Umelé mlieko Nutrilon HA1

majka185
17. okt 2020

Dobry den chcela by som sa len opytat ohladom Nutrilonu, syn bude mat v pondelok 3 mesiace a 3 tyzdne mal davku nutrilonu 8x130ml, co bolo podla mna uz dost pije kazde dve az tri hodiny, niekedy vydrzi dlhsie inokedy nie....ale teraz som mu posledny tyzden zvysila davku na 140 co ma ale zaraza je ze uz pije 9x za den, za celych 24hod. Nie je to na trojmesacne babatko vela? Moj manzel mi dokonca navrhol zvysit davku na dalsich 150 pride mi to ale velmi vela na take male babatko....moj manzel je alergik preto toto mliecko....myslite si ze ak prejdeme na obyc nutrilon bude maly papat menej (je ten obyc nut hustejsi?) Dakujem za rady 🙂
V noci sa mi este budi trikrat na hlad....a to su tie trojhodinove odstupy....niekedy asi pred cca mesiacom ale vydrzal nepapat ak 4 ci 5 hodin...bojim sa ze som mu roztiahla zaludok a tak stale pyta viac a viac ☹
..

brezza
17. okt 2020

@majka185 je to vela, aj daviek aj mnozstva. Nedavaj mu skor ako po 3 hodinach a postupuj podla navodu na krabici a zniz davku. Kolko pribral?

brezza
17. okt 2020

@majka185 tersz pozeram, ze v jeho veku by mal 180 ml vody a 6 odmeriek 5x denne. Tak to skus priblizne rozratat ked mu davas castejsie. Ale skor ako po troch hodinach by si nemusela, nech si trosku oddychne travenie.

majka185
autor
17. okt 2020

@brezza no naposledy sme boli pred mesiacom na poradni a mal 4770g....teraz ideme az v piatok budu ho aj ockovat....ale dok mi vtedy povedala ze pribera v norme okolo tych 200g na tyzden....tak uvidim co mi teraz povie len som si nebola ista ci je to ok s tymi davkami....aj vy ste krmili babo UM?

majka185
autor
17. okt 2020

@brezza akurat preto sa mi zda ze vela je lebo ze nutrilon ha1 ci nie je len taka voda, ci je ten nutrilon obycajny klasicky hustejsi....na to som tiez chcela vediet odpoved....ale nevadi asi budem musiet ten tyzden este nejak pockat a u dok sa dozviem viac

brezza
17. okt 2020

@majka185 nie je hustejsi. Je podobny. U nas v porodnici davali nutrilon ha, my sme potom presli na normalny. Pokial je babatko spokojne a chuti mu nejako extra by som to neriesila. Skor len tie rozostupy kvoli traveniu. Je to predsa len ine ako materske mlieko, tam dietatko moze papat aj castajsie v kratsich intervaloch.

evalin88
17. okt 2020

Neries to 🙂 maly prve cca tri mesiace jedol veľa, skoro nonstop, okrem kojenia bol aj dokrmovaný nutrilonom, presne tym istým. Potom sa rapidne stopol v neakom veku okolo 3 mesiacov a ja som sa zlakla, ze mi neje. Myslim, ze dieťa v neakom veku ešte nepozná mieru, ale pride na to kolko mu stačí. Aspoň náš to tak mal.

bebotka
17. okt 2020

@majka185 ahoj ja som krmila všetky deti nutrilonom HA od narodenia a v pohode. ja by som na tvojom mieste skusila mu urobiť 150ml možno potom vydrží aj viac nejesť, ale inak by som to vôbec neriešila pokým priberá a nemá žiadne ťažkosti pri trávení. Ono žalúdok sa mu postupne zvačšuje prirodzene takže postupne sa tá dávka mliečka zvačšuje a bábo si pýta viac na jedno papanie. Ja som sa nikdy neriadia tými tabuľkami čo sú na krabici, dávala som podľa toho koľko dieťa pýtalo. Najmladšia má rok a tri mesiace a donedávna pila 150ku viac nechcela pritom najstaršia v jej veku nemala večer problem vypiť aj 240 bez problemov. Každé dieťa je iné, takže pokým priberáte tak nerieš výmenu mlieka tam nieje žiadny rozdiel v hustote, mali sme aj klasický kúpený, ked doktorka mala dovolenku a nebol rozdiel.

majka185
autor
18. okt 2020

Daakujem pekne za rady ano vcera sme predsa len skusili rozostup tie tri hodky a vydrzal krasne dokonca aj v noci pospal dlhsie 😉 tak sa to predsa len podarilo 🙂 ale dakujem pekne, presne to som si myslela ze kym bude este starsi sa mu to upravi a mozno niekedy bude pytat viac inokedy menej