Ako sa odraziť od dňa?

4. jan 2024

Ako sa odraziť od dňa? Mám dojem,že viac ako desaťročie mi nič nevychádza... Len tak v skratke,skúsim.
Začali sme s kolegami podnikať. Náš bývalý šéf nemohol pre zdravotné problém pokračovať traja kolegovia sme založili sro, ale jeden bývalý kolega nás podrazil a skrachovali sme. Prišla som o úspory.
Snúbenec ma podviedol 3mesice pred svadbou. Dlho pedáloval aby si to u mňa vyžehlil, hoci som ho milovala nedokázala som zabudnúť prikláňala som sa k odpusteniu ale náhle ochorel a zomrel.
Po dlhom váhaní keď som sa odhodlala na zmenu zamestnania za lepší plat vyskúšať niečo nové, Popritom som si musela dopĺňať vzdelanie, a keď mi konečne šla práca od ruky, a nemusela som nadčasovať aby som sa dobehla, jedna bonzáčka si tam začala robiť miestečko pre syna absolventa. Naschvál ma niekoľko krát podrazil a. Šéf jej uveril všetko nuž vyhodili ma.
Vydala som sa, narodilo sa mi dieťa ale chýbalo málo a nedožilo by sa ani tretých narodením. Chodili sme po doktoroch posielali nás od dverí k dverám až špecialista zo zahraničia sa odhodlal na riskantnú operáciu. Hoci som veľmi šťastná, že sa jej stav vďaka operácii a následnej liečbe stabilizoval,100% to už nikdy nebude, preto sa stále obavám o jej zdravie.
Počas liečebného pobytu ma brať gambler vykradol, zobral peniaze, pneumatiky s diskami, šperky dedičstvo po babke aj nejakú elektroniku. Ani na ďalšiu rodinu nemáme šťastie, švagor opitý ukradol mužovi auto následne havaroval a spôsobil značnú škodu, následne sa vyparil. Žije niekde v zahraničí.
Keď dieťa ako päť ročné nastúpilo do mš a znova som sa zamestnala, bývalý zamestnávateľ ma intenzívne očiernoval u novej šéfke. Len žaťatými zubami som dávala skúšobnú dobu, čas ukázal moju pravdu, v novej práce so mnou boli spokojní ale so starej práce to skúšali ešte aj po roku. Keď sme sa už rozumeli z polky slová šla šéfka do dôchodku, tou novou to mám teraz ťažké.
Ako by to bolo niekomu málo, aj svokra si pekne pridala svoje. Začala podnikať ale okrem živnosti si nič nevybavila, nikde nič neoznamovala, dane odvody si neplatila, veď načo. Potom prišla vyplakávať k mužovi že by chcela zaplatiť dlžoby ale jej pôžičku nedajú, veď ako by dali keď má niekoľko úverov, a kadečoho na splátky. Volala prosíkala denne, kým muž zobral úver čo mal predschválený a dal matke peniaze. Tá zaplatila kedečo strovila peniaze za pár dní len tú konkrétnu dlžobu akosi zabudla zaplatiť. Aj keď druhý krát už so slzami u syna nepochodila, stále na neho niečo skúša kedy bude mať slabú chvíľu. K tomuto všetkému pribudli aj zdravotné problémy a mňa aj u mužov.
Už si občas hovorím, že je tu na dne dobre, aspoň tak hlboko nepadnem. Vždy keď som sa nejako pozbierala stále sa niečo stane. Určitý čas som navštevovala aj psychológa. Viem že poniektorími sa osud viac zahral, ale väčšinou mi chýba sebavedomie a výdrž. Bojí sa akejkoľvek zmeny, od zmeny práce po zmenu miesta letnej dovolenky

domkakvet
4. jan 2024

Uz som sa v tom aj stratila, ale zaregistrovala som, ze mas muza a dieta, karieru si buduj postupne a pomali.

euka210
5. jan 2024

No klobuk dole...fakt otrasne okolie a ludi si zazila, fakt dost na cloveka cim vsetkym si presla. Manzel a dcera je zaklad, to vie byt velka posila. Je super, ze sa vies stale otriast a ist dalej...mas stale pre koho a s kym ist dalej. Mas tazky zivot, ale myslim, ze o to viac si vazis to, co mas a to dava tvojmu zivotu vysoku hodnotu, ktoru mnoho ludi ani nepozna...hoci je taky tazky...drzim prsty, nech si stastna a uz pride pokojne obdobie.

autor
5. jan 2024

@domkakvet za posledné desaťročie sa vždy niečo stalo čo ma dostalo na kolená, napísala som to chronologicky.
Muž mi občas vyčíta že nie som dosť ambiciózna, ale ja sa bojím zmeniť robotu, lebo čo ak.... Tu ma na celí úväzok nechcú, nie je toľko roboty. Občas mám brigády, ale nič stále. Finančne si nemôžeme vyskakovať.
Tak isto sa bojím zmeniť miesto dovolenky, každý rok keď ma muž celozavodnú, ide sa na chatu maminho šéfa aj s našimi, máme to tak zadarmo. Dcéra je už školáčka a počuje kam chodia ostatní, túži vidieť svet.

jennky13
5. jan 2024

autorka-prezila si toho vela a prave preto, ze si to zvladla by si mala prestat mysliet na krivdy, co sa ti stali. Jedna prva vec- musis uzdravit tvoje srdce a to ide hlavne odpustenim. Odpusti vsetkym, co ti ublizili. Svoje krivdy si chovas a staras sa o ne. Necudo , ze ti chyba odvaha a radost. Zacni priat dobre ludom, ktori ti ublizili a postupne sa tvoje srdce uzdravi a budes mat dost sil riskovat a uzivat si zivot.

domkakvet
5. jan 2024

Ten komentar nizsie je krasny, drz sa toho.