Potrat študentky

3. mar 2022

Zdravím, zistila som, že som tehotná a rozhodla som sa pre potrat, keďže nemám prostriedky na uživenie dieťaťa. Chodím totiž ešte na školu a vramci toho sa chcem opýtať ako prebieha potrat, koľko dni to všetko bude trvať, ako mi to ospravedlnenia v škole? Musím im ukázať správu o tom že som bola na potrate?
Ďakujem za odpovede

anjelicek26
3. mar 2022

To neni zrovna tema na toto forum...kazdopadne dostanes normalne s nemocnice papier na den zakroku, ze si PN, to ti uznaju aj v skole. O aky zakrok islo tam pisane samozrejme nie je. Tvoj gynekolog ta potom vypise na dalsie dni, ak budes potrebovat. Kolko dni to bude trvat no - uvidis... niektore zeny krvacaju po zakroku den-dva ako keby sa nedialo, ja som krvacala 14 dni a psychika v prdeli, ale tak nase babo bolo vytuzene a proste sa mu zastavilo srdiecko.

banderaska29
3. mar 2022

tu to ani nepíš lebo Ťa zožerú za živa a odnesieš si z tejto diskusie depresiu jak svet.. choď za gynekológom a ten Ti poskytne všetky potrebné informácie. túto diskusiu rovno zmaž. dobre Ti radím

sissy27
3. mar 2022

ako to prebieha netuším... ale ak nemáš 18, tak budeš potrebovať súhlas zákonného zástupcu, ten ti aj bez problémov ospravedlní neprítomnosť v škole. Inak normálne od lekára papier, že si "PN" - nepíše sa tam ani presná diagnóza ani konkrétny zákrok. Proste ťa lekár nechal doma zo zdravotných dôvodov.
Držím palce, aby si to svoje rozhodnutie zvládla čo najlepšie, bez ďalších následkov.

annamalaga
3. mar 2022

Ahoj. Radšej sa spýtaj gynekológa , čo a ako. Ten ti viac poradí. Držím palce, aby si to zvládla, hlavne po psychickej stranke.

stary_ujco
3. mar 2022

To je ako hladat info o antikoncepcii na webe zriadenom miestnou diecézou...
Tak ako ti pisali baby vyssie, zmaz diskusiu a prejednaj to so svojím doktorom. Sem pribudne iba 20 strán motivacnych a vyhraznych reci. A mozno sa strhne aj klasicka hadka prolife a prochoice aktivistiek. A ty budes mat v hlave este vacsi gulas ako mas teraz.

loliki
3. mar 2022

Veď si vyhľadaj informácie. Dnes to nie je žiadne tabu. Mladá Slovenka Lívia o potratoch https://www.bing.com/videos/search?q=umele+prer...

ankare
3. mar 2022

Držím Ti palce a veľa zdravia Ti prajem!

ukulela
3. mar 2022

Ako pisu, ak mas 18, tak vybavis sama. Ospravedlnenku do skoly potvrdi lekar. Dokonca tusim do 5 dni si ospravedlnit mozes sama.... ak nemas 18, potrebujes suhlas. Peniaze mas? Nie je to lacne.

vorkola
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
banderaska29
4. mar 2022

@vorkola áno prežehnala som sa a tvoj koment pokropila svätenou vodou...Vám niektorým pekne je*e.

jablkova13
4. mar 2022

@banderaska29 preco,však napisala pravdu. Potrat je vražda, tak nezatvarajte oči pred tým.

nadazdi
4. mar 2022

Naozaj nepoznáme tvoj stav, takze je ťažké hovoriť.. ja som po kyretaži nemohla dlhšie fungovať, ale poznám ženy, čo v pohode pokrvacali ako pri ms a normálne zili.. Hlavne si pre istotu vyhľadaj aj psychologickú podporu, či už je to UPT alebo potrat, vždy to niečo spraví so psychikou človeka.. nezastávam názor že UPT je vražda.. embryonálnu fázu poznáme aj v botanike a necítim sa pri sadeni ako vrahyňa, keď niektoré klíčky proste vyhodim..

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jablkova13
4. mar 2022
any_soj
4. mar 2022

@stary_ujco ja len že guláš v takejto situácii je dobrá vec. V civilizovanom svete predsa nemôžeme hovoriť o slobode voľby, ak sa ide na potrat kvôli peniazom, ako táto dievčina. "Nemám prostriedky" nie je slobodné rozhodnutie. Čiže nové pohľady a perspektívy na situáciu takto neslobodneho rozhodnutia len zvyšujú jej možnosť rozhodnúť sa slobodne ;) a teda - Alexis poradňa je podľa mňa jednoznačne skvelá voľba, kde prebrať tieto veci

any_soj
4. mar 2022

@nadazdi klíčky :D tak to je fakt dobré prirovnanie. lebo keď zješ mrkvu, tak sa cítiš ako vrahyňa, hej? 🙈

kvetinka75
4. mar 2022

@vorkola ukludni sa, je to jej rozhodnutie nie tvoja. Ona s tým bude celý život žiť.

ddaassuullaa
4. mar 2022

Naozaj to tu vymaz, tu ta konzervativne spinacky ruk znesu zo sveta. Odpovede na otazky mas, rady tiez, nemusis sa nechat urazat nejakou zakomplexovanou zenskou, co tvoju situaciu nepozna a nema ani tolko EQ, ako sijaci stroj.
Drzim palce, nech zvladnes svoje rozhodnutie hlavne po psychickej stranke✊✊✊✊ naozaj nie si povinna spovedat sa nejakej zlostnej ropuche tu😉
Ani jedna nechodi v tvojich topankach, nespi v tvojej posteli a neje tvoj chlieb.

1234321
10. mar 2022

Ty si sa rozhodla ísť na potrat. A ty si dala tomu dieťaťu právo na život? Keď ho nechceš tak ho aspoň donos, porodis ho a urobíš milionkrat lepšie ako keby si ho teraz mala zabiť. Si nemyslí, že keď ešte je v brušku a ho zabijes tak sa nič nedeje. Keby si ho mala pred sebou živé tiež by si ho len tak zabila? Odpovedz si sama. A toto chceš urobiť, kým je malinke v tebe v tvojom brusku. Začni rozmýšľať.

zuzanockamt
10. mar 2022

@1234321 A ty si kto, že súdiš a miešaš sa iným do života? Je to len jej vec.

janulik2008
10. mar 2022

Čakám kedy sa tu objaví pani "Z".
Spýtaj sa gynekológa ten Ti odpovie odtiaľ si len traumu odnesieš.

zuzinabila
18. mar 2022

obrat sa na Poradňu Alexis,poskytnu ti bezplatne a anonymne poradenstvo aj cez mail, telefon, alebo inak,ako si vyberies. venuju sa neplanovane tehotnym.

emenia
18. mar 2022

ako pise @zuzinabila, odporucam Poradnu Alexis, vedia poradit a pomoct🙂 viac sa dozvies na ich stranke: https://alexisporadna.sk/

vorkola
18. mar 2022

@banderaska29 keby tvoja matka ta zavrazdila potratom,pardom interupciou,tak by nam nemal kto pisat ,te nam to je...e.Ale dakuj Bohu, ze si.,a mozes sa tesit zo zivota, a nie nas urazat ,ked sa zastavame najväcsej hodnoty na svete ,za sme,teda existujeme.

banderaska29
18. mar 2022

@vorkola vieš čo, mne nepíš lebo mňa tvoje slová naozaj nezaujímajú, ja nie som autorka, ale môžeš urobiť lepší skutok: napíš autorke a pomôž jej s finančnými, materiálnymi prostriedkami po narodení, poprípade ju k sebe prichýľ. alebo aké iné riešenie máš ? vidieť, že máš jasno v tom, ako má ona žiť svoj život, takže pevne verím že máš jasno aj v tom, ako pomocť tejto matke so štartom do života pre ňu a jej dieťa.

alebo len tláchaš a skutek utek ? odsúdiš niekoho lebo "Takto by to chcel Boh" ale ostatné už neriešiš ? ak nemáš ako v praxi tejto mamičke pomôcť, keď už si taká zástankyňa, tak sa netrep do života ľudom, v ktorých topánkach nekráčaš a staraj sa tak akurát o svoj zadok. a nezačni s tými rečami o adopcií. vy ste tu na to Expertky a´la Záborská company.

annamalaga
18. mar 2022

Dať dieťa na adopciu nieje len tak, môže si to odniesť aj psychika, v škole určite uvidia, že je tehotná, čo ak sa začne do všetkého ešte rodina montovať , nevieme aké ma autorka rodinne vzťahy, kto sa rozhodne pre adopciu , ma môj obdiv, kto ide na potrat, je to jeho rozhodnutie, za ktoré bude znášať následky len on. Ja niesom Pán Boh, aby som tu niekoho odsudzovala.

banderaska29
18. mar 2022

@annamalaga tlieskam!

janulla77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vorkola
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre