56 / 214
    marocké zeleninové ragú
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    na 4 porcie:
    1 menšia / stredná tekvica (hokkaido, maslová...)
    2 stredné cukiny
    2 stredné červené cibule
    100g zmesi sušeného ovocia (hrozienka, marhule, datle...)
    1 – 2 konzervy cíceru (spolu cca. 400g)
    1 konzerva lúpaných paradajok
    200g fety
    hrsť tekvicových semienok (nemusí byť)
    olivový olej
    koriander / petržlenová vňať
    1 zvitok škorice + 2 hviezdičky badiánu, 2 bobkové listy
    soľ + korenie

    tekvicu, cukinu a cibuľu nakrájame na väčšie kúsky. zmiešame s olejom, soľou a korením, pridáme škoricu, badián a bobkový list a rozprestrieme do väčšieho pekáča. pečieme pri 200C cca. 30 minút. pridáme scedený a prepláchnutý cícer, paradajky, sušené ovocie (vopred namočené) a cca. 100 ml vody a pečieme ešte 15 minút. podávame posypané koriandrom / petržlenovou vňaťou, rozdrobenou fetou a tekvicovými semienkami. ako príloha sa hodí kuskus, bulgur, alebo quinoa.

    29. sep 2016