Chvenie srdca

1. jún 2022

Ahoj, poprosím o radu,ak má niekto skúsenosť. Už štyri roky mi pretrvávajú stavy. V priebehu minúty príde na mňa arytmia - nepravidelný pulz. Dnes v práci som pociťovala asi pol minúty akoby mi srdce nebilo,len sa chvelo. Tieto stavy má prepadnú z ničoho nič. Pociťujem pri tom mdloby a samozrejme strach. Pred rokom som to riešila neurológia, endokinologia, kardiológa - tu mi lekárka povedala,že mi nevie pomôcť výsledky z holtera mám v poriadku a ostatné vyšetrenia tiež v poriadku. No takto sa fungovať nedá,keďže tieto stavy má prepadnú za posledný mesiac skoro každý deň ( v práci zvlášť ). Ja už neviem na koho sa obrátiť,či dané vyšetrenia podstúpiť ešte raz. Tieto stavy sú neúnosné. Stres vôbec nepociťujem. Niekedy už mám pocit, že 💓 to už nezvládne. Ďakujem za prečítanie prípadne za skúsenosť.

viestta
1. jún 2022

Nebudú tvoje potiaze psychosomatickeho pôvodu? To, že, stres nepociťujes neznamená, že ho necitis

autor
1. jún 2022

@viestta ja už fakt neviem. Som v pohode v práci, sedím rozprávam s klientom a zrazu z ničoho nič začne sa mi srdce chviet a nastanu u mňa mdloby

kvetinka719
1. jún 2022

Ja som toto riešila so svojim kardiológom a internistických. Obaja mi povedali, že je to normálne - mám prolaps motralnej chlopne. Nazvali to už si nepamätám ako, vraj sa to stáva.

martinka13
1. jún 2022

Aj mne sa to stáva pravidelne. Začalo to na VŠ. Vtedy som absolvovala všetky možné vyšetrenia. Nič nezistili. Teraz mam obdobia, keď sa to deje častejšie a potom obdobia ked aj vôbec nie. Je to nepríjemné, ale naučila som sa s tým žiť.

autor
1. jún 2022

@kvetinka719 mne v roku 2013 kardiológ napísal v správe možný ľahký prolaps predného mitralneho cipu s MR zadnom cípe do I. stupňa. No nikto to nikdy neriešil. Nikdy som ani žiadne problémy nemala až posledné štyri roky. Dokonca som podstúpila aj katetrovu ablaciu supraventykularna tachykardia - chvalabohu to dopadlo úspešne. No s arytmiou a chcením srdca bojujem každý deň. Už je to neúnosné.

mogaa
1. jún 2022

môže to byť znak tetánie....

autor
1. jún 2022

@martinka13 za štyri roky už aj ja si zvykám. No niekedy mám pocit,že už to nedám. Tiež ti to príde z ničoho nič ??? Odrazu ???

autor
1. jún 2022

@mogaa aj také prejavy má tetania ???

linalinabizu
1. jún 2022

ja mam od nepamati busenie ...tak mam brat magnezium , tak si ho furt davam , aj viac ako treba /pre istotu/a rozdiel nevidim ani necitim :D cakam kedy ma z toho docista vystrie :D :D

autor
1. jún 2022

@linalinabizu pokiaľ je búšenie srdca pravidelné - nestresujem ( už som zažila aj tep nad 250 )... No nepravidelna činnosť je nieco hrozné

martinka13
1. jún 2022

Presne. Za tie roky som odpozorovala, že je to zväčša po fyzickej alebo psychickej zaťaži a keď potom už príde oddych a kľud. Tak vtedy. Ale nie je to na 100%. Niekedy je to len tak.

autor
1. jún 2022

@martinka13 takže tie stavy,kedy ti nebije srdce iba akoby sa chvelo poznáš ??? Ja zvažujem,že sa objednám ku kardiológovi bola som pred vyše rokom ale k inému - nakoľko mi kardiologicka terajšia povedala,že mi nevie pomôcť

leameleg
11. aug 2023

Ahoj je ti už lepšie u mňa to pretrváva mes. a každý deň. Mám úplne to iste. Už som sa objednala aj na krvné testy. Holter som mala 5mes dozadu ten bol ok

iwesska
11. aug 2023

Pokial si nemala problemy pocas Holtera,tak to vysetrenie je nanic. Treba si zaplatit aspon na 7 dni,pripadne mesiac,aby to zachytil. Toto prolaps mi chlopne urcite nesposobuje. Tiez ho mam a ziadne taketo tazkosti. Moze tam byt aj nezachytena fibrilacia predsieni.

leameleg
12. aug 2023

@iwesska neviem komu patrila odpoveď🙂

iwesska
12. aug 2023

@leameleg Autorke🙂

leameleg
12. aug 2023

@iwesska jaaaaj 🙂 prepáč nevedela som

0laracroft0
12. aug 2023

Ahojte. Ja som zažila zlepšenie, hoci je to asi trochu iný prípad. Napíšem, čo si myslím, že mi pomohlo.
V máji som s ročnou dcérou musela do nemocnice a odvtedy mi začali extrasystoly. Minulý týždeň sa pridali stahy svalov, tie dvakrát vyústili do zlého stavu, nazvala by som to záchvat, hoci úplne mimo som nebola.
Od pondelka som zmenila stravu. Dovtedy bola celkom fajn, až na to že poobede a večer keď deti zaspali sme s mužom vyjedali somariny.
Od toho pondelka som pridala prechádzky OSAMOTE.
Odvtedy každý den pociťujem zlepsenie. Dnes som cítila len dve extrasystoly, v pondelok ich bolo aj cez 100.
Viem, že je to krátka doba a viem, že sa to ešte môže vrátiť, jasne. Ja ale skratka verím tomu, že správna strava môže telu veľmi pomôcť.
Ja som teraz na čisto rastlinnej, plus bez cukru, bez lepku a s minimom tukov a priem. spracovanych potravín. Každý den pijem tri rôzne bylinkové čaje (námatkovo vyberám). Ak niekoho zaujíma, čo zhruba jem, tak najviac sa inšpirujem receptami zo stránky jimejinak cz.
Dúfam, že to aspoň niekomu z nás pomôže 😀🤷🏼‍♀️ držte sa, je to strašne nepríjemne, fakt..

nikaeli
4. apr 2024

autorka ešte si aktívna?