abriela
1. nov 2019
304 

Veríte v silu byliniek?

Príroda má liek na všetko. Liečivu silu byliniek poznali už naše babičky. Po bylinkových čajoch zväčšia siahame pri prechladnutí, chrípke, kašli a iných neduhoch. Čaje sú vhodné aj na podpornú liečbu chorôb. Výrobca čajov Popradské tentokrát ponúka na trh funkčné čaje, pri ktorých netvorí základ lacná jablková dužina, ale zmes byliniek.

Testovala som 3 druhy čajov. Váha baličku je 30 gramov. V krabičke je 15 pyramídových vrecúšok vo váhe 2 gramov.

Prieduškový čaj s lipou

Po otvorení balíka pocítite krásnu vôňu tymianu a fenikla. Aby vôňa z čajov nevyprchala, balíček sa dá opäť uzavrieť zalepením. Opakovaným použitím však lepiaca páska nedrží. Základ čaju tvorí tymian, fenikel, kvety a listy lipy. Tymian má antibiotické aj antiseptické účinky a podporuje imunitný systém. Fenikel poznajú mamičky z detských čajov. Neslúži však len na koliky, ale uvoľňuje hlien a ukľudňuje hrdlo. Lipa znižuje horúčku, lieči priedušky. Čaj obsahuje aj sladké drievko, ktoré ja milujem. Ak si kupujem čaj a neviem, ktorý vybrať, vyberiem určite ten, ktorý obsahuje aj sladké drievko. Čaj je určený na dýchacie cesty, kašeľ a boľavé priedušky.

Nachladnutie – čaj so zázvorom a šípkami

Tento čaj je bylinno-ovocný čaj. Obsahuje 20 % zázvoru, čaj rooibos, šípky, mätu, ale aj v malom pomere lipu a opäť moje obľúbené sladké drievko. Keďže je tento čaj zaradený do skupiny ovocných čajov, obsahuje aj jablká. Po otvorení balíčka je mierne cítiť zázvor. Zázvor prerazí aj chuť rooibosu, ktorý až tak neobľubujem. Čaje poznám aj podľa chuti, kedže som čajová maniačka. Nie je však výrazný a bez problémov čaj vypijú aj deti. Šípky čaj zafarbia dočervena. Sú zdrojom vitamínu C.

Urologický čaj s brusnicami

Tento čaj obsahuje plody brusnice (25 %), žihľavu, mätu, brezu, prasličku a iné bylinky. Po otvorení je cítiť vôňu mäty. Chuť čaju je jemná, vyvážená. Trpkú chuť listov brezy vôbec nie je cítiť. Ako je známe, brusnice sú číslo jedna pri urologických problémoch, tak isto ako močopudná žihľava.  

Tieto čaje odporúčam, majú dobre zloženie a chuť. U mňa chuťou vyhral urologický a prieduškový čaj. Zázvorový čaj s medom chutil môjmu synovi. Doma často robievame čaj z čerstvého zázvoru a ten mu veru nechutí. 

Ďakujem za možnosť testovania týchto čajov.

#test_mistral2 #test_mistral3

Začni písať komentár...

Odošli