abriela
13. júl 2018
622 

V hlavnej úlohe rajo hustý tradičný jogurt

Začnem nezvyčajne. Na MK vidím často fotky krásnych doma upečených chlebov. Trhá mi srdce, pretože tiež rada pečiem, no my pečivo a chlieb doma jeme veľmi málo. Bochník chleba zjeme tak za 2-3 týždne. Zato mliečne výrobky jedávame denne. Bežné dni sa u nás už roky jedávajú na raňajky mliečne výrobky – jogurt, acidko, kefír s vločkami, celozrnnými výrobkami a ovocím. Dokonca to platí aj na dovolenkách, kde z každej strany na vás „niečo kričí, ochutnaj ma“ 🙂.  

O jogurtoch Rajo hustý som sa dozvedela na MK, keďže TV sa u nás pozerá minimálne. Keď som prečítala, že sa budú testovať smotanové jogurty, hneď mi prebleslo hlavou, že to je presne pre nás – jogurtožrútov.

Kupujeme len smotanové jogurty, keďže z pozorovania tvrdím, že čím viac tuku, tým menej cukru.  Osobne uprednostňujem čisté biele jogurty, ktoré neobsahujú žiadne zahusťovadlá a škroby. Aj keď kupujem mliečne výrobky podľa zloženia, už aj pri samotnom bielom smotanovom jogurte je cítiť rozdiel v chuti. Bez výčitiek môžem napísať, že Rajo hustý (biely jogurt) ma lahodnú kyslastú jogurtovú chuť a je naozaj hustý. Keď som ho otvorila, spomenula som si na detstvo, keď sme doma robievali jogurty. Jogurt, ktorý bol vhodný na výrobu domáceho jogurtu mal byť hustý ako je jogurt Rajo a chutil podobne.

Okrem bieleho jogurtu sa však testovali aj ovocné jogurty. Nakoľko som sa zapojila do testovania, tak som po dlhšom čase ochutnala aj ovocný jogurt. Obsah kelímku je 145g. Osobne oceňujem vrstvenie jogurtu . V spodnej časti jogurtu je ovocná zložka - 20%, hore lahodný biely jogurt. Týmto vrstvením každý jogurt z produktov Rajo hustý - tradičný jogurt obsahuje aj Lactobacili a Bifidobaktérie. Napriek tomu, že nemám v obľube sladené mliečne výrobky, jogurt mi chutil. Vychutnala som si svoju bielu klasiku a zajedala sladenou spodnou časťou. Vďaka testovaniu som si našla novú sladkosť. Ak mám chuť poobede na niečo sladké, postačí aj jogurt. Priznám sa, že ostatní rodinní členovia  – starkí a muž si na jogurte pochutnávali zmiešaním oboch vrstiev jogurtu. Víťazný ovocný jogurt u dospelých je jogurt – čučoriedka-báza čierna Jeho ochutená časť obsahuje okrem 11gcukru (v 100g výrobku), 22% čučoriedok, 20% bázu čiernu, čučoriedkovú šťavu, ktorá slúži aj ako prírodné farbivo a škrob.

Jahodový jogurt je tiež dobrý. Chutí sladšie ako čučoriedkový jogurt, takže viac chutil deťom. Tento jogurt obsahuje okrem iných zložiek 35% jahôd, 20% jahodové pyré, koncentrát citrónovej šťavy a prírodne farbivo koncentrát z čiernej mrkvy.

U detí sa stal víťazom čokoládový jogurt. Zo všetkých testovaných jogurtov obsahuje, ale najviac cukru (12g v 100g výrobku ). V porovnaní s ostatnými smotanovými jogurtmi od iných výrobcov je to len priemerná hodnota, resp. tá nižšia. Pri čítaní zloženia jogurtu ma zaujalo, že tento čokoládový produkt obsahuje okrem mlieka, smotany, cukru, čokoládového a kakaového prášku a škrobu aj výťažok z vanilky Bourbon a koncentrát citrónovej šťavy.

Smotanové jogurtu Rajo Hustý môžem odporúčať aj do svojej najobľúbenejšej jogurtovej plnky (recept hore na obrázku), keďže majú mierne kyslastú jogurtovú chuť a sú naozaj husté.

Nakoniec ďakujem spoločnosti Rajo (pani Zuzane) a tímu MK koník_testuje za možnosť testovania jogurtov Rajo Hustý tradičný jogurt.

#test_rajo4  #recenzia

Dobry den, dakujeme za krasnu a vycerpavajucu recenziu a zaroven gratulujeme, Vas prispevok mal najvyssiu citanost ! Tesi nas, ze Vam aj celej rodine jogurt chutil a okrem neho ste pouzili pri vareni a peceni aj ine nase vyrobky. Rozhodne ste zaujali vela citateliek a verim, ze aj vdaka Vam mame odteraz nove a spokojne spotrebitelky ! Posnazime sa aj v buducnosti prinasat novinky, ktore budu chutne a kvalitne. Pekny zvysok leta Vam praje RAJO team !

24. júl 2018

Začni písať komentár...

Odošli