Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    petrah3
    19. apr 2022    Čítané 179x

    Ako sme odtrhli deti od mobilov – alebo TRAMPOLÍNA na dvore

    Aktívny životný štýl je u nás samozrejmosťou bez ohľadu na ročné obdobie. Pri osemročných trojičkách to ani inak nemôže byť. Našťastie, lebo v kondičke a v tempe udržujú aj mňa s manželom. Detské ihrisko, ktoré sme deťom na dvore pred pár rokmi postavili, ich už tak nebaví. Vďaka testovaniu trampolíny MARIMEX sme vykryli aj tento posledný nedostatok nášho dvora. 😀 

    Aj vzhľadom na „covidové“ udalosti posledných rokov si nevieme vynachváliť naše rozhodnutie presťahovať sa z mesta na dedinu. Možnosť kedykoľvek vybehnúť na dvor či do blízkeho lesa sa stala neoceniteľným benefitom. Ale niečo nám na dvore chýbalo. Trampolína. Trávnik okolo domu sme dokončili na jeseň a čakali sme len na jar, aby sme deťom splnili ich dlhoročný sen. Už veľmi dlho sme sledovali susedov dvor, na ktorom sa vyníma obrovská, bezmála 4-metrová, trampolína Marimex, ktorú deti využívajú úplne celoročne a aj po niekoľkých rokoch vyzerá ako nová. To sme chceli aj my. A keď mi do schránky správ na Modrom koníku prišla pošta, že sme vybraní na testovanie 305cm trampolíny, bola som naozaj šťastná.

    Ešte šťastnejšie však boli deti, keď nám pri dverách zazvonil kuriér a priniesol veľkú a ťažkú krabicu. A keď si prečítali, čo v nej je, chceli ju hneď stavať. Len sťažka sme ich presvedčili, že musíme počkať, kým neprestane pršať. 😊 O pár dní nám tak na dvore pribudla nová a vysnívaná „trampoška“. 😊

    Splnený detský sen - trampolína

    Montáž trampolíny nebola nijako zložitá. Návod je veľmi prehľadný a zmontovanie trampolíny nezaberie dvom dospelým viac ako 2 hodiny.

    Hoci naše testovanie trvalo len pár dní, benefity sme videli hneď – deti si po príchode domov okamžite urobili domáce úlohy a už ich nebolo. Len z dvora sa ozýval ich veselý krik. Večer zaspávali rýchlosťou blesku unavené z vystrájania von a s plánmi, aké akrobatické kreácie musia na novej trampolíne vyskúšať na druhý deň.

    Čistá radosť z pohybu

    Hoci sme o kúpe trampolíny Marimex uvažovali už dlhšie, toto testovanie nás presvedčilo, že táto trampolína je pre naše deti ako stvorená.

    Čo oceňujeme:

    • kvalitné materiály, z ktorých je vyrobená
    • stabilita vďaka prispôsobivým nohám
    • odrazová plocha má špeciálnu povrchovú úpravu, ktorá zabráni odreniu kože pri dopade aj pri bosých nôžkach
    • pružiny trampolíny sú prekryté a sú umiestnené až za ochrannou sieťou. Nestane sa tak, že noha dieťaťa vkĺzne medzi pružiny a dieťa si ublíži
    • všetky potrebné súčasti trampolíny sú súčasťou balenia – netreba teda nič dokupovať – ani protišmykový rebrík, ani vonkajšiu sieť
    • vstupný otvor je zaistený nielen zipsom, ale aj prackami
    • v prípade, že by došlo k poškodeniu niektorej súčasti trampolíny, online obchod Marimex ponúka všetky náhradné diely podľa typu a veľkosti trampolíny

    A čo sa páči mne ako mame, ktorá má rada bezpečnosť, ktorú potvrdia aj odborníci - všetky trampolíny tejto značky spĺňajú prísne bezpečnostné normy a sú certifikované skúšobňou Intertek.

    Čo by sme na trampolíne zmenili (tu som sa musela poriadne zamyslieť, lebo nájsť negatívum na tejto trampolíne nie je ľahké):

    • bolo by fajn, keby súčasťou balenia bola podložka na topánky pre deti, ktoré sú na trampolíne. Keď je mokrá zem, a dieťa sa po skákaní chce obuť, jeho ponožky vyzerajú katastroficky.

    Najväčším prekvapením celého testovania pre mňa bolo, keď som konečne po dlhom čase nemusela deťom obmedzovať čas hrania na mobile. Oni boli totiž vonku a trampolínu premenili podľa svojej fantázie na veľkú posteľ, z ktorej pozorovali lietadlá a vtáky... A neskôr sa premenila na domček, do ktorého vyniesli hračky a nechali sa unášať fantáziou svojho detského sveta.

    Keď som ich večer nevedela nahnať domov, až nostalgicky som si spomenula na vlastné detstvo, kedy nás rodičia museli niekoľkokrát volať na večeru, lebo pred panelákom s kamarátmi bolo tak dobre. 😊 Čo by sme my vtedy dali za takú trampolínu! Som rada, že moje deti budú raz spomínať aj na ňu!

    PS: Trampolína má nosnosť 150 kg – s radosťou ju využívam aj ja a je to poriadna makačka! Už viem, prečo moje deti po celodennom skákaní tak rýchlo zaspia 😊

    #recenzia_trampolina_marimex9 #test_marimex #recenzia

    petrah3
    27. okt 2021    Čítané 122x

    Kvalitné potraviny z drogérie

    Áno, som jedna z tých mám, ktoré pre to, aby ich deti boli zdravšie, urobí maximum. Aj čo sa týka jedla, aj keď – povedzme si – vždy je jednoduchšie kúpiť nejaký polotovar a večer ho deťom naservírovať. U nás to tak nie je. Aj na bežné nákupy si spravidla musím vyčleniť dlhší čas, keďže etikety na obaloch sú moja „povinná literatúra“. A tak väčšina mojich pokusov o zjednodušenie si varenia skončí ešte pred pokladňou... Množstvo „éčiek“, konzervantov a iných „pochúťok“ ma spravidla od nákupu odradí. To sa však trochu zmenilo. Dm testovanie mi ukázalo, že kvalitné potraviny sa dajú nájsť aj na netradičných miestach... Napríklad v drogérii. 😊 

    Ale to len žartujem. Spomínaná drogéria pre mňa už dávno drogériou nie je. Ešte pred niekoľkými rokmi som tam nakupovala konzervy pre nášho psíka, keďže tie z dm-ka mali najlepšie zloženie. Neskôr sa mi narodili trojičky a do dm som chodila kupovať nielen plienky, ale aj detské príkrmy. Predsa len sme akčná rodina a na výletoch sa nie vždy dali pripraviť mixované pokrmy pre moje trojbodky. V každom prípade, moja láska k tejto netradičnej predajni ostala zachovaná aj potom, ako deti prestali používať plienky a papať príkrmy. Je tam zopár pre mňa magických regálov, kde kúpim to, čo inde nie. A testovanie produktov rozšírilo nielen moje spotrebiteľské obzory, ale obohatilo aj našu kuchyňu 😊

    Je jasné, že akokoľvek sa snažíme, naša kulinárska aktivita z času na čas upadne do monotónnosti. Také to – prísť z práce, rýchlo niečo navariť, učiť sa s deťmi, pripraviť im večeru a ráno zase to isté... Hlavne rýchlo. A ak sa dá, tak aj zdravo... A viete čo? Dá sa aj rýchlo, aj zdravo. Ponúkam Vám pár tipov.

    Rýchlo, ale zdravo

    Aj raňajky môžu byť pestré a môžu chutiť. U nás sa však ráno klasicky nestíha... A tak som vymyslela zdravé jogurtovo-cereálne poháre s ovocím a orieškami, ktoré si pripravujem večer a ráno ich len vyberiem z chladničky. Vďaka dm som naše tradičné poháre spestrila ručne zapekanými čokoládovými müsli dmBio Schoko Crunchy, sezamovými semienkami a kešu orieškami. Okrem nich sú tam čučoriedky, kvalitný jogurt a ovsené vločky. Ja si jogurt zvyknem zameniť za vegánsky kokosový jogurt. Ak sa tento recept rozhodnete vyskúšať nemajte obavu, že sa Vám ovsené vločky cez noc v chladničke rozmočia - zaručujem Vám, že budú akurát. 🙂 Zachovaná ostane dokonca aj chrumkavosť čokoládových müsli. Mám to vyskúšané! 

    Netradičné recepty

    Ovsené vločky sú u nás na dennom poriadku. Najradšej ich mám jemne mleté a v BIO kvalite. Aj keď tieto vločky neboli súčasťou dm testovania, odporúčam vám ich. Dá sa z nich vyčariť neskutočne jednoduchý a rýchly zákusok s kopou tvarohu a ovocia. Je taký dobrý, že sa musím podeliť o recept.

    Na cesto:

    125 g masla (roztopeného)
    80 g cukru
    200 g jemných ovsených vločiek
    60 g krupice alebo hrubej múky (celozrnná špaldová dodá úžasnú chuť, ale môže byť aj obyčajná)

    Náplň

    500 g jemného tvarohu
    250 g hrudkovitého tvarohu
    2 vajíčka
    3 lyžice kryštálového cukru
    200 g ľubovoľného (ideálne bobuľového) ovocia alebo jahôd
    Pár lyžičiek nátierky z bobuľového ovocia DM BIO

    Postup: Všetky suroviny na cesto si premiešame a vznikne nám luxusná mrvenička. V druhej nádobe si vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme tvaroh a jemne premiešame. Na dno menšieho plechu (cca 25 x 20 cm) utlačíme polovičku mrveničky a na ňu vylejeme tvarohovú zmes. Na tvarohovú vrstvu poukladáme ovocie a lyžičkou nakôpkujeme nátierku z bobuľového ovocia. Vrch koláča posypeme druhou polovicou mrveničky. Dáme na 60 minút do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Koláč pred krájaní nechajte vychladnúť, inak nebude držať tvar.

    Zdravé nápoje

    Nemám rada tabletky. Nie preto, že by som mala problém s ich prehĺtaním, no mám pri nich pocit, akoby som bola chorá. A ja chorá predsa nie som a ani nechcem byť. Preto si svoj jedálny lístok radšej dopĺňam o zdravé jedlo a nápoje.

    Nápoj č.1: Smoothie

    Základom je len mandľové mlieko z dm, banán a chia semienka, prípadne ovsené vločky. Ak si do zmesi pridáte broskyňu alebo kokos, získate neobmedzené možnosti chutí.

    Nápoj č.2:

    dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot – ak si ho nalejete do pohárika určeného na destiláty vyzerá naozaj efektne a pri učení s troma tretiakmi si nahováram, že aj zaberá. Žiaľ, nie na ukľudnenie nervov, ale na imunitu určite!

    Nápoj č.3:

    dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou – v praktickom pollitrovom balení, aby bola stále čerstvá. Okrem sviežej chuti ju odporúčam, napríklad, pre návštevy, ktoré nemôžeme ponúknuť pohárom vínka. Aj pre nich to bude príjemná alternatíva.

    Resumé

    Produkty dm ma opäť nesklamali – práve naopak, vďaka testovaniu sa rozšírili moje obzory o nové chute. To, že tieto výrobky majú prívlastok BIO je len ďalší dôvod, prečo si po zdravé potraviny chodím do drogérie.

    #test_dm32 #recenzia #recenzia_dmbio10

    #test_dm32
    Keď konečne večer deti zaspia, mám aspoň chvíľku pre seba. Pri živých a ukričaných trojičkách mám ticha málo. Tak aspoň takto večer si môžem trochu zrelaxovať. Šálka čaju sa mi zvykne v noci vypomstiť častým vstávaním. A vďaka DM testovaniu som objavila skvelú alternatívu - mierne sýtený jablkový nápoj bez éčok a zbytočných konzervantov. Keď si ho naservírujem do vínového pohára, je nielen chutný, ale aj efektný 🙂 Inak, je to dobrá alternatíva aj pre návštevu, ktorá alkohol nemôže alebo nemusí...

    #test_dm32
    Hmmm, tento 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot je čistá závislosť. Obsahuje aj pomarančovú šťavu, acerolovú dreň, rakytník a vitamín C. Taký jemne štipľavý a nie veľmi sladký posilňovač imunity ako stvorený na dlhé jesenné a zimné večery pri domácich úlohách. Normálne sa začnem tešiť na písanie úloh 😀

    #test_dm32
    Tak dnes som dostala Mikuláša 🎁 Aspoň tak sa cítim. Prišiel kuriér, priniesol balík a v ňom pochúťky z DM. A všetky v BIO kvalite. Milujem zdravé jedlo a hlavne špecialitky, ktoré len tak bežne nejedávame. Tak testovanie môže začať. Už sa teším, ako sa zatvária deti, keď prídu zo školy. Ale čokoládku skryjem pre seba 🙂

    Ahojte, funguje uz na Slovensku otcovska dovolenka (narok otca na 10 dni volna po narodeni dietata)? Malo sa to schvalovat na jesen min. roku, ale nikde ani zmienka...

    petrah3
    Správa bola zmenená    10. jan 2020    

    Viem, vonku je zima, no ja sa už chcem tešiť na leto 🙂

    Preto hľadám tip na dovolenku v TALIANSKU... Čo hľadáme - mobilný dom v kempe v tesnej blízkosti mora - niekde stred Talianska (nezáleží ktoré pobrežie). Animačný program pre deti aj dospelých samozrejmosťou. Kde ste boli Vy a páčilo sa Vám tam?

    IIustračná fotka z miesta našej dovolenky z minulého roka z Camping Village Pino Mare v Lignano Sabbiadoro, ktoré zas odporúčam ja...

    Baby zo Zdiaru - mate aktualne sneh? Ideme na vylet, tak ci brat detom klzaky... Dakujeeem 🙂

    petrah3
    17. nov 2019    Čítané 299x

    Testovanie Somat GOLD: Ako som sa mýlila...

    Poznáte ten pocit, keď máte pocit, že vás už nič neprekvapí, ale potom zistíte, ako ste sa mýlili? Tak nejako som sa cítila pri testovaní produktov Somat Gold. Prečo? Čítajte ďalej...

    Umývačka riadu je mojím miláčikom už nejaký ten rok. Viete – päťčlenná rodina a spomienky na detstvo, keď som bola tou „UMÝVAČKOU“ ja. Prvú, asi dvadsaťročnú umývačku, sme zdedili pri kúpe bytu od predchádzajúcich majiteľov. Bolo mi ľúto vyhodiť ju, tak som sa nad ňou zľutovala a skôr, ako som seniorku poslala do výsluhového dôchodku, vyskúšala som ju. A ZAĽÚBILA som sa. Už som nemusela umývať a stáť pri kope nedeľňajšieho riadu. Špinavé taniere som len vložila do prístroja a on mi ich vrátil čisté... Hotový zázrak 😊 A tak umývačka ostala a nejaký rok to ešte potiahla. No keď nadišiel jej koniec, bolo mi fakt do plaču. Bez umývačky som už byť nechcela. Medzitým sa naša rodinka rozrástla o troch členov a prístroje, ktoré ma odbremeňovali od domácich prác, boli pre mňa na nezaplatenie.

    Tablety či gél...

    „Pri troch deťoch treba šetriť. Veď je úplne jedno, aké tablety dám do umývačky, tá riad aj tak umyje.“ S touto myšlienkou som niekoľko rokov nakladala do košíka tablety do umývačky privátnej značky prislúchajúcej k obchodnému reťazcu. Riad bol v podstate čistý, s občasnými fliačikmi či zle umytými miestami, no nejako som to neriešila. Aj osviežovač umývačky fungoval len pár umytí a potom jeho vôňa zanikla. Myslela som, že je to normálne, no potom mi domov prišiel balíček od Somatu. Okrem gélu a tabliet na umývanie obsahoval aj prostriedok na urýchlenie schnutia plastových riadov, tabletový a tekutý prostriedok na umytie umývačky a jej súčastí a osviežovač umývačky. Ten posledný som okamžite otvorila a zavesila do môjho stroja, z ktorého sa odvtedy šíri veľmi príjemná a nevtieravá citrusová vôňa 😊

    Som zaľúbená

    Lebo som žena a milujem veci a prostriedky, ktoré robia môj život jednoduchším... A tak som vyskúšala gél na umývanie riadu Sommat GOLD – predsa len, doteraz som uprednostňovala tablety...

    Zapla som na klasický EKO program a čakala na pípanie oznamujúce ukončenie umývacieho cyklu. Výsledok? Krásne čistý riad a stále intenzívna citrusová vôňa (to z toho osviežovača).

    Aby som pri malých trojičkách redukovala straty v podobe rozbitých tanierov a pohárov, používam plastový riad. Aj teraz, keď už majú 6 rokov, to radšej neriskujem. Problém však nastáva vždy po umytí riadu v umývačke – ostával totiž mokrý, aj keď ostatný riad bol úplne suchý. Dosť mi prekážalo to otravné prekladanie plastových tanierikov, mištičiek a pohárikov na sušiak na linke, aby riad vyschol. So Somatom GOLD a jeho prípravkom na rýchle schnutie už tento problém nemám. Po jeho pridaní do umývačky (spolu s gélom na umývanie), som vybrala úplne suchý riad. Kompletne všetok.

    A bolo to každým dňom lepšie. V ďalšom umývacom cykle som totiž skúšala tablety do umývačky. Ak ste sa niekedy zamýšľali nad tým, aký je rozdiel medzi Somat Classic, Somat All in 1 a Somat Gold, prezradím vám to. Len Somat Gold má v sebe naozaj všetky „vylepšováky“ v podobe soli, leštidla, prostriedkov na ochranu umývačky aj skleneného či kovového riadu, aj „onú“ moju novú lásku – urýchľovač schnutia plastového riadu... Pozrite si to na fotke, je to tam pekne znázornené.

    Prečo som nevyskúšala tekutý čistič umývačky

    Keď som začala používať umývačku riadu, vôbec som netušila, že ju treba nejako čistiť, že má nejaké filtre, či trysky... Aj to bol dôvod, prečo sa tá naša prvá zdedená umývačka seniorka pokazila. Následne som bola dostatočné poučená opravárom, ktorý sa nebožkú seniorku pokúšal oživiť. Neúspešne. A tak som sa o jej nástupkyňu starala, ako sa patrí – pomocou tekutých prípravkov, ktoré vložíte do prázdnej umývačky a necháte prebehnúť jeden umývací cyklus.

    Toto testovanie Somat prípravkov mi však rozšírilo obzory. V balíku s gélmi a tabletami bolo balenie troch tabliet – jednu z nich stačilo pridať do PLNE NALOŽENEJ umývačky (spolu s tabletou / gélom na umývanie riadu) a ona sa o všetko postará. A na moje prekvapenie sa naozaj postarala. Za normálnych okolností pred použitím čističa umývačky poriadne vyčistím aj filter, no teraz predsa testujem, a tak som aj filter nechala dosť zanesený. Výsledok? Pozrite si na priloženej fotke. 

    Ja som skoro odpadla. Bol úplne čistý, a tak som nemala dôvod vyskúšať tekutý čistič umývačky riadu, jej trysiek a filtra.

    Môj verdikt

    Bez prikrášlenia môžem povedať, že Somat GOLD ma zaskočil, prekvapil a ohúril. Tá krásna citrusová vôňa z osviežovača je aj po pár týždňoch rovnako intenzívna ako na začiatku. Riad je krásne čistý a lesklý, plastové misky a taniere dokonale suché a nánosy mastnoty na filtri sú minulosťou. Bez zveličenia mu dávam 100 bodov. A myslím, že ak miniem tieto zásoby tabliet a gélov, pôjdem si kúpiť ďalšie.

    petrah3
    Správa bola zmenená    12. nov 2019    

    Ahojte baby, máte skúsenosti s termopančuškami tejto značky? Zháňam pre moje dievčatá jednofarebné termopančuchy vo veľkosti 128 a zjavne som objavila dieru na trhu... Menšie som našla, ale také na moje dcéry, nie... Nedokážem také zohnať. Ide mi o to, aby boli jednofarebné... Ak máte nejaký tip, privítam...

    #test_somat
    Toto je môj nový parťák! Netušila som, že existuje. Ale je zázračný!

    Tiež máte problém, že po ukončení pracieho cyklu umývačky riadu je všetok riad krásne suchý a na plastových nádobách a miskách akoby sa zhromaždili kvapky z celej umývačky? A nie a nie vyschnúť. Tak tento fešák Somat - leštidlo na urýchľovanie schnutia riadu ma dostal. Milujem ho 🙂 Po ukončení pracieho cyklu je plastový riad rovnako suchý ako ten sklenený!

    (2 fotky)

    #test_somat
    Milujem prekvapenia - tak ako dnes mi ráno pred dverami zazvonil kuriér opretý o barlu a pred dvere položil naozaj ťažkú krabicu. Pravdu povediac, čakala som, že v nej bude "len" gél do umývačky riadu, ale nie, bolo toho oveľa viac a o existencii niektorých produktov som ani netušila. Napríklad také leštidlo urýchľujúce schnutie (predovšetkým plastového) riadu. Pri troch deťoch ho používame často a jeho prekladanie z umývačky na linku kde ďalej schne, mi lezie poriadne na nervy. No som teda poriadne zvedavá. Onedlho podám hlásenie, či to naozaj funguje... 🙂

    Pre tie, ktorým sa nedarí otehotnieť, dávam do pozornosti:
    Múzeum v Levoči organizuje 27.9.2019 od 15-tej besedu s vedúcim lekárom Sanatória Helios v Košiciach MUDr. Petrom Hladkým. Súčasťou besedy má byť aj priestor na voľnú diskusiu,príp. individuálne rozhovory.

    Ahojte - máte niekto túto stoličku z IKEA? Nie je pre 6-ročné dieťa malá? Nemám možnosť vyskúšať a už som chcela objednať, keď som narazila na takúto skúsenosť... Ďakujem za každú odpoveď.

    Ideme za krstných rodičov. Veľmi sa tešíme, no otázka - čo sa dáva chlapčekovi ako dar? Dievčatko zvyčajne dostane náušnice... ale chlapec??? Ďakujem za každý názor.

    Co si obliect na operu na AMFITEATER? Rifle asi nie...

    Potrebujem radu: Moje 6-ročné deti majú začať v septembri navštevovať základnú školu. Do júla navštevovali MŠ. Sú v v tomto čase (teda aktuálne dnes) ešte žiakmi MŠ alebo už ZŠ? Potrebujem to pre úradné účely... Ďakujem...

    Baby, poraďte prosím nenáročnú cyklistickú túru po cyklotrase, ktorá nevedie popri ceste a kde deti nebudú ohrozovať autá. Chceli sme ísť dnes do Tatier, ale ubytovania sú beznádejne plné a na stan je zima. Máme 6-ročné trojičky, takže cyklotrasa by nemala mať veľké prevýšenia. Lokalita: východné a stredné Slovensko. Príp. Ak viete o nejakom cenovo prijateľnom ubytovaní na tento víkend v Tatrách (najlepšie Tatranská kotlina a okolie), dajte vedieť. Ďakujem 🙂

    petrah3
    16. máj 2019    Čítané 384x

    Ako sme testovali Rajo Cottage Cheese

    Zdravá strava má v našej domácnosti pevné miesto a Cottage Cheese nájdete v našej chladničke naozaj vždy. No nikdy ho nebolo toľko, aby som ho mojej rodinke aj návštevám ponúkala vo veľkom 😊 Až raz ma vybrali do testovania Rajo Cottage Cheese!

    Nechcelo sa mi veriť, že na druhej strane telefónu, ktorý sa mi rozdrnčal v pondelok o pol ôsmej večer, môže byť kuriér. Áno, priniesol mi tašku plnú Cottage Cheese - čistý, chilli aj pažítkový – každý po 6 kusov. Verte mi, aj kuriér sa čudoval, že čo mi to z Raja takto urgentne posielajú 😀

    Zásielka prišla naozaj vo vhodnej chvíli. Kristove roky ma zastihli uprostred teplej jari, ku ktorej u nás jednoznačne patria prvé grilovačky. A plná chladnička Cottage Cheese rozhodla, čo sa bude podávať... Cottage v klasickej (nezmenenej) podobe je u nás klasika, no skúsili ste ho už niekedy spracovať do „Zaziky“ omáčky? Nie takej „akože“, ale do omáčky, za ktorú by sa nehanbil ani pravý Grék? Pomohol mi mixér, ktorý hrudkovitú konzistenciu Cottage zmenil na hladkú kašu, ktorá sa po pridaní gréckeho jogurtu, citrónovej šťavy, soli, uhorky a kôpru, zmenila na hotovú delikatesu.

    Ani lístkové cesto, ktoré som mala v chladničke sa u nás dlho neohrialo. Čo tak vyskúšať niečo netypické? Napríklad slaný koláč s Cottage Cheese? Stačilo len rozprestrieť lístkové cesto na plech, kraje mierne nadvihnúť a potrieť ich mliekom a do stredu vyliať zmes dvoch Cottage Cheese ľubovoľnej príchute, dvoch vajíčok, nasekanej šunky či salámy a po 30-tich minútach pečenia bola na svete naozajstná pochúťka.

    K zmene, ktorú som pred časom v našej domácnosti vykonala, patrí jednoznačne domáca príprava chleba i pečiva. Ako inak – kváskového. Som jeho zástanca hlavne po tom, ako sa s nástupom môjho pečenia u nás skončil nekonečný kolotoč soplíkov, kašľa a antibiotík... Tak prečo nevyskúšať zapracovať Cottage Cheese aj do pečiva? Žemličky mi vyšli naozaj super a deti ich dostali tak, ako ich majú najradšej – ako „hamburgery“ plnené zeleninou, kvalitnou šunkou a Cottage Cheese...

    Ani domáce tortilly sa nazaobišli bez plnky z Cottage Cheese rôznych príchutí, zeleniny a pre niektorých hladošov aj s domácou šunkou.

    Výhodou bieleho Cottage Cheese je jeho neutrálna chuť. Pôvodne som plánovala vyskúšať jednoduchý Cottage koláč s ovocným želé, ale deti ma prehlasovali. Na večeru si priali Brumíkov... A tak som sa znovu dala do pečenia. Do pol hodiny boli na svete zdraví čokoládoví Brumíci s malinami a malinovým dipom z Cottage Cheesu a domácej ricotty.

    Aký je náš verdikt?

    Cottage Cheese má naozaj všestranné využitie. Či z neho urobíte slané či sladké dobroty, nikdy nesklame. Zjesť sa dá len taký sám, bez ničoho, alebo ho stačí zmiešať s vajíčkom a bielkovinová večera je na svete. Určite by skvele chutil aj v cheesecake, ale na to nám bolo týždenné testovanie prikrátke. Isté je, že v našej chladničke nechýba naozaj nikdy, veď na to, aby som vyčarovala chutnú a ZDRAVÚ večeru pre celú našu rodinku, musím mať kvalitné suroviny. A k tým Rajo Cottage Cheese jednoznačne patrí.

    #test_rajo_cottage

    Milujem toto jarné obdobie, kedy sa ľudia vykuklia po zime zo svojich domov a vonku to konečne ožije. Aj náš dvor je zrazu veselý - zaplnil sa deťmi našimi aj tými od susedov 🙂 A mňa to okamžite inšpiruje k "tvorbe" nejakej maškrty 🙂 Chladničku mám plnú Cottage Cheese, tak hlavná surovina bola jasná. A tak vznikol tento jednoduchý SLANÝ KOLÁČIK.

    Čo naň potrebujeme:
    1 chladené lístkové cesto
    3 vajíčka
    2 ks pažítkový Cottage Cheese Rajo (môže byť aj čistý)
    100 g saláma alebo šunka
    1 PL mlieka
    plech strednej veľkosti

    Postup je jednoduchý. Na vymastený plech si rozprestrieme lístkové cesto, kraje mierne nadvihneme. V miske si zmiešame vajíčka s Cottage Cheese, na kocky nakrájanou salámou (alebo šunkou) a zmes vylejeme na lístkové cesto. Okraje cesta potrieme mliekom. Dáme do rúry na 200 stupňov na cca 30 minút (koláčik je upečený, keď sú okraje zlatisté a plnka už nie je tekutá 🙂
    Pozn. Do plnky môžete pridať aj bylinky ako napr. kôpor.

    Dobrú chuť!

    (3 fotky)

    #test_rajo_cottage
    Keď u nás večer niekto zazvonil, neverila som, že to bude kuriér. Ale bol a priniesol mi takúto zásobu Cottage Cheese. Testovanie sa teda môže začať 😊 Nápadov na recepty mám hŕbu, aj keď rada ho mám aj ako zdravú večeru - čistý s čerstvou zeleninkou 😊

    Baby, máte niekto kreditnú kartu MALL? Ako to funguje? V čom je nevýhoda? Ak kupujem cez ich kartu, ceny produktov sú výrazne nižšie... Nevyznám sa v tom, tak radšej sa pýtam...

    Ahojte maminky, idem si po radu. Naše trojičky idú v septembri do prvého ročníka. Chceme ich dať do mesta, ale na školu, ktorú sme vybrali, prijímajú len deti z príslušnej spádovej oblasti. Teda naša dedina tam nepatrí... Teraz dilema - chcem nám dočasne zmeniť trvalý pobyt, aby sme "zapadali" do podmienok prijatia. Ale - ako dlho zmena trvalého pobytu trvá? Čo takáto zmena trv. pobytu obnáša (pre nás, aj pre človeka ku ktorému sa papierovo nasťahujeme)? Mám trvalý pobyt meniť iba ja, alebo aj manžel? Je to pre nás dosť dôležité... za každú radu ďakujem...

    Maminky, koľko kusov čokoládiek je v dezerte Merci???

    Existuje nejaká BONPRIX skupina? Ak áno, viete ma pridať, prosím?

    Ahojte - otázka. Svokrovi sme kúpili pod stromček notebook. Keď sme ho chceli zapnúť, nenaskočí windows... Chceme ho vrátiť. Máme na to nárok, keď sme ho už zapínali? Inak je nepoškodený, neporušený, len sa nedá zapnúť - nefunguje... Nechceme reklamovať, chceme vrátiť a kúpiť iný... Ako na to? Poraďte... Vzťahuje sa na to 14-dňová lehota na vrátenie tovaru? Ďakujem za radu...

    petrah3
    11. dec 2018    Čítané 265x

    Bi-Oil - Všestranný pomocník

    Nie je veľa kozmetiky, ktorá ma očarí natoľko, že sa k nej vraciam znova a znova... Áno, som v tomto smere konzervatívna a mám rada overené značky. Preto som bola veľmi rada, keď si ma vybrali na testovanie Bi-Oil. Tehotná nie som a ako hovorí môj muž, už ani nebudem 😊 takže sama by som si ho asi nekúpila. Načo? Veď nemám tehotenské bruško... Ale...

    Som mama troch detí, 5-ročných trojičiek. A zažívam s nimi neskutočnú radosť a srandu. Tak to bolo aj v čase doručenia balíka s olejmi značky Bi-Oil. Boli tri a za tri mesiace každodenného používania nám z nich stále ostalo. Vráťme sa ale k tej „srande“ s mojimi deťmi 😊

    Bi-Oil ako liek

    Balík nám prišiel tesne pred odchodom na našu vysnívanú dovolenku v Turecku. Testovanie teda muselo počkať. To som ešte netušila čo nás čaká... Pred nami bolo jedenásť dní v rajskom prostredí. Príchod na miesto nášho pobytu ma utvrdil v tom, že sme vybrali dobrú destináciu. Aj prvé tri dni dovolenky tomu nasvedčovali. Večer však začala byť jedna dcérka malátna a vyskočila jej teplota. Hrdlo červené, tak som si myslela, že jej začína angína. V noci sa k nej pridal syn. Ráno boli obaja v poriadku a tak som to považovala za vyčerpanie z tepla. Mýlila som sa. Teplota sa im k večeru znova vrátila a najbližšiu noc som strávila škrabkaním štyroch dlaní a štyroch chodidiel mojich ratolestí. Na ďalší deň sa k ním už pridala aj tretia trojička. Diagnóza – vysoko infekčné ochorenie Ruky-nohy-ústa. Pravdepodobne sme to chytili v bazéne. Až neskôr sme sa dozvedeli že je to tam BEŽNÉ ochorenie. Nám to však kompletne pokazilo dovolenku – ďalšie dni sme už strávili na izbe.

    Ale vráťme sa k testovaniu.

    V dôsledku choroby sa deťom na dlaniach a chodidlách „vyhodili“ škaredé vyrážky, ktoré najprv svrbeli a neskôr boleli. Po ich odznení mali kožu suchú a nepeknú. Medzičasom sme už boli doma a ja som sa rozhodla vyskúšať takýmto netradičným spôsobom Bi-Oil. Veď prečo nie? A čuduj sa svete – nôžky im za pár dní opekneli a mám pocit, že do pôvodného stavu sa dostali omnoho rýchlejšie... Veď posúďte sami. Rozdiel 7 dní.

    Súbežne s týmto netradičným testovaním olejčeka Bi-Oil na nohách mojich detí som ho testovala aj na mojich prvých vráskach a mojom tehotenstvom poznačenom bruchu.

    Bi-Oil ako „krém“ proti vráskam

    Do testovania Bi-Oil som chcela zahrnúť aj moju svokru. Je to kočka a ja jej len závidím jej super postavu. Naozaj ju má ako dvadsaťročná športovkyňa. Má však už po šesťdesiatke a jej na tvári je to už veru vidieť. Jednu z fľaštičiek z Bi-Oil som jej podarovala, no testovanie na jej tvári sme nedokončili. Predsa len, olej je olej a nie každému je príjemný pocit „mastnoty“ na tvári...

    Ja som to však riskla a urobila som dobre. Moje prvé vrásky sa po troch mesiacoch používania mierne vyhladili. Je ale pravda, že olej som si nanášala len večer, teda jedenkrát do dňa. A výsledok? Fotky hovoria za všetko.

    Bi-Oil ako plastický chirurg

    Jasné, o oleji Bi-Oil som počula už dávno. Ešte ako tehotná som siahala po mnohých krémoch a olejoch proti striám. Celkom sa mi darilo obmedzovať vznik strií... Teda prvé mesiace. Potom to bol zbytočný boj. Viete si predstaviť slona? Tak nejako som vyzerala od siedmeho mesiaca tehotenstva. Predsa len, v brušku mi rástli tri poklady, tak čo viac som mohla chcieť? Úprimne, v tom období mi bolo úplne jedno, ako moje brucho vyzerá, hlavné boli deti a tie rástli... Spolu s mojim bruchom... Po sekcii sa moje brucho len ťažko dostávalo do pôvodného stavu. A pôvodný vzhľad nikdy nezískalo a asi už ani nikdy nezíska. Ale predsa, stále sa chcem páčiť sebe aj môjmu mužovi, tak vyskúšať Bi-Oil na mojom „trojičkovom bruchu“ bola výzva. Sama som bola zvedavá, čo to spraví...

    A tak sa, prosím, nezľaknite nasledujúcich fotiek. Rozdiel tam však jednoznačne vidieť. Bi-Oil mi pomohol aj v tomto prípade.

    A výsledok?

    Bi-Oil ma veľmi príjemne prekvapil množstvom spôsobov použitia. A vyzerá to ta, že prekonal aj môj „kozmetický konzervatizmus“ a na poličke v kúpeľni zaujal čestné miesto 😊

    Btw. Práve včera som kúpila najväčšie balenie Bi-Oil pre moju sesternicu. Je tehotná. Síce čaká "iba" jedno dieťatko, no viete - aj jeden drobec dokáže bruško mamičky poriadne poznačiť. Takže darček od Ježiška je pre ňu istý... Ale pssst 😊

    Ahojte mnohé ma poznáte z minulých rokov. Každý rok pred Vianocami pomáham nejakej rodinke, ktorá na tom nie je práve najlepšie.
    A keďže znova sa blížia Vianoce a nie každý ich bude mať také ako by sa patrilo, prosím o potravinovú pomoc a prípadne aj vhodné vianočné darčeky pre maminku s troma deťmi z Prešova (3,5 ročné dievčatko a a 6 a 12 roční chalani). Po zaplatení nájmu mamine ostane 90 Eur mesačne! Otec detí zomrel... Ak by ste chceli uľahčiť život tejto rodinke, napíšte mi - v rámci PO a KE viem po veci prísť, prípadne Vám môžem dať priamy kontakt a veci im doručíte sami...
    Z potravín sú vhodné všetky trvanlivé - múka, cukor, cestoviny, konzervy, trvanlivé mlieko, skrátka hocičo, čo sa rýchlo nepokazí.
    Vianoce sú aj o pomáhaní... A vďaka každému jednému z Vás, ktorí sa rozhodnete pomôcť, môžu mať krajšie sviatky ďalší štyria ľudia...
    Všetky vyzbierané veci budú odnesené spomínanej mamine, sama im nejaké prinesiem. Všetky darované veci budem po sviatkoch dokladovať fotografiami z odovzdania.

    petrah3
    Správa bola zmenená    3. dec 2018    

    #vianocna_sutaz_fisherprice Toto bol môj najkrajší vianočný darček z detstva. Barbie, ktorá sa volala tak ako ja - Petra. Teraz už mám sama deti, majú 5 rokov - tento rok ich čaká podobný darček ako mňa niekedy... Snáď sa im bude páčiť tak ako mne. A ako vyzerá, keď si mama plní sny? Dievčatá dostanú vlastnoručne urobený domisko pre Barbie so zariadením a nové bábiky... Už sa teším, ako sa budú tváriť 🙂
    (v prípade výhry sme nenároční - poteší nás ktorýkoľvek súrodenec z dvojice 🙂 )

    Mamiky, kde kupujete teplé legínky pre dievčatká? Veľkosť 116... Vďaka za každý tip (aj link)...