adiaca
4. nov 2016
1381 

Si chodiaca šanca!

Zaujal ma článok v prílohe anglického denníka. Písalo sa v ňom o ľuďoch, ktorí sa pokúsili (v 98% úspešne) spáchať samovraždu skočením zo známeho mostu Golden Gate Bridge v San Franciscu. Hlavná časť článku bola spoveďou muža, ktorý tento pád prežil bez vážnejších zranení. Rozprával o tom, že ako padal, myslel na manželku a malú dcérku a na to, že je hlúposť, to čo robí, ale už nebolo návratu...  Priznal sa, ako tento zážitok a zázrak, že ostal medzi živými, zmenili jeho život. Mňa však zaujal príbeh muža, ktorý pád neprežil. Ale mohol...

V jeho denníku sa našla odpoveď. Rozhodol sa skoncovať so životom skočením z mosta, no ako napísal, neurobí to, ak sa na neho cestou usmeje čo i len jedna jediná osoba.
Vylovili ho mŕtveho.

V ten deň som sa snažila usmiať na každého idúceho oproti, kto sa mi zdal byť smutný. Pripadala som si ako chodiaca šanca pre tých, ktorí by to snáď chceli zabaliť.

Po mnohých tragických pádoch umiestnili na Golden Gate Bridge tabuľu s nápisom DON’ T GIVE UP (Nevzdávaj to!) Človek, ktorý sa už rozhodol, si možno všimne aj krízové volanie s výzvou: THERE IS HOPE MAKE THE CALL (Je tu nádej, zavolaj).

Aj ty si chodiaca šanca! Možno nezachrániš svet, ale minimálne môžeš byť šancou pre ľudí v tvojom okolí. Ak v tebe nájdu povzbudenie, nádej, alebo len úsmev, určite to neurobia.

Text a foto: Andrea Ággová

#mk_blog_academy

#blogujem

#sanca

#nadej
#vztahy

❤️ krasne

4. nov 2016
adiaca
autor

Ďakujem🙂
A nezabudni dnes odovzdať aj ty 🙂

4. nov 2016

@adiaca myslim ze ja odovzdavam stale. Ja som taky chodiaci american. Ludia ma bezne pozdravia aj ked sa nepozname lebo sa divam do oci a usmievam sa, tak si asi myslia ze sa pozname :D

4. nov 2016

Moj madsi syn mal obdobie, ked mal cca 2-3 roky, pristupil na prechadzke k neznamemu smutnemu cloveku, ktorého sme cestou stretli a usmial sa na neho, neusmieval sa na kazdeho. Niektorých zlostnych a zamracenych ludi oblukom obchadzal. No tych, ktorých si vybral a usmial sa na nich, akoby dostali zivu vodu. Akoby sa v nich zasvietilo svetlo. Naozaj vela x staci tak malo. Usmiat sa aj, ked nemas este hotovy nakup, tlacia ta terminy a treba sa s detmi ucit na pisomky.. S úsmevom to ide lahsie, zivot je prilis kratky, len si to treba pripomenut. 🙂

5. dec 2016

@5draci toto poznám 🙂)) tiež tak chodím... alebo sa aspoň snažím 🙂 aj keď už sa mi dostalo "vyznania", že ten, kto sa stále usmieva, pôsobí falošne.... :/ no zarazilo ma to len na chvíľu, lebo som si povedala, že dávam najavo svoje rozpoloženie a keď som v pohode, budem sa mračiť len kvôli niekomu, komu sa to nepozdáva? :DDD takže usmiaty deň prajem!

3. mar 2017

Začni písať komentár...

Odošli