Bolesti kĺbov od pôrodu, leár v nedohľadne

hruska91
18. júl 2021

Ahojte, mam problem od pôrodu ma velmi bolia kolena klby stale sa to zhorsuje. Bolesti su silne, ked vstavam, idem si cupnut, nieco dvihnut, hore dole proste, pri chodzi nie. Uzivam kolagen, je pravda ze sa nepravidelne/malo stravujem niekedy si az vever uvedomim, ze som este nejedla - ale to pri dvoch malych detoch sa mi niekedy stava (8mesiacov a 2roky), celkovo s jedenim je to bieda +stale som unavena vycerpana, kazde rano ako keby ma presiel vlak. Nekojim, kvoli postpartum depresii od 5tyzdna mi zastavili mlieko - liekmi (neviem ci aj to ma vplyv).
Bolesti sa zhoršuju, bola som u lekarky, spravila mi krvny obraz, mam malo železa-aj preto mi nechuti nic jest, a inak som ok.
Objednala som sa na ortopédiu ci su to opotrebovane klby z deti, alebo artroza, alebo vraj hormony neviem. (Na reumatologii som bola, faktor mam v norme)
Ako to uz na SVK na orto byva, objednala som sa ma prvy volny termin - v oktobri!!! Neviem co dovtedy robit, ortopedia bola moja posledna sanca...neviem ci vydrzim.

Poradte, budem rada za akúkoľvek skusenost

lucka_ke
18. júl 2021

na železo si kúp melasu a dávaj do čaju namiesto cukru, alebo v lekárni Globifer + kyselina listová, železo treba užívať s vit. C aby sa lepšie vstrebávalo
proti bolesti skús protizápalové voľne dostupné lieky (Voltaren, Ibalgin, ...) ak nedojčíš tak môžeš, mne to na kolená pomohlo
ak by sa bolesť zhoršovala tak nečakaj do októbra ale choď ako urgentný prípad skôr, musia ťa vyšetriť

ukulela
18. júl 2021

@hruska91 mne po porodoch na kĺby pomohol májový olej. Veľa vápnika, dobre sa vstrebava.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danielahamar
18. júl 2021

začni brať aj D vitamín, som 7m od porodu a tiež ma už bolelo všeličo odvtedy, čo dovtedy vôbec

superholka77
23. jan 2024

@ukulela dobrý môžem sa opýtať na kĺby vam pomohol májový olej alebo makový olej ďakujem

ukulela
24. jan 2024

@superholka77 makový 😀 automatické opravy textu sú smrť 😆