Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    velamon
    Správa bola zmenená    15. aug 2023    

    Ahojte, dcérka bude teraz prváčka, Riešim aký box na desiatu do školy zadovážiť? Viete mi odporučiť nejaký konkrétny? Aby bol kvalitný, neviem ani kolko priehradkový, aké máte skúsenosti, odporúčania? Ďakujem (foto z netu)

    Pre drobcov. Softshellky... Rastuce, kvalitné a od maminky🥰

    (3 fotky)

    ako to máte vy?

    velamon
    25. okt 2020    Čítané 128x

    11x bio, zdravo, chutne

    Keď som sa prihlasovala do testovania s dmBio, veľmi ma zaujalo, koho hľadajú. Citujem: ,,Hľadáme 10 žien, ktoré obľubujú širokú škálu chutí, no zároveň sa snažia stravovať uvedomelo. Siahajú po potravinách, ktoré sú výživné, poctivé a kvalitné..." Hovorím si, veď to je ako šité pre mňa a moju rodinu. Tak som sa prihlásila. 

    Ale potom pozerám na konkrétne suroviny, ktoré sa budú testovať. Veď samé polotovary! Nič, čo konzumujeme my. Áno, my si všetko varíme sami, z prvotných surovín, žiadne polotovary, konzervanty, dochucovadlá. Ale keď nám testovačka prišla, zostala som veľmi milo prekvapená bio kvalitou a čistotou potravín. Zloženie každej suroviny je fakt skvelé. Zistila som, že to, čo som si doteraz pripravovala tvrdohlavo doma sama, keď nemám chuť alebo nemám čas, môžem nahradiť a spoľahnúť sa na radu dmBio. Dokonca za maximálne prijateľnú cenu, si môžem ušetriť čas a kúpiť si zdravé suroviny v dm. Už viem, že nemusím všetko sama, no zároveň to ide zdravo a hlavne chutne. Keď som pozrela na zloženie, že wau, no super. A potom ochutnala. O to viac som bola šokovaná, ako všetko úžasne chutí. 

    Nič nepotrebovalo žiadnu úpravu. Všetko bolo úžasne dochutené, kládla som si otázku, ako mám z toho niečo variť, keď samotné to chutí tak úžasne. Ale podrobne sa vyjadrím ďalej...

    dmBio chrumkavé zvieratká 
    Chrumky sme otestovali ako prvé. Ale v skutočnosti ich poznáme už dávno. Deťom veľmi chutia a ak im mám dovoliť chrumky, tak práve tieto. Na prvý pohľad, keď pozriete zloženie, poviete si: "Aaa, éčka." Ale keď sa na ne pozriete bližšie, vlastne nič škodlivé tam nenájdete. UHLIČITAN HOREČNATÝ - magnézium a HYDROGENUHLIČITÁN SODNÝ - jedlá sóda. Okrem toho obsahujú pšeničnú múku, palmový tuk, sezam, droždie, cukor, soľ a plnotučné sušené mlieko. Takže v konečnom dôsledku na oslavu skvelá alternatíva klasických paličiek, chrumiek, chipsov... Deťom naozaj veľmi chutia.

    dmBio zmes na zeleninový bujón
    Osobne som bujóny a vegety nepoužívala. Podľa môjho názoru, do alternatívnej a zdravej stravy bujón nepatrí. Ale zistila som, že môže byť aj zdravý bujón bez glutamanu, bez droždia, bez pridaného cukru. Bujón obsahuje iba morskú soľ, zemiakový škrob a úžasnú dávku sušenej zeleniny - mrkva, cibuľa, paštrnák, petržlenová vňať, pór a korenia ako muškát, kurkuma, zázvor, cesnak, nové korenie, čierne korenie a to všetko z ekologického poľnohospodárstva. Za mňa úžasné zloženie, pretože koreňovú zeleninu a korenie, ktoré sú použité v tomto bujóne, používam takmer v každom recepte. Ale teraz, keď fakt nebudem stíhať, môžem použiť tento bujón, pretože to mám všetko v jednom. A veľmi pekne dotvorí jedlo tým, že všade plávajú kúsky vňatky. Jedno mínus, ktoré by som dala na povedomie, bujón obsahuje zemiakový škrob, tak odporúčam nesypať bujón priamo do vrelej polievky, lebo vám vzniknú hrudky. Radšej vsypte do zásmažky alebo ako zátrepku - rozmiešate v troche studenej vody a tú následne vlejete do polievky. Jedna rada pre začínajúcich zdravých stravníkov, ak začínate so zdravou stravou, radšej si dochuťte jedlo dobrým korením alebo neškodným bujónom, ako po mesiaci to vzdať z dôvodu, že vám nechutí zdravé jedlo. Každé jedlo je iba o dobrom dochutení.

    dmBio paradajkový kečup
    Chuť čerstvých rajčín, klinčeku, muškátu, zázvoru či škorice mi pripomína rajčinovú polievočku, do ktorej privarím písmenká. Áno, takto presne chutí dmBio paradajkový kečup. Samozrejme je bez aromatických látok, farbív aj konzervantov. Určite to nie je taký ten klasický kečup, ktorý sa bežne jedáva s hranolčekmi.

    dmBio vegetariánska omáčka a lá bolognese 

    Testovali sme ju medzi poslednými. Pred testovaním som si hovorila, že z každej suroviny vyčarujem niečo dobré. Ale tak, ako ostatné produkty z testovania, aj vegetariánska omáčka a lá bolognese, bola tak vynikajúco dochutená, že už jej nebolo treba viac. Ušetrí čas, ak potrebujete urobiť bolognese omáčku napríklad na lasagne, ktoré sme z nej robili my. Omáčka je vegánska, zložená prevažne z paradajok a z ďalšej zeleninky, ako cibuľka, mrkva, červená paprika, cuketa, pór, šampióny. Je vynikajúca a hodí sa na cestoviny, na pizzu, do omáčok alebo len tak na chlebík.

    dmBio vegánska nátierka
    Poznáte také tie klasické ,,mäsové" paštéty. Myslím, že každý ich už niekedy jedol. Väčšinou aj každému chutia. Nebudeme sa radšej baviť o ich zložení a vráťme sa k tej dmBio vegánskej. Počula som, že ich je viac druhov a som rozhodnutá ich všetky vyskúšať. Ja som konkrétne mala Shiitake šampiňóny. Manželovi som z nej pribalila do práce na desiatu a keď som sa spýtala, aká bola (podotýkam, že je to riadny mäsožravec), odpovedal - na prekvapenie fakt veľmi dobrá. A musím s ním len súhlasiť. Môžem povedať, že takmer chuťovo totožná s mäsovou, len obsahuje iba samé zdravé veci bez aditív, konzervantov a farbív.

    dmBio müsli
    Ovsené vločky s ovocím na raňajky vôbec nie sú moja parketa. Ale veľmi kladne hodnotím zloženie - celozrnné ovsené vločky, hrozienka, celozrnné jačmenné vločky, sušené jablčné kúsky, pražená pohánka, lúpané slnečnicové semienka, mrazom sušené červené ríbezle, maliny a jahody. Všetko je z ekologického poľnohospodárstva. Kombinácia viacerých obilnín, k tomu kvalitných. Ovocie je spracované najšetrnejšou a najzdravšou formou - sušené mrazom, čo znamená, že tam nie sú žiadne zbytočné jednoduché cukry, ktoré sú, ako vieme, nezdravé. Ale ako som už spomínala, vločky s ovocím na raňajky nie sú moc pre mňa. Tak sme si urobili müsli tyčinky, pridali sme k tomu oriešky zo študentskej zmesi, semienka a zlepili to cele sladenkou. A bola to mňamka. Na cesty, keď nestíhame desiatu, úplne skvelé. Osobne si asi viac kupovať tieto müsli nebudem. Ale milovníkom sladkých raňajkových kaší vrelo odporúčam, vzhľadom na zloženie.

    dmBio študentská zmes
    Je to zmes orieškov (kešu, mandle, lieskovce, vlašské orechy) a hrozienok. Samozrejme, všetko je z ekologického poľnohospodárstva, čo znamená, že sú nesírené a nie sú tu použité žiadne konzervačne látky. Sme zvyknutí jedávať oriešky iba tak, samotné, zopár hodiť do úst. Ale veľmi ma zaujal recept nakreslený zboku obalu tejto zmesi a práve som doma mala dmBio kokosové mlieko v plechovke. Ide o recept na orieškovú nátierku. Skúsili sme a chutilo. Len som dala raz toľko mlieka, ako bolo treba, takt to bolo riedke, ale chuťovo veľmi dobré. Pridali sme si k hore spomenutým müsli tyčinkám. Čo vám poviem, užívali sme si testovačku naplno a ochutnávali.

    dmBio špaldový cisársky trhanec
    Hovorím si, kto by si kúpil niečo takéto?! Snáď každý má doma už špaldovú múku, trstinový cukor, vajcia a prášok do pečiva. Je hlúpe si niečo také myslieť v dnešnej uponáhľanej dobe. Veď nie každý má doma deti, nie každý sa stravuje stále doma, nie každý používa múku a nie každý má doma stále čerstvé vajcia. Veď načo by mu boli, ak doma okrem víkendov ani nejedáva? Ak si jeden z nich, ale občas dostaneš chuť na niečo palacinkoidné, tak sa oplatí mať doma takéto vrecúško v zásobe. Stačí zmiešať s mliekom a opiecť na oleji alebo ako my, na dmBio ghee. Veď celý, jednoduchý postup je popísaný na obale. My sme si to pripravili s domácimi jabĺčkami a namiesto cukru sme použili sladenku a trošku medu. Najedli sme sa z toho jedného balíčka dvaja dospelí a dve deti, aj keď výrobca udáva množstvo pre dve osoby. Skrátka, ak si mamička, ktorá nerada varí a dcérke príde kamarátka a chceš ju ohúriť niečím neobyčajným, chutným, pre teba na prípravu veľmi jednoduchým, odporúčam kúpiť do zásoby. Asi tak by som definovala cisársky trhanec.

    dmBio Ghee
    Myslím, že ghee (ghí) už dôverne väčšina z nás pozná. Dôvod, prečo sme ho vymenili za klasické maslo je ten, že sa dá na ňom vysmážať do 250´C. Je trvanlivejšie ako maslo vďaka eliminácii vody, neobsahuje laktózu a mliečne bielkoviny, ktoré nám tak prihárali, keď sme chceli osmahnúť na masle. Výhody sú, že má vysoký podiel omega3 mastných kyselín a vitamínov A, D, E, K. Osobne sa snažím maximálne eliminovať živočíchy a živočíšne produkty v našej domácnosti. Ak si odmyslíme to, v akých podmienkach sú chované zvieratká a ako sa k nim my ľudia správame, vezmime si to zo stránky nášho zdravia. Všetky tie nemenované látky sa dostávajú aj do mäsa a živočíšnych produktov, ľahko povedané, konzumujeme to aj my. Ale na druhej strane, snažím sa nepreháňať a nestresovať sa a ghee si pravidelne kupujeme. Veď tak, ako nepriberieme z jedného koláčika, neschudneme z jednodňovej hladovky, ako nevyzdravieme zo dňa na deň po šálke zázvorového čaju, tak rovnako nám neskôrnatejú cievy z jednej lyžičky živočíšneho tuku. Ghee už používam veľmi dlho a práve značky dmBi. A prečo? No, nie je zbytočne predražené a je z ekologického poľnohospodárstva.

    dmBio mangová nátierka
    Mango nie je z našich končín a keďže strava mojej rodiny je nielen sezónna, ale aj prevažne lokálna, tak mango bežne nekonzumujeme a nekupujeme. Naše deti ho nikdy nejedli. A tak som myslela, že im nebude chutiť, keďže je to chuť pre nich neznáma. No čuduj sa svete, skúsila som zo zvedavosti dať malému na lyžičku a veľmi zachutilo. Pustil sa do toho, že som mu musela nasilu zobrať pohár, inak by ho na posedenie zjedol ako detskú výživu. Môj pôvodný plán bol urobiť tortu a dať nátierku na vrch, lebo má úžasnú hladkú štruktúru a vyzeralo by to úžasne. No nestihla som, deti mi ju zjedli ako nátierku na pečive. Ešte minutý pohár prepašovali a potajme vylízali za gaučom. Sama som šokovaná, ako im chutila. Za mňa chuťovo hodnotím... Chutí to skrátka ako mango a zaregistrovala som, že veľa "fitnesákov" preferuje túto nátierku na sucháre. Pretože mango je samé o sebe sladučké, takže nepotrebuje žiadne ďalšie zbytočné cukry.

    dmBio zmes ovocno-bylinného čaju
    Výborný... Nie sme príliš čajoví, respektíve, pijeme bylinkové čaje podľa ťažkostí. Ale dcérka je zo škôlky zvyknutá piť čajík a občas čajík zo zvyku pýta aj doma. Pýtala ho jeden večer, keď sme sa všetci zohrievali spolu pri krbe. Ja osobne, ak čaj, tak sypaný. Veľmi rada si vychutnávam kúsky čaju, ktoré vyjedám počas pitia. DmBio brusnica-jahoda je chuťovo veľmi príjemný aj pre detičky. My sme nesladili, nekyslili, dali sme si ho taký, aký je, bez všetkého. Aj deťom tak chutil. Jemne, ale že veľmi jemne, až prívetivo kyselkavý, príjemne prirodzene sladký. Absolútne žiadna horkosť. A okrem toho, že výborne chutí, aj na pohľad vyzerá vábne. :D Pokojne by som ho nasypala do ozdobnej vonnej misy. :D

    Keď som začala písať túto recenziu, čo vám poviem... Najskôr som si myslela, veď moja téma,... To bude max bez problémov. No keď som začala písať, premýšľala som ako písať, aby to neznelo prehnane dobre. Ďakujem dm za toto testovanie, bolo naozaj skvelé, zdravé a maximálne chutné. A tak, ako doteraz, naďalej verne používame dmBio. 

    #test_dm28  #recenzia #dm_bio_potraviny_skusenosti

    velamon
    Správa bola zmenená    14. okt 2020    

    Dnes unas obedik opäť s DMBIO. Poctivo testujeme a dnes sme sa rozhodli skusit vegansku bolognese omáčku. Opäť vyborna chuť ze naozaj staci prdnúť na špagety a obedik hotový. výborne dochutene ako inak kopou zeleniny 👌. No ja som dnes mala chuť trosku varit. Tak sme to dali na VEGANSKE LASAGNE Z POLENTY. Urobily sme si polentu, DM Bio vegansku omacku sme spojili s mrkvickou a cervenou sosovicou, plus sme urobili zmes por, hnede sampinony, mangold. A bešamel sme nahradili domacou smotanou z ovsenych vlociek a kokosu. Mnamkove🥰
    #test_dm28

    (2 fotky)

    POUŽÍVATE VEGETU? ALEBO AKO DOCHUCUJETE?

    Ja ked som začula slovo vegeta presiel mi mraz po chrbte. Ja robim tak ze z odpadu zeleniny (šupky, odrezky...) Si urobim vyvari ktory si zavarim a to používam na dochutenie jedál ale toto odporúčam iba z domacej zeleninky hlavne co aa supiek týka. Ale niekedy sa mi stane ze vyvar nemám ako napríklad dnes. Skusila som teda z testovacky vegetu. Zlozenie ma prekvapilo. Ano vegeta ma aj zdravsiu formu bez glutamanu a inych konzervacnych zloziek. Teším sa ze napredujeme a aj tie hotové jedla a dochucovadla sa daju kúpiť a bez aditív💚
    @test_dm28

    (2 fotky)

    Šťastné tváre mojich detí. Toľko radosti z nášho nového kralika. Dostal urodzene meno Alis Fluffy Hopkavá ❤️ naše nové zlatíčko

    (2 fotky)
    velamon
    Správa bola zmenená    12. okt 2020    

    Dobre ránko!🤗
    Včera večer sme si upiekli zemiakove pletenky... Tak sme hned vyskusali testovacku dm. Syncekovy som natrela DmBio mangovu nátierku. Dala som mu okoštovať na lyžičku, stravujeme sa prevažne lokálne a mango nikdy nejedol... Nooo stalo ma to dosť sil ho presvedčiť ze mangovu natierku mu dam na chlebik a nemoze ju spapať len tak ako detsku vyzivu takže velmi mu chutila. Natierka ma aj skvelku konzistenciu ja som povodne premyslala dat na tortu ako vrchny náter, je jemna, hladka a drží tvar.
    A ja moc sladke na ranajky nepreferujem taak reku skusim DmBio vegansku paštétu. 👌Ako zastanca zdravej výživy paštéty nepodporujem. Ale tato je naozaj skvela, chuťovo ulahodíte každému mäsožravcovi a myslim ze by si ani nevsimol ze v skutočnosti tam mäso ani nieje. Tak ako paštéty som doteraz nekupovala tak veru tuto si na vyletiky začneme brávať🌄
    #test_dm28

    (2 fotky)
    velamon
    Správa bola zmenená    11. okt 2020    

    Tak práve sme si užili hriešne dobrú sladku a expresne rýchlu večeru -špaldový cisarsky trhanec. Ak ste rodinka ktora múku pouziva výnimočne ale obcas máte chuť aj na nieco typu palacinky tak tento produkt je presne pre vas. Trhanec sme si pripravili na ghí ktorý je tiez súčasťou testovačky no v nasej domácnosti sa bezne nachadza a to konkretne znacky dmbio. Dosladili sme Sladenkou a pridali jablcka z nasej záhrady. Velkost balenia stacilo ze sme sa napraskali cela rodina (mama tata dcerka4 syn2). A teraz si pri krbe vychutnávame šalku čaju. Čajik je jemnej sladkokyslastej chuti a to čo milujem na takychto syoanych cajikoch je vyjedanie kuskov čaju. 😊
    #test_dm28

    (5 fotiek)

    Dnes som chcela rychlovecku. Chcela som vegebolognese ale muzicek dostal velmi chut na tie vraj pravé. A vytiahol posledny kus morčacich pŕs. Pre tip, ak do bolognese pouzijetemlete kuracie/morcacie a pridate davku korenovej zeleniny bude to na nerozoznanie od originalu.
    KEČUP ktorý sme použili v recepte chuti presne ako píšu ,, plná chuť dozretych rajčín na slnku,, dochuteny je prirodnymi zložkami... Žiadne aditiva tu nehľadajte lebo ich nenajdete. Ked som ho prvy krat okostovala prve co som si predstavila zneho ja rajcinova polievočka zmiešat iba s vývarom pridať ryžu a bum hotovo. Tento všestranny kečup určite pridám do našej špajzičky aj po testovačka na chvíle keď nestíham. Prirodzena, vyvážená plna chuť, aj iba tak na cestoviny- co som mimochodom nikdy nerobila. Ale toto nieje ten kečup co kupujete bezne v obchode, toto je hotová omačka, polievka.
    #test_dm28

    (2 fotky)

    KUPUJEME SUŠIČKU!!! Co mate skusenosti, podla coho ste vyberali znacka, kritériá a ake programy najviac vyuzivate. Lebo ja pri vsetkych spotrebicoch vyuzivam jeden dva programy naco jr na vsetkom tolko funkcii 🤷.

    Keď sa tešíte na prepravcu 🥰. Milujem ich cistiace a pracie prostriedky. Oceňujem predajcu ze mi tovar poslal v krabici ktora uz bola predtym pouzita ale je bez poskodeni tak preco nepouzit? A vypln prwzrnych miest? Ziadne plastove blbiny ale zo svojich recyklovanych papierov nastriehaly pasiky a tym vyplnili. Velmi ocenujem 😘 keby ich tak bolo viac lebi tie plastove bubliny ma fakt nebaví prepichovat.

    1.sezónne
    2.bez aditív
    3.lokálne
    Tri najhlavnejšie pravidlá u nás doma nielen čo sa potravín týka. Ani si to často krát neuvedomíme ale- podpor lokálnosť a ona podporí prvé dva body: (ak nemáš chuť čítať pozri aspoň tabuľku)

    Asi máme malú postel 2x2m... Neviem kam si s tatinom lahneme 😳

    velamon
    17. aug 2019    Čítané 196x

    Tekuté zlato pre dokonalé vlasy

    Máš unavené, mdlé vlasy bez života a ešte majú tú drzosť vypadávať? Užila si si dovolenku, ale tvoje vlasy dostali zabrať? Tak potom by si to mala skúsiť, veď pivko sa varilo skôr, ako ľudstvo začalo piecť chlieb.

    Teší ma, že som neotálala a zapojila sa do testovania a dostala tú možnosť otestovať pivnú radu vlasovej kozmetiky českého výrobcu Manufaktura. Ako milovník piva poznám jeho benefity, no i tak predčili moje očakávania. V prvom rade ma veľmi potešila vôňa, bez obáv nebudete smrdkať po pivku. Okrem toho oceňujem viac ako 98 % prírodné zloženie kozmetiky a z časti recyklovaného PETu vyrobené obaly, aj keď to nie je ich priorita.

    1. Jemná regeneračná starostlivosť so šampónom snov

    Veľmi sa mi páči dávkovací štupel, to bolo prvé, čo mi prešlo hlavou po jeho otvorení. Druhé, čo ma zarazilo, je nádherná vôňa bylín s na konci jemným nádychom pivného kvasu. Viete, to také krásne voňavé, keď prídete do pivovaru a varia pivko.

    Šampón veľmi dobré pení a nebolo treba umývať šampónom 2x tak, ako to už dlho robím pri iných produktoch. A už pri prvom zmývaní som cítila, že moje vlasy su výživené, hebkejšie a ľahko som cez ne prešla prstami. Že už im snáď viac ani nebolo treba.

    2.Intenzívne a hĺbkovo posilňujúca maska

    Mala som to šťastie, že som zdedila husté, pevné vlasy, ktoré aj bez veľkej starostlivosti vyzerali na pohľad dobre. No nikdy, ani po hľbkových maskách v kaderníctvach, kde ma to stálo nemalé peniaze, sa mi nestalo, že by som si vlasy učesala a vyčesala rovnomerne do copu len tak rukou. Vďaka tejto maske moje neskrotné vlasy sa stali skrotenými, hebkými, sú omnoho jemnejšie a sú viac nadýchané. Táto maska si nájde miesto na mojej poličke určite aj naďalej.

    3.Unikátne aktivačné sérum podporujúce rast vlasov

    Aj tento produkt veľmi prekvapil. Veľa ľudí mi to nechce veriť, že už po týždni som videla prvé výsledky. Áno, začalo mi vyrastať kopec nových vlasov. No zároveň mám predispozíciu, že mi rastie veľa vlasov a veľmi rýchlo. Som presvedčená, že mi to stimulovalo vlasové folikuly, k tomu, že áno, vlasy, začnime rásť teraz. A určite pri česaní z kefy vyberám menej vlasov. No kto má prirodzene riedke vlásky, tak zázraky čakať nemôže, ale ak mu vypadávajú, určite mu vypadávanie spomalí.

    Ďakujem Manufakture za túto možnosť. Vlasy unavené slnkom si pivný wellness naplno užili a sú krasne zregenerované a vyživené, žiaria spokojnosťou 🍻

    !!STRATA PIGMENTU!! mate niekto skusenost? Syncek to ma na cele a este vacssie na hrudi. Z manzelovej strany dedicne. Vsetci svagrovia aj nas tata ma bielu ofinu. No nemaju to taie velke ako nas maly. Pediatricka nas posiela koznemu vraj sa to dá liečiť niakym ožarovaním. Mat niekto skusenosti, rady?? Ďakujem

    Zlatko obuvaj sa ideme von... 😅

    velamon
    Správa bola zmenená    9. aug 2019    

    Odo mna ♻️ekologicke okienko🌱 a ine zaujimavosti co mna zaujali. Pre tych ktory súťažný clanok necitali
    🇨🇿 100% česká spoločnosť
    🌱 Viac ako 98% zloženia su cisto prírodné zložky
    ♻️Obal šampónu je z časti vyrobeny aj z PETu☝️ takisto je vyrobeny v ceskej republike

    A ked uz som si to pivko koli fotke otvorila Na zdravie 🍺🤟
    #test_manufaktura3

    velamon
    Správa bola zmenená    9. aug 2019    

    Taakže dnes som si searchla nieco blizsie o znacke manufaktura, keďže ma veľmi oslovila. A pivna kozmetika sa mi velmi osvedčila. Chcem sa svami podeliť o túto radosť a rozhodla sa ze 💙💙POSLEM SRDIECKA💙💙 za kazdu spravnu odpoveď.

    AKU ZNAČKU PIVA NÁJDETE V KOZMETIKE MANUFAKTURA V PIVNEJ RADE?

    odpoveď nájdete TU
    https://www.manufaktura.sk/oblubena-pivna-kozme...

    #test_manufaktura3

    velamon
    20. feb 2019    Čítané 212x

    Ako sa vyhnúť chrípkovej epidémii?

    TIP od nás!!?  Všetci naookolo sú chorí, majú chrípku. Mám doma dvojročnú dcérku a dvojmesačného synčeka.  Snáď všetci naokolo nás su chorí a utápajú sa v horúčkach. Moje deti chodia do kolektívu. No chorobe sme sa vyhli zatiaľ úspešne.  Prskáme už dva týždne, synčekovi sa spúšťa soplík,  ale stále nie na odsávanie. Ako to riešime my? 

    Mamičky,  skvelá vec.  U nás  nad ňu nie je.  Príroda. To malé ,,tajomstvo,,  je tymián.  Do odparovača pridám pár kvapiek. 

    Ako väčšina z nás vie,  máme vírusové alebo bakteriálne ochorenie. Lekár vám predpíše homeopatika alebo rovno antibiotiká.  Pri liečbe u lekára treba najskôr zistiť,  ktorú formu liečby treba zvoliť. To zistia len pomocou CRP a tu námahu si da máloktorý lekár. A tak väčšinou predpíšu homeopatiká aj antibiotika. Lenže ak je náš povod ochorenia virusovy tak antibiotika nam nepomôžu.  Pomohlo by nam obycajne vylezanie chripky.  Opakom je bakteriálne ochorenie,  kde antibiotika treba.  Zbytočné  napchávanie antibiotikami je ale ďalšia téma,  v skratke ničí našu imunitu a je úzkospektrálne a okrem toho sa stavame imunní voči liecbe antibiotkami, takže nám nemusia pomôcť,  keď nám budú naozaj potrebné. 

    Nechcem týmto spochybniť liečebné postupy žiadneho lekára. Chcem iba dať do povedomie,  že niekedy sami pre seba môžme urobiť viac aby sme sa vyhli čakárni plnej chorôb,  hlavne v týchto dňoch epidémie,  keď choroba na nás striehne na každom rohu. 

    Ako to riešime my? Od nepamäti mám rada vôňe a vonné silice.  Z vlastnej skúsenosti viem že  príroda je mocná, tá najmocnejšia. Kým sa mi podarilo mňa ci dcerku vyliecit prirodne,  trvalo to tak tri dni. Sama nic neprehanam a ak to prirodne nejde zájdeme k lekarke,  ktora ma moju plnú doveru.  Sama zbytocne nic nepredpisuje. Liecba ,,liekmi,,  trva minimalne dva týždne kym sa dáme plne dokopy. 

    V týchto dňoch epidemie alebo ked vidim,  ze nas zacina nieco obchádzať snažíme sa chorobe vyhnúť a odolať. Variant je mnoho,  ale mame doma malinke babatinko. Od dvoch mesiacov je mozne využívať  aromaliecbu,  aby sme nezatazili tak mlady organizmus.  

    Ale prečo práve aromaliečba?

    -je prirodna, 

    -prva vhodna liečba,  ktorá nezatazuje tak mlady organizmus, 

    -dezinfikuje prostredie od virusov a bakterii súčasne co bezna liecba jednym liekom nedokáže,

    - jeden etericky olej ničí  velke mnozstvo roznych druhov bakterii a virusov,  klasicke antibiotika zaberaju len na niekolko kmenov bakterii. Silice dezinfikuju priestor od virusov a bakterii do 10 minut,

    -aromaterapiu mozeme využiť namiesto liečenia antibiotikami. Zaberie rýchlejšie  na väčšinu chorôb dychacieho ústrojenstva  v zimných mesiacoch.  

    Neliecim deti iba touto formou a nic neprehanam.  No vacsinou tato liecba zaberie a liekom sa vyhneme. 

    Bylinkove silice ktore dezinfikuju priestor od bakterii a virusov:

    -oregano,

    -skorica,

    -saturejka,

    -klinček,

    -tymián, je vhodný uz od dvoch mesiacov. 

    Často sa stava, ze v rodine sa choroba prejavi postupne, navzajom sa nakazia postupne všetci členovia rodiny.  Zapalte tymian alebo inu bylinku z menovanych a tomuto problému sa s najväčšou pravdepodobnostou vyhnete... 

    Chorým prajem skore uzdravenie a tým zdravým nech sa tomu úspešne vyhnete. 

    Na záver by som chcela povedať,  že ide o moje názory a skúsenosti a nikomu ich nenútim.  Každý  organizmus je iný a nie kazdemu musia pomoct. Je to na osobnom zvážení každej z vás.  Rada si vypočujem kazdy názor a skúsenosti. 

    Ako postupovat?  Staci jednu z menovanych silic nakvapkat do difuzera alebo aromalampy. A pockat 10 minut 😏

    A samozrejme patri k tomu zdrava strava. 

    AKE SU VASE SKUSENKSTI S PRIRODNOU LIECBOU? 

    Viete mi poradiť dar pre 3-rocneho chlapca a 8-rocnu prvacku? Za kazdy tip dakujem
    Obrazok len na uputanie

    Moje šťastie, moje bohatstvo. Moj svet, moje všetko. Fotky rodinné museli byť. 10 rokov spolu, princezna druhe narodeniny a dalsi princ pod srdcom.

    Moje dievčatko. Malo kto veri ze toto bola momentka

    Moja dvojročna princezna

    Všetci traja pokope 😍😍 milujem tieto chvíle.

    velamon
    2. okt 2018    Čítané 295x

    15 dm produktov, ktoré zaujmu každé bábo

    👋👋Ahojte mamičky, oteckovia, detičky 👋👋

    dm nám dalo tú možnosť, aby sme vyskúšali niekoľko ich produktov určené pre to naše najcennejšie a najdôležitejšie v živote, naše deťúrence. Podľa toho pristupovali aj k výberu produktov, ktoré nám poslali v megabalíku. Každá z nás mamičiek má iné nároky, rovnako ako aj naše deti. Určite by sa v ňom našlo aj tak každé bábo, každá mamička. S Lilkou (2) vám priblížime produkty a rozpovieme naše dojmy. 

    Vyrastala som a bola vychovávaná ako bežný mestský človek. Ale mamička mi vždy dopriala len tú domácu zeleninku a ovocie od mojej babky a dedka z domácej záhradky s tou "ozajskou" chuťou a bez chémie. Mliečko som poznala kozie a chutilo mi iba "od kodiťky". Vajíčka sme mali len od našich "pipiek". Nikdy mamina nesolila, ale keď tak, tak minimum. Dochucovala hlavne bylinkami. Toto sa snažím odovzdať aj mojej dcérke aby poznala tu pravú chuť potravín. Vážne, soľ je iba o zvyku. Zrazu nepoznáte len slanú chuť ale mnoho mnoho ďaľších a jedlo vidíte z viacerých stránok. Môj manžel je toho dôkazom, zvykol si a teraz má "pindy" na soľ najviac. Ale nebudeme to preháňať aj to moje dieťa pozná chuť čokolády a sladkostí, chipsov a iných blbostí. Toto všetko vám hovorím aj preto, že moje hodnotenie potravín a aj drogérie bude aj zo stránky zloženia a spracovania, pretože taká som ja a na všetko sa takto pozerám, to je moja choroba. Samozrejme, hlavný recenzista je Lili 🙂 Poviem vám že podľa jej reakcie (ňam ňam, bleee) už je jasné viac menej aj zloženie a kvalita. Deti majú chuťove poháriky najčistejšie.

    Po otvorení, fakt že MEGA balíka, sme objavili:

    1) babylove Bio ryžovo-šošovicové chrumky 30g

    2) dmBio prosné chrumky 75g

    3) babylove Bio jahodové čipsy 12g

    4) dmBio Ovocná tyčinka Jablko-Mango 25g

    5) dmBio Jablkovo-hruškovo-jahodové pyré 90g

    6) dmBio Nápoj pre malé deti zo šťavy a vody. Jablko-hruška s neperlivou vodou 500ml

    7) babylove Mlieko pre deti, 500g, Následná mliečna výživa v prášku pre malé deti staršie ako 12. mesiacov

    8) babylove Bambusová jedálenska súprava

    9) babylove umývací gél od hlavy po päty s extraktom zo slezu a pantenolom 500ml

    10) babylove jemný šampón 250ml

    11) babylove telové mlieko pre veľmi citlivú pokožku 250ml

    12) babylove krém proti zapareninám s extraktom zo šalvie a oxidom zinočnatým 150ml

    13) Vlhčené utierky sensitive s pantenolom, 80 kusov

    14) alverde mama telový olej, 100ml

    15) papierová maxi taška s logom dm

    1) Babylove bio ryžovo-šošovicové chrumky 30g

    Tak takéto chrumočky naša veru ľúbi, veľmi praktické na cesty. Bruško sa zasýti, oblečenie zostane čisté a kočík sa povysáva. Chrumky maju podiel 80% ryža a 20% šošovica. Prirodzená, príjemná chuť bez soli a aróm. Vďaka technologickému spracovaniu tzv. pufovaním, kde sa spracovávajú celé neopracované zrná,  zachováva sa výživová hodnota a špecifická chuť obylovín a strukovín. Lilke sa zároveň veľmi páčil prstienkový tvar chrumiek dobre padne do ruky alebo sa zabavila nasadením si prstienkov na prstíky

    2) dmBio prosné chrumky 75g

    Tieto extrudované chrumočky vyrobené z celozrnnej prosnej múky s prídavkom morskej soli nám opäť veľmi chutili. Lili ochutnala prvú a hneď sa do nich aj pustila. A úprimne? Keby si neprečítam zloženie tak ani neviem že tam tá soľ je. Cestou k lekárovi zjedla polku balíka a to po raňajkách :D. Skrátka to dmko v popise vystihlo jednoznačne: ,,Ideálne ako rýchle občerstvenie počas cesty či vychádzky alebo ako desiata či olovrant." Neviem ako to je možné ale inokedy ako na cestách o chrumky nemá záujem.

    3) babylove Bio Jahodové čipsy 12g

    Tieto jahodové čipsíky pritiahli vždy moju pozornosť keď sme boli v dmku, ale nikdy sme sa neodvážili ich vyskúšať. Teraz môžeme len banovať. Čo som počula tak buď si ich ľudia chvália alebo im nechutia. A už vieme prečo. Jahôdky majú dosť kyselkávú chuť pretože dmko pri výrobe nepoužilo cukor. Čo je pre nás super pretože by malej veru určite nechutili ovocie má radšej kyselkavé. Neskutočne nás omámila krásna vôňa jahôd hneď ako sme balík otvorili Sú konzervované mrazom. Naša ovocie moc nejedáva hlavne teraz keď prešli horúčavy. Ale určite jahôdky plánujem využiť na výzdobu narodeninovej torty. Keďže Lilka je narodená v novembri a teraz máme termín v decembri. Takže čerstvé ovocie :D asi tak ľahko nezoženiem.

    4) dmBio Ovocná tyčinka Jablko-Mango 25g

    Tu si môžem dovoliť povedať za Lili že to bolo pre ňu to naj z balíčka. Neviem prečo ale naša tieto tyčinky neskutočne miluje. Nosíme ich stále so sebou všade. Neraz som ju prichytila že po nich nenápadne šmátra v taške aj keď sme boli len doma. Tyčinku objavila skôr ako som všetko vybalila z krabice a bolo dosť ťažké ju presvedčiť aby vydržala kým urobím pár fotiek. Chuť tyčinky mi pripomína sušené jabĺčka a konzistenčne veľmi príjemná tyčinka nieje suchá ale jemne vláčna tenučká vrstva oplátky z oboch strán zabezpečí že sa tyčinka nelepí na prsty.

    5) dmBio Jablkovo-hruškovo-jahodové pyré 90g

    Už mi je aj trápne písať ako Lilke niečo chutilo :D Ale  naozaj jej táto kapsička veľmi chutí. Zaradili sme ju medzi naše mlsky v našej taške. Rada malej robím veci z domáceho ovocia, ale keďže nie som dokonalá matka a tiež občas, dobre väčšinou nič nestíham a vtedy som za takéto drobnosti čo uspokoja aspoň trošku bruško vďačná. O to viac keď vidím že to mojej princeznej chutí a zároveň považujem dmBio za spoľahlivú a kvalitnú a konzistenčne? No skrátka ovocné pyré 🙂

    6) dmBio nápoj pre malé deti zo šťavy a vody. Jablko-hruška s neperlivou vodou 500ml

    Tak toto bol prvý výrobok, ktorý sme mali trošku problém vyskúšať. Pretože Lili pije iba čistú vodu. Sama odmieta akýkoľvek iný nápoj. Hneď ako vidí, že nápoj je inej ako čírej farby, tak sa skrátka nenapije lebo vie ze to nie je čistá voda. Ale skúsila som jej aspoň dať cez prst a úspech je že nepovedala ble 😁 ale aj tak ho piť nechcela. Ale podľa mňa bol veľmi dobrý a určite sa v ňom nájdu detičky, ktoré majú rado džús s vodičkou lebo presne tak chutí tento nápoj len nieje presladený ako väčšina džúsov.. 

    7) babylove Mlieko pre deti, 500g, Následná mliečna výživa v prášku pre malé deti staršie ako 12. mesiacov

    Tak tu sme vôbec neuspeli 😅. Prvá a jediná vec, na ktorú Lili povedala BLEE,  keďže je zvyknutá na materské mlieko a nepoznala umelé mliečko. Inú reakciu som ale popravde ani nečakala. Ďakujem dm, že mi umožnila si aspoň raz vyskúšať zarobiť umelé mliečko. 😁 Bolo to komické ostriekala som si celú kuchyňu. Klobúk dole pred mamičkami, ktoré toto robia mnoho krát za deň. A zároveň vďaka bohu, že sme sa dojčili. Mlieko som okoštovala aj ja a veru ani mne to nebolo vôbec po chuti, ani neviem k čomu prirovnať, skrátka umelé mlieko.

    8) babylove Bambusová jedálenská súprava

    Potešila velmi mňa aj Lili. Veľmi lichotivý dizajn s jemnými farbami. Skratka krásna jedálenská súpravička. Využívame ju každý deň. Lili ma niekoľko jedálenských súprav ale ani z jednej nechce jedávať. Musela z takého istého taniera ako máme my ale táto sa jej očividne veľmi páči. Možno je to spôsobené aj materiálom z akého je vyrobená-bambus 45%, kukurica 35%, melamín 20%. Nemôžem to povedať s istotou, ale aj plyšáky najradšej ma tie háčkované z prírodných materiálov, u starých rodičov ju fascinujú drevené sošky ktoré dedko s láskou vyrezáva, ako keby tak samo ju ťahá k prírodným materiálom.

    9) babylove umývací gél od hlavy po päty s extraktom zo slezu a pantenolom 500ml

    V prvom momente ma ohromila nádherná, príjemná, detská vôňa. Moc na také nie som ale táto je fakt príjemná už len vôňa pripomína hebkosť. Zložením je to tekutý číry gélik. Moju malú exematičku na pokožke nedráždil, nevysušoval. A nedráždil nás ani v očiach. Považujem to za rodinné balenie :D vzhľadom na velkosť. Super je ľahká aplikácia aj pre malé detské ručičky vďaka pumpičke. Bála som sa použiť ho na Lilkinu hlávku. Máva často až chrastové lupiny, ktoré vyzerajú ako mliečna chrasta a vyčesávame jej to ručne po naolejovaní. Zostala som šokovaná keď po usušení hlávky sme zistili že jej zmizli. Nechcelo sa mi veriť, keďže na jej pokožku sme už minuli kvantum peňazí za drahú značkovú a prírodnú aj lekársku kozmetiku a jej pomohol práve tento šampón. Uvidíme ako to bude ďalej, pevne verím že nenastane recidiva.

    10) babylove jemný šampón 250ml

    Zatiaľ sme nevyskúšali pretože zložením, vôňou aj konzistenciou mi pripomína umývací gél. A po prečítaní etikety sa nám dojem aj potvrdil. Plánujeme ho využiť na cestách keďže je to menšie balenie.

    11) babylove telové mlieko pre veľmi citlivú pokožku 250ml

    Aj v tomto prípade som bola skeptická. Mala je exematik a krémy dokonca určené na tip jej pokožky ju skrátka dráždili. Niektoré až tak, že jej  sčervenala celá pokožka a štípalo ju, plakala, že sme museli rýchlo pod sprchu. Na jej pokožku sme skúsili snáď už všetko pretože ak jej krém pokožku nedráždi hneď, aj tak pomáha len krátkodobo a čoskoro musíme meniť skúšať opäť hľadať. Telové mliečko babylove pokožku vyživilo, zjemnilo, pekne sa vstrebalo nezostal mastný film ale zároveň pokožku nemala suchú. Vôbec nás nedráždil a pokožku pekne upokojil. Čo ma veľmi potešilo je že obsahuje pupalku, o ktorej vieme, že nám veľmi pomáha na začervenanú pokožku. Je bez vône čo hodnotím veľmi kladne,  keďže ju musím natierať niekoľkokrát denne a mám rada prirodzenú vôňu svojho bábätka.

    12) babylove krém proti zapareninám s extraktom zo šalvie a oxidom zinočnatým 150ml

    Je tuhšej konzistencie ale veľmi ľahko sa rozotiera. Ako väčšina krémikov na zapareniny zanecháva biely film na pokožke práve vďaka tomu Oxidu zinočnatému, ktorý je tou hlavnou zložkou, ktorá ošetruje a ukludňuje podráždenu pokožku. Naša sa pritom veľmi zabavila keď objavila že jej dva malé cesnaky zanechávaju biele otlačky na skle, od tej chvíle krém veľmi rada používa :D. Vonia veľmi jemnučko že neviem posúdiť či sa to dá nazvať vôňou, skôr by som povedal,a že je bez vône.

    13) Vlhčené utierky sensitive s pantenolom, 80 kusov

    Na prvý pohľad maxi balík vlhčených utierok. Je bez vône a nedráždia nám pokožku. Na prvý pocit trošku suchšie ale aj tak bez problémov, šetrne očistia pokožku. Používali sme ich už aj predtým a stále sme spokojný 🙂

    14) alverde mama telový olej, 100ml 

    Ako sa hovorí to najlepšie nakoniec. Veľmi ma potešil, splnil všetky moje nadočakávania. Už po vybratí z krabičky ma veľmi potešil sklený obal (som rada ak sa môžem vyhnúť plastom). Dávkovacia pumpička je skvelá konečne nemám celú fľašku zacapanú od oleja. Veľmi príjemná prírodná vôňa, pripomína mi to čajík zo sušeného ovocia ale naozaj veľmi jemne - nedráždi zbytočne nošteky tehotných mamičiek. Okrem toho milujem prírodnú kozmetiku a tu sa dmke podarilo ešte aj super zloženie-slez, púpalka, jojobový a olivový olej. Po sprche ho používam ja a natieram aj Lili. či mi pomôže proti striám uvidíme. Ja ich mam aj tak všade už po prvom tehotenstve. Ale ohromil ma olejček natoľko že som ho musela zadovážiť aj kamarátke s ktorou máme narovnako termín a tu nastal ďaľší šok- nízka cena

    15) Papierová maxi taška s logom dm

    Do ktorej sa mi to aj tak nepodarilo všetko zmestiť všetko. Ale tašku určite použijeme. Veľmi obľubujem papierové tašky namiesto plastových.

    Ďakujem vám všetkých, ak ste si moje hodnotenie prečítali až dokonca, aj tým ktorí niečo popreskakovali, pretože sa im to zdalo pridlhé alebo ich môj článok nezaujal. Pevne verím, že sa mi podarilo opísať produkty čo najpodrobnejšie a najpresnejšie. Ak sa rozhodnete si niečo z produktov zadovážiť verím že budete spokojný tak ako my. Tak ako vždy dm kvalita opäť nesklamala a ešte raz im veľmi pekne ďakujem za túto skúsenosť. Budem veľmi rada ak zanecháte komentár a podelíte sa aj vy, ak máte skúsenosti s niektorými z daných produktov alebo ak máte otázky či dotazy veľmi rada zodpoviem.

    S pozdravom, Velamon

    Keď už sa nám tak ochladilo, treba rychlo uhačkovat čapičku z teplej neškrabavej merino vlny. Ale tych farieb je tak vela. Ktorú farbu by ste si vybrali vy? Kludne aj kombinácie. Za tipy posielam ❤️🙏

    #dm Keď už máme po týždni testovania dm produktov tak som sa rozhodla dať aj tak na vedomie... Dnes v čakarni u lekára 2,5 hodiny nas na desiatu opäť zachranilo dmko. Poceste domov sme mali dmko tak sme doplnili nase zasoby. Skratka ovocnu tyčinku dm bio musime mat stale pri sebe aj s ovocnymi ryzovymi chlebikmi a lizatkami z hroznoveho cukru. Pri testovačke sme prišli nato ze nam uz nesmie chybat ani ovocna kapsička. Objavili sme aj ovocnu kožu bananovu tak sme ju supli tiez do košika a co ma velmi potesilo je kremik alverde pre deticky do nepriazniveho pocasia. Ked uz sa nam tak ochladilo treba tomu prisposobit aj kozmetiku. SKVELE krem neobsahuje ,,aqua,, co je v chladnych mesiacoch problem ak sa v kreme nachadza. Je velmi prijemnej konzistencie lahko sa rozotiera super sa vstrebe nezanechava mastny film a nadherne vonia. Na chladne dni ako stvoreny

    velamon
    Správa bola zmenená    21. sep 2018    

    #test_dm18 dnes po plaveckom vycviku to dala na ex. Naša Lili zjedla celu kapsicku ovocnu. Nieze by sme nelubili sladk. Ale vo vyzive keby ma cukor, tak mi ju skratka nezje. Ona je ako maly tester. Zarucujem za seba ze v kapsicke nieje pridaný ziaden cukor a umeliny. Ako vravim sladkym nepohrdneme ale ovocie a zelenina sme zvyknute na domace