226 / 539
    Špaldove medovníčky mäkké hneď po upečení

    310 g hladka špaldova muka
    2PL med
    125g maslo
    2čl soda bikarbona
    100g trstinovy cukor
    3čl pernikove korenie
    1čl mleta škorica
    3 vajička z toho jedno na potieranie

    Sypké suroviny zmiešame a pridame maslo a med rozpustene na miernom ohni.Pridame vajička a vypracujeme cesto ktore nechame na 24 hod.v chladničke.Vyvaĺkame a vykrajujeme medovničky.Potrieme ich vyšĺahaným vajíčkom a pečieme cca 6-7 min. na 180 po pripade treba skontrolovať vizualne.

    5. dec 2015

    @1bambulka1 prosim ta,potieras to pred pecenim?
    A mozem dat kokosovy cukor,ze?Ci zmeni to nejak kvalitu?

    5. dec 2015

    @barborka27 či zmení kvalitu neviem neskúšala som ale myslím že v pohode sa dá nahradiť.Prvú várku som dala pol na pol.Polku som natrela pred pečením a polku po dopečení ale tie ktoré som potierala pred pečením boli krajšie.Takže zbytok som už potierala pred pečením 🙂

    5. dec 2015

    @1bambulka1 super,dakujem za odpoved.Vyskusam 😉

    5. dec 2015

    prepácte za moju otázku, som velmi zaciatocnicka v tom....dobre vidim,ze ziadna muka do toho neide??? vdaka 🙂 Eva

    6. dec 2015
    Komentár bol odstránený

    @abici hladká spaldova

    6. dec 2015

    jeeej,fakt ,tam je uplne hore! este dibre,ze som sa spytala,vobec som si to nevsimla :P VDAKA!!!

    6. dec 2015

    Ahoj,prosím ťa ako dlho vydržia?

    6. dec 2015

    @renatasalekova Kym sa nespapaju😊Nesledujem u nas maju kratku zivotnost.☺

    6. dec 2015

    @1bambulka1 ďakujem🙂 Vyskúšam upiecť môjmu certikovi...

    6. dec 2015

    @1bambulka1 a musi to byt v chladnicke 24 hod?Nestaci,ze to tam bude v noci?

    7. dec 2015

    NA AKU HRUBKU SI CESTO VYVALKALA PRED VYKRAJOVANIM? napuchnu este v rure? dakujem.

    8. dec 2015

    @1bambulka1
    @frlka uz maaaaaam a su uplne TOP,chutne,makke 😊
    A valkala som od oka,kedze neviem valkat,niektore mali mozno 3,niektore mozno 6 milimetrov a ano,"napuchli" v rurke.Takze smelo do toho 😉

    8. dec 2015

    keby cukor nahradím steviou a namiesto masla dam orechové maslo podarí sa? nemam skúsenosť s pečením perníkov a neviem čo s čím môžem ..diky 🙂

    8. dec 2015

    už aj ja mám upečené 🙂

    8. dec 2015

    @1bambulka1 muka spaldova ma byt celozrnna hladka, ci obycajna hladka? dakujem 🙂

    8. dec 2015

    Hladka špaldová☺

    8. dec 2015
    8. dec 2015

    @dadussh Ahoj ja som dávala špaldovú hladkú celozrnnú,len som ju preosiala a super su...

    8. dec 2015

    ake maslo ste davali do toho?....klasicke Rajo napr?

    8. dec 2015

    @myshela13 ano,klasicke

    8. dec 2015

    @18lenussa fuuuuuu,v tomto ti neporadim.Ale ved skus polovicnu porciu,alebo nejaku stvrt porciu 😀

    8. dec 2015

    @18lenussa ani ja nie,neskúšala som ☹

    8. dec 2015

    @1bambulka1 to maslo sa môže napr cerou nahradiť?

    12. dec 2015

    @dovolenka2 cerou nie ked tak herou.

    12. dec 2015

    @1bambulka1 no však robili sme doteraz z nej len keď to nie je veľmi zdravé ale čo už Ďakujem, škoda že to maslo nemôžeme

    12. dec 2015

    @1bambulka1 prosim ta ten trstinový cukor si pomlela alebo nie?

    13. dec 2015

    @janais3 nie nemlela som☺

    13. dec 2015

    @1bambulka1 vdaka uz je cesto v chlade. ja som pomlela, budem vediet nabuduce, ze netreba 🙂

    13. dec 2015

    @janais3 super daj potom vediet ci sa vydarili a ci chutia☺

    13. dec 2015