Vaše skúsenosti s alergiou na kravské mlieko, kazeín - výsledky, hodnoty, postup.

janakasp
14. okt 2019

Ahojte, zaujimalo by ma ake ste mali zistene hodnoty na kravske mlieko, kazein, laktozu
ja mam vysledky
anti kravske mlieko IgA 30,66
anti kravske mlieko igG 46,74
antikazein IgA 2,14
anti kazein igG 1,84
anti laktoza IgA 1,12
anti laktoza IgG 0,29

zatial som nebola na konzultaciu. vysetrenia mi boli robene koli zistenej anemii. ako sucast dalsich vysetreni. vobec som to necakala ze mi vyjde mimo limit, nakolko nemam ziadne potiaze po konzumacii, ani nebyvam casto chora, nemavam hnacky, hoci stolicu mam viac krat za den, ale ziadne ekzemy, bolesti, naduvaie a pod... chvalabohu.,,len teda moze to zrejme suvidiet so vstrebavanim zeleza? zrejme..
netusim ci su to uz vysoke hodnoty, aleb sa azda jedna len o nejaku slabsiu formu, potesili by ma vase skusenosti.
viete mi pls povedat, to anti kravske mlieko je to ABKM? bielk. kravskeho mlieka? ci nieco ine?

prevenar
14. okt 2019

@janakasp riesenie je velmi jednoduche - nekonzumovat mlieko / mliecne vyrobky a nebudes mat s tym zdravotne problemy. zivot ide dalej 🙂

janakasp
autor
14. okt 2019

@prevenar nuz ďakujem za informáciu, vy máte bkm? Pre mna to tak lahke pomyslenie nie je a pokial nemam ziadne tazkosti, chcela som vediet ci je to natolko vazne ze budem musiet vsetko vynechat, alebo staci obmedzit..ja som na lc a je pre mna naozaj tazke predstavit si okrem muky,ryze zemiakov a pod.. plus bez klasického cukru, byť nútená ešte aj bez mliecneho..

prevenar
14. okt 2019

@janakasp jednak som vegan , cize nekonzumujem nic zivocisne :D ..moje dieta tiez nekonzumuje nic mliecne .. koli ekzemu. (co vlastne vyriesilo problem s ekzemom) . osobne som presvedceny, ze mliecne vyrobky nie su prospesne ludom vo vseobecnosti ..ak sa nebavime o situacii , ked proste musis na nich prezit, aby si neumrela od hladu. su plne hormonov zo zvierata - ktore, su podozrive ako faktor pri vzniku rakovin , bielkoviny su rizikove pre autoimunitne ochorenia a tuky z nich "pomahaju" pri chorobach ciev, srdca a pod. a to sa nebavime o tom co sa do toho dostane z ludskej vyroby - lieky, krv, hnis ..

low carb je nezmysel , ktory cim skor opustis tym lepsie pre teba. na carbohytratoch ako nosnej potravine existovali najvacsie kultury sveta egyptska - rímska : obilie , cinska - japonska: ryza , aztekovia - inkovia : zemiaky / kukurica

ak prijimas kvanta bielkovin tak si akurat poskodis oblicky , ako XY ludi v mojom okoli . ak tukov, tak to uvidis neskor co sa ti stane.

tie hodnoty su vysoke , cize aj ked nemas viditelny problem , telo reaguje na tuto potravinu tvorvou protilatok, co nie je dobre . casom moze prist k atritide , alebo inemu autoimunnemu ochoreniu .

v kazom pripade sprav ako myslis , radu si dostala , zvysok je uz na tebe 🙂 vsetko dobre !

janakasp
autor
15. okt 2019

@prevenar dakujem😉 asi sa musim proste na to nastavit. Len je mi este tazko z toho.. Ja som na znizeny prijem sacharidov pristupila. Prave z dovodu ze som dufala ze dokazem. Poriesit zapaly v tele. Mam take informacie ze kedze mam. Znizenu cinnost stitnej zlazy a ties som mala(mozno stale Mam) endometriozu a aj zubne krcky zopar odhalenyxh.. Ro subvsrtko podla vsetkeho prejavy zapalov v tele. A tieto sachar. Prilohy vraj zapaly podporuju... Tak som sa prekonala, nastavila sa tak hoc som Neverila ze dokazem Zit bez chleba.. A zvladla som to! Zatial sa mi nezmenili vysledky na endokrin zrejme, kedze zatial rovnaku davku hormónov mam.. No schudla som 10kg bez trápenia a prestali ma. Obladach chute na sladke co som. Povazovala za nemozne.. A bojim sa ze kila Pojdu späť ked sa vratim k sacharidom.. Obavam. Sa ze sa nebude vediet kontrolovat

janakasp
autor
15. okt 2019

@prevenar odoslalo mi soravu skorej.. Uz teraz nie je uplne sranda varit a chystat pre todinu a sebe usposobovat. Ked si k tomu predstavim toto dalsie obmedzenie.. Zaroven ma trapi ze ked uz o tom viem, ze to mojmu telu skodi, asi nebudem vediet pokracovat v jedeni mliecneho.. No skratka sa s tym asi potrebujem vyrovnat.. Vies mi pls poradit dobre stranky na inspiraciu na varenie bez mliecnych veci? Najhorsie je ze milujem syry.. Toto je nocna mora pre mna fakt.. Zly sen.. Uzivate nejake veganske aptrrnativy alebo zijete uplne bez nahrad? Vsade sa to skomplikuje.. Na navstevach och..

prevenar
15. okt 2019

@janakasp "sacharidy" so zapalmi nijako nesuvisia . + "high protein / fat" loby z nejakeho mne nepochopitelneho dovodu vidi kilo cukru a kilo jablk, hrusiek, broskyn, bananov ... ako jednu a tu istu vec . su to proste srandovni vtaci tito ludia 😀 my nepijeme sladene napoje, nepozivame ziaden cukor ..ak treba nieco dosladit, tak xylitol pre chut 🙂 co sa tyka obmedzeni , tak mnohe si si vymyslela neopodstatnene . ked ich zrusis , lepsie sa vyrovnas so stratou mlieka 🙂

co sa tyka obilovin ...ludia mozu mat problem s lepkom ..co opat nema nic spolocne so sacharidmi .

sacharidy boli , su a vzdy budu priparny zdroj energie pre cloveka ..ak by si dokazala uplne vynechat sacharidy zo stravy, tak telo z ketonov musi vyrobit sacharidy pre tvoj mozog. mozog totizto dokaze pouzit len sharidy na svoju vyzivu. inak by si zomrela . uz len tento fakt je vhodny na zamyslenie ...podla mna :P
clovek je "opica" a zhruba vsetky opice jedia 95-93% rastlin / ovocia a 3-5% zivocisnej stravy vo forme lariev a hmyzu .

vysledky sa ti nezmenili a ani sa nezmenia - lebo to co robis nema ziaden vplyv na vyvoj autoimunitnych ochoreni.

co sa tyka vahy , ta sa zmenou stravy samozrejme zmenit moze ,,ale to je zas uplne ina tema . bavyme sa o znizeni kalorickeho prijmu ..co v podstate nema nic so sacharidami ako takymi ,ale s odstranenim prebytku kalorii. toto vies dosiahnut znizenim akejkolvek stravy. samozrejme , naj jednoduchsie je vynechat sladkosti a pod.

kila sa nevratia , ked budes konzumovat rovnake kalorie.

napriklad ..ak by si za jeden den zjedla napriklad jeden burger - co je dajme tomu 600 kalorii a napriklad 4 banany - co je cca tiez 600 calorii - vysledok co sa tyka hmostnosti bude ten isty. je to len fyzika . zakony termodynamiky 🙂

inak gratulujem k schudnutiu , to je vzdy fantasticka vec ! 10 kg je krasny vysledok !

syr ti "chuti" tak preto , lebo si na nom (ako vsetci) zavisla .. mlieko obsahuje kazeo-morfiny (morfium - navykova latka) . je to preto , aby sa teliatko vracalo k mame po dalsie mliecko . syr je koncetrat z mlieka , preto je tento efekt daleko silnejsi . cca po 2 tyzdnoch sa tento efekt vytrati 🙂 kludne pouzi rastlinne mlieka - mandlove, makove, ryzove, sojove, orechove , ovsenne ...atd.

pouzivame rastlinne mlieka a kokosove - sojove smotany ..aj kysle . su aj veganske syry, vacsinou su na baze kokosoveho tuku a skrobu ...ale najlepsie su domace - fermentovane z kesu orechov ! navody najdes na youtube.

pozri si toto , ako inspiraciu :

drzim palce !!

prevenar
15. okt 2019

@janakasp ..na navstevy nechodime , ked niekde ideme , tak si berieme vsetko so sebov 🙂
akurat vo velkych mestach najdes dobre veganske restiky - blava, trnava , nitra ..a pod