022

Mne sa tvorba zvýšila, ale bolo mi z nich ťažko.... popri tom som aj celkovo zvýšila príjem tekutín a ešte mi ktosi poradil hroznový mušt od Matyšáka 🙂

autor
6. máj 2022

@bellovag dakujem

remma
6. máj 2022

Ja som ich týždeň brala, ale nemala som pocit že by zvýšili tvorbu mlieka.

pondelok01
6. máj 2022

Ja som pojedla asi tri balenia, mne to pomohlo, neviem ci iba ako placebo, alebo to realne nieco robi, ale 6 tyzdnov po porode sa mi mlieko rozbehlo a presli sme z Nutrilonu a flase na iba dojcenie. Tazko mi nebolo, ale vonala som ako indicke kari.

riskoh
6. máj 2022

Vobec nie,pomohli homeopatika ricinus comunis 5 ch

nikaeli
6. máj 2022

Dcéru som plne dojčila 6 mesiacov, pri chvíľkovej kríze mi pomohli homeopatiká ricinus comunis 5 ch. Vydržali sme rok, potom sa sama odstavila.
Syna som plne dojčila asi mesiac, postupne som ho musela začať dokrmovať - každým mesiacom plus jednu dávku. Jedla som zápražkové polievky, pila senovku, benedikt, skúšala aj v tabletovej forme, tieš Matyšakovú hroznovú šťavu, prikladala na požiadanie, nosila ho v šatke, proste som vyskúšala všetko, čo mi kto poradil a mlieka bolo aj tak stále menej a menej. Hlavne (!) si to nevyčítaj 💗

evica17
6. máj 2022

Nebrala by som to, pocitaj si na nete, ze to nie je tak neskkodne pre babatko.

pondelok01
6. máj 2022

@evica17 ved daj konkretny link

autor
6. máj 2022

@evica17 môžeš konkrétne napísať? Laktačná poradkyňa mi to odporúčala mna z toho Pali záha

martinatom1
6. máj 2022

Kojím už 6-ty rok. S množstvom mlieka som dosť dlho bojovala všetkými možnými spôsobmi. Brala som benedikt a senovku na odporúčanie LP nejakú dobu, a dosť mi rozhodili trávenie, na dlhé obdobie. Efekt na mlieko mali, ale nie zas taký prevratný. Z bylín mi lepšie fungovala Moringa. Výborný je aj ten hroznový mušt ako tu niekto spomínal, a tiež mi fungovalo čierne pivo. Pomáhalo aj vypiť nárazovo 2 poháre vody tesne pred kojením. Po čase všetky tieto prostriedky stratia účinok, treba ich striedať a podstatne zlepšiť techniku kojenia. Striedať prsníky, z nevypitého odsať, aby bol čo najčastejší odber a mlieko v ňom dlho nestálo bez odbytu. Najviac mi fungovalo dať si niečo z vymenovaných vecí, dať dieťa do nosiča a ísť von na prechádzku.

beata_k
6. máj 2022

Nie, akurat som smrdela jak tchor.

autor
6. máj 2022

@martinatom1 dakujem za skúsenosť. Este sa opytam budili ste deti ak vam spali napr 2hodinky aby sa napapali? Laktačná mi radila davat každú hodinu papať. Aj vystihovať a budiť ju aby sa najedla. Neviem ci to robiť. Mna keby niekto zobudil asi mu strelim. Ako ste to mali?
Rozhodnutá som dobrat balenie a viac investovať do toho nebudem. Mlieko mi rozbehli homeopatika nejaké ricinus ale uz neviem presne. Laktačná na homeopatika neverí. Takze zazrak su bylinky.

autor
6. máj 2022

@beata_k 🤣🤣🤣

matkahelka
6. máj 2022

asi zavisi akej laktacnej sa opytas, ta, ktora je tu na modrom koni v poradni je vyslovene proti bylinkam.

because
6. máj 2022

Ano, po 3mes.som prešla na moringu. Ta bola kus lepšia, zevraj B+S naj posobia do 3mes.potom uz by mala byť moringa.
Prikladanie na poziadanie je samozrejmosť.

martinatom1
6. máj 2022

Aké veľké je bábätko? Nie nebudila som, určite nie po 2 hodinách. Ale ak by spalo dajme tomu 3-4 hodiny, to už by som asi trochu poštuchala a polospiace priložila. Ja som mala malých odporcov kojenia od narodenia, musela som ja myslieť na to aby sa napapali. Jedli v podstate len v polospánku, takže som stále číhala na to kedy zaspávajú alebo sa prebúdzajú, a vtedy rýchlo strčiť prso. Tiež keď bola dcérka uplne maličká, mala som ju v nosiči, tam spala, keď sa trochu pomrvila dala som prso, napapala sa a spala ďalej.

autor
6. máj 2022

@martinatom1 2a pol mesiac nikdy nespí viac ako 3max 3a pol hodinky od papania. V noci každé dve je hore.

diamond007
6. máj 2022

Ano

autor
6. máj 2022

@matkahelka to naozaj?

diamond007
6. máj 2022

Áno, mne pomohli a tvorba mlieka sa radikálne navysila.
Nie, nebudila som deti na mliečko nikdy. Ale keď je malá hore tak ju kojim aj každú hodinu. Proste často treba núkať prsník ale keď spí tak spí. Ale moje dieťatka nespavali dlhšie ako tie 3h od 2-3mesiaca takže som nebudila.
Keď ma 2.5mesiaca tak určite netreba budiť na mliečko.... Z čoho usudzujes že máš málo mlieka? Je hladná?

autor
6. máj 2022

@diamond007 je problém ju nadojčiť ako som vyššie písala odpája sa od dojčenia, trepoce ručičkami nožičkami, odstrkuje prsník, ak ho ma v puse krúti hlavičkou doprava doľava, laktačná to zhodnotila znížená produkcia mlieka. Nasadila som tie bylinky, beriem ich týžden ale vobec nemám pocit ze mlieka je viac. Mna z nich pali záha, užívam 3x3

matkahelka
6. máj 2022

ano naozaj. precitaj si prispevky od nej. alebo poloz anonymnu otazku.

diamond007
6. máj 2022

Ak ti robia problém, vysad.
Dcéra priberá? Možno ju až moc často kojis a není taky jedak. Veľmi to možno riešiš.

Pri užívaní byliniek je veľmi dôležité dodržiavať určité pravidlá, lebo potom môžu spôsobovať tráviace ťažkosti aj problémy s vyprázdňovanim aj pálenie záhy.
Je potrebné nebrať ich nalačno, jesť dostatočné množstvá jedla, nie len niečo zobnuť (nezabúdať sa najesť) a piť väčšie množstvo tekutín, minimálne jeden pohár navyše ako bolo zvykom.
Tieto bylinky fungujú na podobnom princípe ako vláknina, čo sa trávenia týka, a keď nemajú čo viazať, tak potom robia problém v žalúdku.
Ak spôsobujú ťažkosti, je dobré si napríklad dávku aj rozdeliť, buď medzi jedlo, alebo v priebehu dňa danú dávku, nemusí byť naraz 6 kapsúl, ale napríklad po raňajkách 2+2 potom na desiatu 1+1 a podobne, ale v nejakých podobných intervaloch v priebehu dňa.
Prejavy, ktoré má Tvoje bábätko vyzerajú na začiatok štrajku a v tom prípade je o čosi dlhšie, kým sa to upraví, v zmysle správania sa bábätka.
Tvorba by sa už mohla ukázať vyššia, no každá sme iná a je dosť možné, že Tebe táto základná dávka nestačí a potrebovala by si zvýšiť dávkovanie. Alebo možnosť je aj Moringa, buď ju pridať k tomuto alebo ju brať samostatne. Záleží ako vnímaš tvorbu a vplyv bylín nezavisle od pálenia záhy.

autor
6. máj 2022

@diamond007 môže byť, aj to že veľmi to sledujem a veľmi chcem. Priberá zatiaľ síce menej ale priberá.

autor
6. máj 2022

@coccinellaseptapunktata vyššiu dávku už neznesiem. Jem dostatočne aj pijem dostatočne. Užívam ich po jedle. Mne sú doslova odporné. Grgá sa mi za nimi. Cítim ich ešte dlhšie v ústach. Moringu som nemala. Ono my sa s dojčením trápime od začiatku v podstate. Prv dojčenie rozbehnúť nakoľko v nemocnici mala sunar. Potom udržať a teraz to odmietanie ma ubíja.
Nemám pocit, že tie bylinky pomáhajú.

Áno, toto je veľmi náročné, keď sa snažíš a bábätko má na to iný názor. Veľmi dobre funguje aj kontakt koža na kožu. Nielen pri dojčení, ale tak celkovo počas dňa, hocikedy sa dá, daj si bábätko iba v plienke na seba na nahú hruď a laskajte sa spolu, či už spí alebo bdie. Pomáha to nielen jemu, aby "mu zachutilo", ale aj tvorbe mlieka ako takej.

autor
6. máj 2022

@coccinellaseptapunktata nie je taký mojkoš. Ten čas premrmčí preplače. Ešte aj to ma trápi, že to nejde ako by som chcela. Vy ste laktačná poradkyňa? Aj šatku máme aj nosiť musím vystihnúť čas kedy chce a spať v tom absolútne.