1 / 1

    Cely svet tak funguje roky aby sa mal niekto veľmi dobre druhy sa ma velmi zle ja viem je to smutne ale je to tak aj nas na Slovensku vykoristuju mnohe firmi zamestnavatelia. To tu bude chamtivost a rychlo zarobene peniaze na ukor ostatnych nepomoze ani 500 knih

    3. aug 2018

    Na druhej strane je potrebné priznať, že mnohé krajiny žijú len z turizmu. Ak by tam nechodili turisti, nemali by domáci zamestnanie... Možno by sa bolo potrebné zamyslieť nad fungovaním samotných ekonomík jednotlivých krajín. To netvrdím, že u nás je všetko s kostolným poriadkom.

    3. aug 2018

    ty si na ziadnej takej dovolenke nebola ?

    3. aug 2018

    ano, ja som videla taky dokument o Male-Divach, odvtedy som o nich prestala snivat...

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @miquiska
    @nika82 ono je to celé o tom, že tie rezorty vlastnia cudzie krajiny, a tie v ktorých sa nachádzajú z toho v konečnom dôsledku nič nemajú. Že dovolenkujúcich nechcú tie rezorty pustiť míňať peniaze inam. Keby to bolo celé založené na princípe apartmánov tak by bolo po probléme. A na All som bola raz v živote, zo zvedavosti a nikdy viac. Mňa tento typ dovolenky doslova odpudzuje...

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @siskam79 nevieš nazov?

    3. aug 2018

    @siskam79 aký to bol prosím ta dokument

    3. aug 2018

    @nika82 tiez som nikdy nebola na all in a ani nikdy nepojdem. Cestujeme velmi vela. Ale all in dovolenky nemaju s cestovanim a spoznavanim kultur nic spolocne.

    3. aug 2018

    @221girl @nela30 kocky neviem, lebo to bolo vo FR tv, ale gro bolo toho, ze tie ostrovy patria prudko moslimskej krajine, kde platia prisne zakony, a ti domaci co pracuju pre turizmus su skoro ako otroci. Zeny tam nemaju ziadne prava, mimo rezortu ziadny alkohol a v rezorte uz si nepamatam, ale zda sa mi ze ani tam aspon tvrdy nie. A to uz nehovorim o tom, ze odpad vyprodukovany turistami v tychto rezortoch je vyvazany na male ostrovceky, ktore sa premenili na hory odpadu, kde pracuju ti najchudobnejsi v smrade a spine. Cize kym si turista hovie v luxuse, miestny nema ani len take podmienky ako upratovacka v Chorvatsku.

    3. aug 2018

    @221girl to isté je aj platí o Slovensku, tiež zo ziskov nadnárodných spoločností zostane mizivé% u nás😔.

    3. aug 2018

    maju ju normalne aj v panta rhei?

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @belllinka mám ju z knižnice ale pozerala som ti to a áno majú 🙂

    3. aug 2018

    @221girl Tým pádom to platí aj na všetky zábavné parky, ktoré existujú. Nie iba na all inclusive dovolenky.

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @miquiska ale v zábavnom parku si kupuješ jedlo a suveníry v obchodíkov, ktoré väčšinou majú v nájme domáci. Ale možno sa mýlim, možno nie...

    3. aug 2018

    @221girl To asi ťažko, vlastní to spoločnosť, ktorá vlastní park....
    Celé sa to môže generalizovať na výrobcov ošatenia, že zneužívajú detskú prácu, na pestovateľov ovocia a zeleniny, že detto zneužívajú detskú prácu, všetko je to uhol pohľadu. A nevidím dôvod prečo neísť na dovolenku "all inclusive". Celý rok človek maká, tak si chce potom užiť tie dva týždne. Len preto, aby som nemala výčitky svedomia mám ísť do Chorvátska do apartmánu a tam si variť??? Nikoho neodsudzujem ak to takto robí, každý nech dovolenkuje ako chce. Len sa mi nepáčia tie hodnotenia iba z jedného uhla pohľadu.... Amen.

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @miquiska pozri čítala si ju? Nečítala. Lebo ani nechceš. Veľa ľudí si tu knihy odporúča a ja ju odporúčam tým, čo sa radi zamýšľajú nad životom a možno svojou ekologickou stopou a snažia sa vymaniť z pazúrov konzumnej spoločnosti. Takých ako ty je veľa, ale takých ako my je stále viac, a o to ide. To je všetko ...

    3. aug 2018

    @221girl Inú argumentáciu som ani nečakala. Ak by si bola taký zarytý odporca konzumnej spoločnosti, tak odporúčaš e-knihu a nie tlačenú. Ber na vedomie, koľko lesov sa muselo vyrúbať, aby tá kniha vôbec mohla by vytlačená. A to nehovorím o škodlivých odpadových vodách z tlačiarenských farieb.... Matka Zem, to tu nikto nedokáže akceptovať názor druhého???

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @miquiska mám ju zo štátnej vedeckej knižnice. Môže si ju požičať ešte 1000 ľudí po mne. Ja knihy nekupujem...

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    Mám ti odfotiť pečiatku? :D

    3. aug 2018

    @221girl Ja knihy kupujem a som na to hrdá. Nie je ideálne, ak 1000 ľudí prečíta 1 knihu, ideálne je, ak 1000 ľudí prečíta 1000 kníh.

    3. aug 2018
    221girl
    autor

    @miquiska to sa nevylučuje s ideou knižnice...

    3. aug 2018

    Knihu som nečítala. Na All inclusive som už bola niekoľkokrát a myslím,že pôjdem zase. All inclusive si vyberám preto, aby som nemusela každú chvíľu kupovať na pláži vodu v plastovej fľaši. Aby som si sama nabrala na tanier to čo viem, že zjem (z menu niekedy ťažko vyčítať, či to moje telo zvládne zjesť). Dávam sprepitne od upratovačky, cez nosiča kufrov, čašníkov až po zametača piesku na pláži. Miestnou dopravou sa vyberiem na výlet, kde si kúpim veci od domácich predajcov.

    3. aug 2018

    @221girl ale kniha nebola len o all in hoteloch. Ak by ludia byvali u domacich aj tak by ani nahodou nebolo po probleme. Backpackeri o ktorych sa pisalo tiez, nebyvaju v all in hoteloch a ich styl turizmu nici krasy krajin uplne rovnako. Riesi sa “problem turizmu” vo vseobecnosti. Nie len vykoristovanie nadharodnymi hotelovymi sietami. A je sice pekne sa nad tym celym zamysliet, ale v dnesnom svete, ako realne je, ze ludia prestanu cestovat za oddychom/ zabavou/cimkolvek? Cestovanie po svete praveze nezacalo ako sucast komzumnej spolocnosti. Dnesna pointa cestovania je sice uplne inde, ale naozaj si nemyslim, ze ludia by kvoli tejto knihe prestali cestovat. Pekne na zamyslenie a stravenie par peknych chvil “na zachode” ale to je asi tak vsetko. Na ludi, ktorych by tato kniha chcela ovplyvnit, podla mna vobec nezaposobi.

    4. aug 2018
    Komentár bol odstránený
    221girl
    autor

    @janedoe6543 bola som este len v polovici (kanárske, Dominikánska..) kde sa vravelo prezne o All in.. dnes som dočítala do konca o oplocovani plaze, výstavbach veľkých komplexov a vplyve na pôvodnu kultúru

    4. aug 2018
    221girl
    autor

    @janedoe6543 pointov tej knihy je aby ľudia cestovali, ale aby spoznavali a využívali povodnu krajinu a nie tu umelo vytvorenu, ktorá je v každej destinácií "rovnako naklonovana"

    4. aug 2018
    Komentár bol odstránený