petrah3
    19. apr 2022    Čítané 179x

    Ako sme odtrhli deti od mobilov – alebo TRAMPOLÍNA na dvore

    Aktívny životný štýl je u nás samozrejmosťou bez ohľadu na ročné obdobie. Pri osemročných trojičkách to ani inak nemôže byť. Našťastie, lebo v kondičke a v tempe udržujú aj mňa s manželom. Detské ihrisko, ktoré sme deťom na dvore pred pár rokmi postavili, ich už tak nebaví. Vďaka testovaniu trampolíny MARIMEX sme vykryli aj tento posledný nedostatok nášho dvora. 😀 

    Aj vzhľadom na „covidové“ udalosti posledných rokov si nevieme vynachváliť naše rozhodnutie presťahovať sa z mesta na dedinu. Možnosť kedykoľvek vybehnúť na dvor či do blízkeho lesa sa stala neoceniteľným benefitom. Ale niečo nám na dvore chýbalo. Trampolína. Trávnik okolo domu sme dokončili na jeseň a čakali sme len na jar, aby sme deťom splnili ich dlhoročný sen. Už veľmi dlho sme sledovali susedov dvor, na ktorom sa vyníma obrovská, bezmála 4-metrová, trampolína Marimex, ktorú deti využívajú úplne celoročne a aj po niekoľkých rokoch vyzerá ako nová. To sme chceli aj my. A keď mi do schránky správ na Modrom koníku prišla pošta, že sme vybraní na testovanie 305cm trampolíny, bola som naozaj šťastná.

    Ešte šťastnejšie však boli deti, keď nám pri dverách zazvonil kuriér a priniesol veľkú a ťažkú krabicu. A keď si prečítali, čo v nej je, chceli ju hneď stavať. Len sťažka sme ich presvedčili, že musíme počkať, kým neprestane pršať. 😊 O pár dní nám tak na dvore pribudla nová a vysnívaná „trampoška“. 😊

    Splnený detský sen - trampolína

    Montáž trampolíny nebola nijako zložitá. Návod je veľmi prehľadný a zmontovanie trampolíny nezaberie dvom dospelým viac ako 2 hodiny.

    Hoci naše testovanie trvalo len pár dní, benefity sme videli hneď – deti si po príchode domov okamžite urobili domáce úlohy a už ich nebolo. Len z dvora sa ozýval ich veselý krik. Večer zaspávali rýchlosťou blesku unavené z vystrájania von a s plánmi, aké akrobatické kreácie musia na novej trampolíne vyskúšať na druhý deň.

    Čistá radosť z pohybu

    Hoci sme o kúpe trampolíny Marimex uvažovali už dlhšie, toto testovanie nás presvedčilo, že táto trampolína je pre naše deti ako stvorená.

    Čo oceňujeme:

    • kvalitné materiály, z ktorých je vyrobená
    • stabilita vďaka prispôsobivým nohám
    • odrazová plocha má špeciálnu povrchovú úpravu, ktorá zabráni odreniu kože pri dopade aj pri bosých nôžkach
    • pružiny trampolíny sú prekryté a sú umiestnené až za ochrannou sieťou. Nestane sa tak, že noha dieťaťa vkĺzne medzi pružiny a dieťa si ublíži
    • všetky potrebné súčasti trampolíny sú súčasťou balenia – netreba teda nič dokupovať – ani protišmykový rebrík, ani vonkajšiu sieť
    • vstupný otvor je zaistený nielen zipsom, ale aj prackami
    • v prípade, že by došlo k poškodeniu niektorej súčasti trampolíny, online obchod Marimex ponúka všetky náhradné diely podľa typu a veľkosti trampolíny

    A čo sa páči mne ako mame, ktorá má rada bezpečnosť, ktorú potvrdia aj odborníci - všetky trampolíny tejto značky spĺňajú prísne bezpečnostné normy a sú certifikované skúšobňou Intertek.

    Čo by sme na trampolíne zmenili (tu som sa musela poriadne zamyslieť, lebo nájsť negatívum na tejto trampolíne nie je ľahké):

    • bolo by fajn, keby súčasťou balenia bola podložka na topánky pre deti, ktoré sú na trampolíne. Keď je mokrá zem, a dieťa sa po skákaní chce obuť, jeho ponožky vyzerajú katastroficky.

    Najväčším prekvapením celého testovania pre mňa bolo, keď som konečne po dlhom čase nemusela deťom obmedzovať čas hrania na mobile. Oni boli totiž vonku a trampolínu premenili podľa svojej fantázie na veľkú posteľ, z ktorej pozorovali lietadlá a vtáky... A neskôr sa premenila na domček, do ktorého vyniesli hračky a nechali sa unášať fantáziou svojho detského sveta.

    Keď som ich večer nevedela nahnať domov, až nostalgicky som si spomenula na vlastné detstvo, kedy nás rodičia museli niekoľkokrát volať na večeru, lebo pred panelákom s kamarátmi bolo tak dobre. 😊 Čo by sme my vtedy dali za takú trampolínu! Som rada, že moje deti budú raz spomínať aj na ňu!

    PS: Trampolína má nosnosť 150 kg – s radosťou ju využívam aj ja a je to poriadna makačka! Už viem, prečo moje deti po celodennom skákaní tak rýchlo zaspia 😊

    #recenzia_trampolina_marimex9 #test_marimex #recenzia

    zoizoi
    16. apr 2022    Čítané 210x

    O tom, ako urobiť radosť deťom a aj dospelým.

    Ahojte, už dlhší čas som vytrvalo hľadala na internete čo najviac informácii ohľadom trampolín, keďže sme si ju plánovali kúpiť a chcela som vybrať správne. Začala sa jar, blíži sa leto a my najradšej trávime voľný čas spoločne vonku na záhrade a neviem si predstaviť nič lepšie pre deti ako trampolínu. O to viac ma potešila možnosť zapojiť sa do testovania trampolíny Marimex 305 cm práve na stránke Modrý koník cez @konik_testuje. Mojimi hlavnými kritériami pri výbere trampolíny sú bezpečnosť, kvalita, materiál, nosnosť, priemer, stabilita a priaznivá cena. Trampolína Marimex všetky tieto kritériá spĺňa. Presvedčte sa o tom sami v tomto článku. 🙂 

    Hlavnou „testovačkou" trampolíny bola dcérka, ale samozrejme nás navštívili aj iné deti z rodiny a kamaráti. Keď ju zbadala po príchode domov, veľmi sa tešila a v momente bola na nej. Niekedy som až prekvapená, ako dlho vydrží skákať a hrať sa na trampolíne. Vstupný otvor je bezpečný, zaistený zipsom a prackami, ktoré ľahko zvládne zazipsovať aj dieťa. 

    Výnimočnosť vnútornej ochrannej siete spočíva v umiestnení v tesnej blízkosti skákacej plochy. Bráni vypadnutiu, kontaktu s rámom a stúpeniu do oblasti pružín.  

    Začnem celkom od začiatku. Samotné doručenie bolo rýchle a trampolína bola zabalená v praktickej krabici, ktorá sa dá celá otvoriť zhora a prípadne ju opäť viete použiť (ak  patríte medzi ľudí, ktorí trampolínu na zimu rozkladajú), alebo jednoducho dať do zberu papiera. Na vrchnej strane sú zobrazené všetky potrebné základné informácie, ako aj obrázok trampolíny s vyznačeným priemerom. Ako rodiča ma hneď zaujalo označenie na krabici: BEZPEČNOSŤ OVERENÁ - ATEST (stabilita, odolnosť plochy, pevnosť konštrukcie, bezpečnosť siete). Návod k trampolíne Marimex je v 10 jazykoch. 

    Nevydržali sme a hneď po doručení sme trampolínu zložili. V návode nás milo prekvapilo poďakovanie od spoločnosti MARIMEX, že sme si vybrali práve ich trampolínu a prianie pekných chvíľ. 🙂 Taká maličkosť, ale je super, že v balení boli priložené aj dva páry ochranných rukavíc, lebo popravde nám vôbec nenapadlo si ich zadovážiť vopred. 

    Pri montáži sme sa riadili inštrukciami v návode. Zostavovala som ju ja s manželom, odporúčané sú minimálne dve dospelé osoby. Návod je písaný veľmi zrozumiteľne v jednotlivých 20 krokoch s obrázkami. Nachádzajú sa tam aj základné techniky skákania.

    Takto krásne vyzerá zmontovaná trampolína pripravená k použitiu. Treba myslieť na to, že musí byť umiestnená na rovnom, pevnom a nešmykľavom povrchu. Dokonalú stabilitu zaisťujú tri nohy v tvare písmena U a vnútorná bezpečnostná sieť s oceľovou obručou bráni vypadnutiu detí a kontaktu s rámom a pružinami. Stabilitu trampolíny je prípadne možné zvýšiť položením vriec s pieskom na nosné nohy, ale osobne si myslím, že pri menších deťoch to nie je nutné. Trampolíny Marimex patria k najbezpečnejším na slovenskom trhu.  

    A teraz už huráááá skákať. Úsmev na perách hovorí za všetko. Deti skákanie naozaj milujú. Táto trampolína má nosnosť maximálne 150 kg, takže sme ju odskúšali aj my dospelí, ale fotky radšej nepridávam, bolo to veľmi zábavné. 🙂 Skáče sa na nej super!

    Vonkajšie umiestnenie pružín, znamená väčšiu bezpečnosť, keďže sa tam nedostane detská nôžka a nehrozí riziko zranenia týmto spôsobom.

    Rebrík s protišmykovou úpravou je súčasťou balenia a bol už zmontovaný, čo je super pretože Vám to ušetrí čas. Nie je k trampolíne pevne pripevnený, takže ho viete kedykoľvek odložiť. 

    Ďalšia super vec je, že odrazová plocha je špeciálne upravená a zabraňuje odreniu pokožky pri dopade. Určite ocení každá mamička, či otecko, že odreté detské kolienka netreba fúkať. 🙂 Materiál odrazovej plochy patrí k najkvalitnejším na trhu. Plocha je vyrobená zo špeciálneho polypropylénu s ochranou proti UV žiareniu, ktorý zaručuje dlhú životnosť. 

    Detská fantázia je úžasná a keď už dcérka nevládala skákať, využila trampolínu aj ako miesto na oddych a hru s plyšovými hračkami. Trávi na nej veľa času. 

    PS: Zelektrizovaným vláskom sa nevyhnete.

    V návode je uvedené, že na trampolíne smie skákať iba jedna osoba a prakticky tam nesmú byť iné predmety (balóny, loptičky, hračky...) Chcem všetkých ubezpečiť, že deti boli počas aktivít neustále pod dohľadom. 🙂 

    Trampolínu sme testovali 2 týždne a počasie je v apríli naozaj nevyspytateľné. Počas tých pár dní sme zažili slniečko, vietor, dážď a dokonca aj sneh. Myslím si, že trampolína sa dá celkovo využiť počas období jar - leto - jeseň (počas pekných dní) a vďaka modernému dizajnu zapadne do každej záhrady pri dome, alebo chate. Moje dojmy počas testovania boli veľmi pozitívne, trošku ma mrzelo nepriaznivé počasie, ale to bohužiaľ neovplyvníme. 

    Na záver by som rada zhrnula plusy a mínusy trampolíny MARIMEX. 

    PLUSY: 

    • bezpečná a spoľahlivá (zabezpečená krytom pružín a vnútornou sieťou)
    • vstupný otvor so zipsom a bezpečnostnými prackami
    • tyče sú obalené ochranným návlekom z mäkčenej peny
    • 3 nohy v tvare U pre lepšiu stabilitu
    • vysoká kvalita materiálov
    • dostatočne veľká - 305 cm
    • skákacia plocha je vyrobená z UV rezistentného materiálu s dlhou životnosťou
    • sieť má samostatné stojky, ktoré spolu s nohami siahajú až k zemi a zvyšujú tak stabilitu celej trampolíny
    • odrazová plocha je špeciálne upravená neabrazívna (hladká) a zabraňuje odreniu pokožky pri dopade
    • oceľová obruč držiaca ochrannú sieť 
    • schodíky s protišmykovou úpravou
    • nosnosť až 150 kg (vhodná pre deti aj dospelých) 
    • priaznivá cena (na stránkach som videla aj akcie) 
    • trampolíny spĺňajú prísne bezpečnostné normy 

    MÍNUSY:  

    • medzi mínusy radím len upínacie lanko, ktoré malo „rozstrapkané" konce a ťažšie sa prevliekalo cez pútka a otvory v ochrannej sieti

    Verím, že Vám moja recenzia pri výbere trampolíny aspoň trošku pomôže, prípadne ak máte nejaké konkrétne otázky ohľadom tejto trampolíny, rada vám na ne odpoviem v komentároch pod článkom. Naša rodina trampolínu Marimex 305 cm odporúča. 🙂 

    A prečo je nadpis: O tom, ako urobiť radosť deťom a aj dospelým? Jednoducho preto, že deti majú radosť z aktívneho pohybu, skákania a hrania na trampolíne, zatiaľ čo rodičia môžu oddychovať. 🙂 

    ĎAKUJEME spoločnosti MARIMEX a @konik_testuje, že na testovanie vybrali práve nás. 🙂            

    #recenzia_trampolina_marimex9 #test_marimex  #recenzia

    K trampolínam je štandardne dodávané príslušenstvo v podobe ochrannej siete a protišmykového prístupového rebríka. V prípade záujmu si môžete dokúpiť originálny doplnkový sortiment trampolín Marimex. K dispozícií sú ochranné plachty (kryty), ktoré trampolínu ochránia pred nepriaznivými vplyvmi počasia, zašpinením alebo poškodením, náhradné rebríky, odkladacie kapsy, kotviace sady, ktoré zaisťujú perfektnú stabilitu trampolíny a veľa ďalšieho. (MARIMEX) 

    Uvažujete alebo ste v minulosti uvažovali nad kúpou trampolíny? Ktoré atribúty sú pre vás pri výbere trampolíny najdôležitejšie?

    A. Najdôležitejšia je bezpečnosť a bezpečnostné prvky.
    B. Pomer cena a kvalita.
    C. Dostupný záručný a pozáručný servis v prípade, že sa s trampolínou niečo stane.
    D. Ľahká inštalácia.

    Nech už váš výber ovplyvňujú akékoľvek faktory, my vám ponúkame možnosť otestovať trampolínu Marimex, ktorá, veríme, splní všetky vaše očakávania. Zapojte sa do testovania TU: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/skusenosti-s-trampolinami-marimex-1mjin3/

    #test_marimex

    konik_testuje
    14. mar 2022    Čítané 3279x

    Skúsenosti s trampolínami Marimex

    Zimné mesiace sú úspešne za nami a väčšina z nás netrpezlivo očakáva, kedy si Mrázik a Perinbabka zbalia kufre a prepustia miesto slnečným lúčom a štebotaniu vtákov v korunách kvitnúcich stromov. Jar sa blíži míľovými krokmi a s ňou aj čas vymeniť indoorové aktivity za outdoorové. Predovšetkým deti, aj neutíchajúce deti v nás dospelých, rady trávia svoj voľný čas vonku aktívne. Ak sa pri tejto aktivite do sýtosti vyšantia a vybijú si prebytočnú energiu, je to výhra pre ne aj pre ich rodičov.

    Priestor pre vybitie energie, aktívne trávenie voľného času i istý druh športovej aktivity, ponúkajú, dnes veľmi obľúbené, trampolíny. Na záhradnej trampolíne sa vybláznia naozaj všetci. Malí i veľkí. Ponúkajú množstvo priestoru pre pohyb i zábavu, ktoré ocenia deti aj ich rodičia, a to nielen pretože sa deti zabavia bez ich asistencie. Naopak, zábavu si môžu užiť všetci spolu a prebudiť tak dieťa v sebe. My vám ponúkame jedinečnú príležitosť otestovať, nielen ako sa u vás na záhrade bude trampolína vynímať, ale tiež ako vyplní voľný čas vašej rodine, či ako pohodlne sa vám bude inštalovať.

    Čo budeme testovať

    Trampolína Marimex 305 cm9je skvelým doplnkom každej záhrady. Deti skákanie na trampolíne milujú a pri skákaní si ľahko zacvičia i dospelí - nosnosť je až 150 kg. Dokonalú stabilitu zaisťujú tri nohy v tvare písmena U.

    Materiál odrazovej plochy patrí k najkvalitnejším na trhu. Plocha je vyrobená zo špeciálneho polypropylénu s ochranou proti UV žiareniu, ktorý zaručuje dlhú životnosť. Špeciálne neabrazívna (hladká) povrchová úprava zabráni odreniu kože pri dopade. 

    Vnútornú ochrannú sieť nájdete priamo v balení, nemusíte si ju dokupovať zvlášť. Vnútorná ochranná sieť je bezpečnejšia ako vonkajšia sieť - bráni prístupu skákajúcej osoby do časti s pružinami. Vstupný priestor je zaistený tromi prackami a bráni vypadnutiu. Tyče sú obalené ochranným návlekom z mäkčenej peny. Nohy trampolíny sú samostatné a zvyšujú stabilitu celej trampolíny. Spojenie tyčí nôh trampolíny a siete je istené špeciálnymi sponami.

    Koho hľadáme

    Ideálnymi kandidátmi pre toto testovanie sú rodiny s deťmi, ktorým nie je pohyb cudzí. Mamička, ktorú vyberieme by mala mať pozitívny vzťah k športu, mala by byť kreatívna a aktívna nielen v živote, ale tiež na Modrom koníku. Pokiaľ rada fotíš a o svoje skúsenosti s trampolínou sa nemáš problém podeliť s ostatnými používateľkami, môžeš to byť práve ty. Ideálna kandidátka má, navyše, doma malého nezbedníka, ktorý je už vo veku, kedy sa aktívne do testovania zapojí a trampolínu využije naplno.

    Ako sa zapojiť

    Ak chceš skúsiť šťastie, stačí ak nám do komentára pod článok napíšeš, ako aktívne s rodinou trávite čas, aké veľké detičky doma máš a ak pridáš fotku miesta, kde sa trampolína od Marimexu bude v tvojej záhrade vynímať, budeme veľmi radi. Čas na pridanie komentára máš do nedele  20.3.2022. Následne vyberieme dve z vás, ktoré trampolínu otestujú.

    Tešíme sa na vaše komentáre!

    S prichádzajúcou jarou, a zvyšujúcim sa množstvom slnečných lúčov, postupne presúvame naše aktivity mimo našich domovov. Čas strávený vonku si užívajú nielen deti, ale tiež rodičia. Ako trávite, vy a vaše deti, čas vonku počas teplejších dní?

    A. Čas vonku trávime spolu, s deťmi sa aktívne hrám a venujem sa im.
    B. Užívame si každý vlastný priestor. Ja čas pre seba, kým sa deti hrajú samy.
    C. Užívame si spoločné prechádzky, ihriská nie sú miesta, ktoré vyhľadávame.

    Ak žijete v byte, ihriská sú rozhodne miesta, ktorých existenciu oceníte - deti sa tam zabavia a vybijú prebytočnú energiu. Ak však máte vlastný priestor, kde malé ihrisko pre deti môžete vytvoriť, je to určite veľká výhoda. V nadchádzajúcom testovaní vám dáme možnosť vyskúšať neodmysliteľnú súčasť záhradných ihrísk. Sledujte nás!

    #test_marimex