Kúpa garáže - odmietanie preukázania nadobúdacieho dokladu

muskazlata90
24. júl 2017

Dobry den,

mozno mi tu budete vediet poradit. Mame zaujem o kupu garaze, ale majitel sa rozhodol, ze nam nechce predlozit kopiu nadobudacieho dokladu (napr. kupnej zmluvy), ze je to jeho osobna vec. Ked sme brali ziadost o uver na byt, predchadzajucu kupnu zmluvu sme mali k dispozicii, je aj prilohou znaleckeho posudku, pred tym sme s tym nemali ziaden problem. Realitna kancelaria tvrdi, ze nehnutelnost je po pravnej stranke v poriadku, ze je papierovo vsetko tak, ako ma byt.

Mate niekto skusenost s nakupom nehnutelnosti bez predchadzajuceho nadobudacieho dokladu? Brali by ste to ako prekazku predaja? Riesila som to s rodinou, ale nikto mi nevie poradit.

Dakujem pekne za odpovede.

taami
24. júl 2017

@muskazlata90
Predávajúci nie je povinný predkladať kupujúcemu nadobúdaciu zmluvu, nie si účastník tej zmluvy...v prípade keď ste vy kupovali byt na hypo je to doklad, ktorý vyžaduje banka...čo je teda tiež pekne od veci...
Keď máš pochybnosti over si priamo na príslušnom katastrálnom odbore lv garáže, pripadne nech ti predloží realitka výpis z lv použiteľný na právne účely. Najvacsiu ochranu budeš mat pokial kúpna cena bude vinkulovaná niekde -banka, notar...a uvoľnená predávajúcemu za predpokladu zápisu vás ako vlastníkov na lv, bez tiarch, atd za podmienok, ktoré si určite...

muskazlata90
autor
24. júl 2017

@taami Dakujem velmi pekne za odpoved. Tiez som si nebola na 100% ista, ci nam to musia dat, ale kedze pred tym sme tento doklad mali, pytala som ho.

zuzu003
24. júl 2017

100 % suhlasim s taami a vobec to nie je prekazka predaja a kupy.

draik
24. júl 2017

@muskazlata90
Dať Vám kúpnu zmluvu síce nemusia, ale je to ochrana pred spochybnením ich vlastníctva a následne predaja Vám. Titul nadobudnutia možno vyčítať aj na liste vlastníctva.

enkida
24. júl 2017

.n P