Medové rezy - cesto

vasjar
29. mar 2024

Robím prvý krát podľa netu, píše tam zee rozvalkat na 4 časti ale to cesto je lepkavé, to ma take byt?

viestta
29. mar 2024

Ano, je lepkave. Ked nechces pridavat vela muky, tak ho na tenko vyvalkaj medzi dvoma papiermi na pecenie

vasjar
autor
29. mar 2024

@viestta ahaaa, dobre ďakujem

vasjar
autor
29. mar 2024

@viestta a ake veľké ma byt to cesto,? Ako ten plat?

viestta
29. mar 2024

@vasjar ja robim 4 platy na plech 30x40 a celkom tenke. Vyvalkam ako sa da, okreje orezem podla velkosti plechu odkrajky zapracujem do dalsej casti cesta. Ked chces hrubsie, tie platy budu mensie

lualjosa
29. mar 2024

@vasjar medove platy valkam tak, ze cesto sinrozdelim na 3-4 rovnake casti (na vahe). Potom presne podla rozmeru plechu obstrihnem papiere na pecenie, rozvalkam priamo na papieri (valcek stale pomucim, vtedy sa nelepi). Cesto co presahuje papier, odrezem a prilepujem malym valcekom tam, kde prave chybuje. Takymto sposobom si najprv pripravim tie platy cesta na papieroch a potom jeden po druhom za sebou upeciem, to staci takych 5 minut na kazde, aj menej. Papier stiahnem po vychladnuti. Tak dostanes presne velkostou rovnake upecene platy.

viestta
29. mar 2024

Ja mam toto cesto, za studena, toto sa skoro vobec nelepi
600 g hl. muky
150 g pr. cukru
50 g zmaknuteho margarinu
pol lyzicky soli
lyzicka prasku do peciva
4 lyzice medu
2 vajcia
mlieko podla potreby (pol az deci)
Vymiesit cesto. Mne z neho vyjdu 4 tenke platy na pech asi 30 x 40 cm, valkam a peciem na papieri na pecenie, peciem 7 minut na 170° ba teplovzduch