Arytmia zo stresu

19. jún 2022

Pochodila som už x vyšetrení. Štítna v poriadku, kardiológa vraj tiež v poriadku, neurológia . Už neviem na koho sa obrátiť. Asi len psychiater. Posledný môj zážitok pri čakaní na endokinologii mi prišlo zle tlak 140/85 a pulz 112 pocit na odpadnutie a pocit nervozity. To by som ako tak predýchala ale ten záchvat arytmie niečo neskutočne. Cítila som ako mi neskutočne chaotický bije srdce. Myslela som,že ujdem z čakárne. Stretol sa s tým niekto aby mu stres zapríčinil takéto stavy,alebo je fakt za tým problém so srdcom. Vraj mám prolaps miteralnej chlopne ale to od detstva a teraz lekárka počula ak šelest. Nikdy som takéto problémy nemala a bojím sa,že fakt na tú arytmiu zomriem.30 mám vyšetrenie opäť u kardiológa.dakujem za prípadné názory alebo rady.

panelacikova
19. jún 2022

samozrejme, že stres ti spôsobuje zvýšenie tlaku a aj rýchlosti pulzu, to je úplne prirodzené.... pozornosť zbystri predovšetkým vtedy, keď sa tieto stavy budú opakovať v úplnom pokoji. vtedy už ide o vec, ktorú treba riešiť cez lekára.

autor
19. jún 2022

@panelacikova niekedy to príde aj v pokoji. No najviac to prepukne,keď mám niekam ísť. Asi stres.

ibamy2
19. jún 2022

Sice sa z toho psychiatra mozno trosku smejes, ale pokojne mozes mat uzkost / panicke ataky a pod. Ak si podla vysledkov vysetreni v podstate zdrava, tvoje stavy mozu byt psychickeho povodu... Nie som ziadny lekar, ale napoveda tomu podla mna aj tvoj strach a aj opis stavov.

autor
19. jún 2022

@ibamy2 nie nesmejem, nakoľko som vylúčila už všetko ,čo by mi to mohlo spôsobovať. Pokiaľ mám výsledky v poriadku, žiadne minerály mi nechýbajú. Kvôli supraventikularnou tachykardii som podstúpila aj katetrovu ablaciu srdca a primárka zhodnotila,že je to v poriadku,tak ja už fakt neviem kam sa obrátiť. Tieto stavy má neskutočne obmedzujú v mojom živote.

luccija
19. jún 2022

Uzkost

autor
19. jún 2022

@luccija to fakt sa môže prejaviť takou arytmiou ??? So všetkými sa zmierim,keď mi je zlé ale tá arytmia vie neskutočne vystrašiť a neskutočne to pôsobí na psychiku. Ako si vlastné viem pomôcť,nech tie stavy neprídu ???

janka_23
19. jún 2022

Mala si teraz niekedy aj holter?

autor
19. jún 2022

@janka_23 mala len tie stavy počas holteru som nemala

zuzuliennka1
19. jún 2022

Urcite v tvojom pripade odporucam navstevu psychiatra, sama si v tomto prilis nemas ako pomoct, ono v uplne najkrajnejsom a najhorsom pripade ti na uzkost vie psychiater predpisat lieky.
Nie je to nijaka hanba, ani nic podobne, z toho co pises, ti stres a nervozita velmi vazne vplyvaju na zdravie

luccija
19. jún 2022

Netusim...pytaj sa lekarov.Magnezium mozno liek...betablokatory mala kamoska a lieky na uzkost.Nevsimat si predychat...je to tazke viem kamoska ma extrasystoly arytmiu vsrtko...

autor
19. jún 2022

@luccija no je to hrozné. Inak v bežnom živote fungujem normálne,no tie stavy niečo hrozné

nikaeli
19. jún 2022

mne sa takto prejavovala tetánia.. je to v podstate to isté, čo PP, len to stanovuje iný lekár.. užívam Mg a betablokátor Isoptin.. keď pôjdeš k psychiatrovi, s najväčšou pravdepodobnosťou ti napíše AD. Podstatné je zistiť, čo ti to spúšťa a pracovať s tým, učiť sa hlboko dýchať s dlhším výdychom, relaxovať, chodiť do prírody, atď. Jednoducho vypnúť, čo je v dnešnej dobe tak veľmi ťažké, ale dá sa to. Minulý rok o takomto čase som mala pocit, že sa z toho skutočne zbláznim, dnes mi je neporovnateľne lepšie. Mne pomáha aj čaj z ľubovníka na striedačku s medovkou a večerný kúpeľ v magnéziovej soli.

autor
19. jún 2022

@nikaeli ďakujem pekne za radu

smoulingirl
19. jún 2022

Kedy si mala naposledy holter?

autor
19. jún 2022

@smoulingirl minulý rok v júni

smoulingirl
24. jún 2022

Zajdi na kardio , povedz o týchto stavoch, mali by ti dať opäť holter a podľa výsledkov postupovať ďalej. Môže to robiť stres, môže to robiť chrbtica, ale aj ten prolaps chlopne. Mg môžeš skúsiť tiež.

autor
25. jún 2022

@smoulingirl magnosolv beriem...áno som objednaná na kardio

slniecko_12
25. jún 2022

Niekedy ti totiž magnézium nemusí zabrať, ak ho máš dostatok..môžeš mať nedostatok vápnika alebo draslíka.

autor
25. jún 2022

@slniecko_12 všetky výsledky krvi mám v poriadku. Bola som na endokinologii

wlf
25. jún 2022

Ahoj. Ja s týmto žijem už 9 rokov. Pobehala som všetky vyšetrenia, aké existujú. Nikde nič. Nakoniec som šla psychiatrovi. Dal mi samozrejme AD, no mne nepomáhalo ani to. Treba to nejak prijať a naučiť sa s tým žiť. Povedať si, ze keď ma to nezabilo doteraz, tak to tak nebude ani v tomto prípade. Psychika je mocnejsia než všetky lieky sveta.

hana32
10. dec 2022

Ahoj. Prosim ta ako si si poradila s tou arytmiou? Mam to tiez, niekolko krat za den. Pichanie pri srdci, pocity na odpadnutie, vracanie. Pride to hocikedy. Citim ako mi srdce preskakuje, nepravidelne bije. Je to velmi neprijemne. Lekari uz nevedia co so mnou. Betablokatory nemozem, lebo ak som ok, mam skor nizsi tlak 109/68 ale pri tych stavoch aj 140/105. Je to tazke a nikto ma nechape.

autor
10. dec 2022

@hana32 ahoj nijako..dnes celý deň mi bolo ako píšeš...tri hodiny v kuse arytmia..niečo strašné. Tep mám tých 85 no vkuse nepravidelný. Ja si myslím,že len naučiť sa s tým žiť. Ja mám pri tom tlak ukážkový 120/80. Momentálne mám to každý deň. Mám dva dni pred MS. Zvažujem,či to nemôžu byť hormóny. Už fakt neviem kam sa obrátiť. Všade má odpinkaju s tým,čo chcem,veď som zdravá. K lekárom už nechodím,nemá to zmysel.

nikaeli
10. dec 2022

@hana32 prečo nemôžeš betablokátor? ja mám tlak 90/70 a užívam Isoptin.. po roku a pol mám tep z pôvodného 100 (v kľude) pod 70, ustúpili extrasystoly, aj arytmiu už takmer nevnímam. Na začiatku som mávala aj 140, 160 v noci.

complyc
2. nov 2023

Ja som mal to iste ked som prestal fajčit

hana32
3. nov 2023

@nikaeli nemam vysoky tep a vzhladom na to ze vklude ho mam aj pod 50 betablokator by mi ho este znizil.

sisamisaaa
22. apr 2024

Ja mám to isté... arytmie dokonca sem tam cítim ako mi srdce zafibriluje. 11 dní som ležala na internom, EKG, Echo, holter, všetko v poriadku. No ako športovec mám nízky tlak bežne tepy 46/min, už len blbá štvrťka lieku na uvoľnenie svalov mi to stiahla na 43/min... Takže lieky u mňa tiež moc nehrozia. Mám to 3 mesiace a chodím na fyzioterapiu a pomáha to, spolu z magnezkom, tie stavy chodia menej často ale keď prídu, tak to stojí za to. A veľakrát v úplnej pohode. Trochu si pospomínam napríklad na nemocnicu, a za pár hodín to príde, arytmia, na odpadnutia a potom už len srdce preskakuje jak blázon hore dole ako keby som šľapala na kopec. Dnes som mu už aj vynadala že WTF...