214 / 214
    cestoviny s lučinou, hráškovým pestom a šunkou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    400 – 500g menších cestovín (mušličky, mašličky, krátke penne...)
    150g lučiny / créme fraiche
    10 plátkov schwarzwaldskej šunky / anglickej slaniny (nemusí byť)
    300g mrazeného hrášku
    1 strúčik cesnaku
    1 citrón
    malá hrsť maty (nemusí byť)
    4 PL olivového oleja
    soľ + korenie

    hrášok necháme rozmraziť a spolu s cesnakom , citrónovou kôrou a šťavou, mätou a olejom rozmixujeme (nemusí byť úplne dohladka). osolíme a okoreníme. šunku nakrájame a nasucho opražíme. cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a ešte horúce zmiešame s lučinou / créme fraiche. podávame s hráškovým pestom, posypané šunkou.

    28. sep 2016