24 / 214
    polentový koláč "caprese"
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 1 malú formu – cca. 20x20 cm (2 porcie):
    100g kukuričnej krupice (polenty)
    1 mozzarella (125g)
    cca. 3 paradajky
    olivový olej
    bazalka, soľ + korenie

    do hrnca dáme 300 ml vody s ½ ČL soli a privedieme k varu. za stáleho miešania metličkou pomaly prisypávame polentu. varíme do zhustnutia. odstavíme a rýchlo rozotrieme v tenkej vrstve do olejom vymazanej formy. necháme stuhnúť (min 30 minút, ale kľudne aj dlhšie). predpečieme pri 190C cca. 10 – 15 minút. pokladieme kolieskami mozzarelly a paradajok a pečieme ešte 10 – 15 minút dozlata. podávame pokvapkané olivovým olejom a ozdobené bazalkou.

    7. okt 2016