100 / 214
    tekvicové špagety so syrom a slaninou
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    1 veľká špagetová tekvica
    150 – 200g tvrdého syra (čedar, gouda) / syra s modrou plesňou
    cca. 100g anglickej slaniny
    maslo
    soľ + korenie

    tekvicu prekrojíme na polovice, vydlabeme, osolíme a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 45 minút domäkka. necháme mierne vychladnúť a vidličkou vydlabeme špagety (ostať by mala iba šupka, ktorú vyhodíme). slaninu nakrájame na kocky a opražíme dochrumkava. vyberieme a odložíme bokom. v tej istej panvici rozpustíme trochu masla a opražíme na ňom „špagety“. na tanieri zmiešame so syrom a posypeme slaninou a mletým čiernym korením.

    vo vegetariánskej verzii použijeme namiesto slaniny opečenú cibuľu, príp. tofu.

    18. nov 2016

    mnam mnam, zostala mi upecena tekvica, slaninka je doma tiez, uz iba syr dokupim, pripadne mi ide chut na bryndzu

    18. nov 2016
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    @ketinecka určite urob, ja som sa veľmi čudovala, aké to bolo dobré, pritom jedlo z 3 surovín. akurát tým, že sú len tri, treba si o to viac dať záležať na ich kvalite, ale to tebe určite nemusím vysvetľovať 😉

    18. nov 2016

    Tekvica moze byt sj maslova?

    20. nov 2016

    @alpogli maslovu "nenaspagetujes" pojde iba krajat ale nebudu sa vlasocnice oddelovat ako na spagetovej

    20. nov 2016

    @ketinecka aha, ďakujem, v tekviciach sa nejako neorientujem tak ani neviem, aké sú druhy....diky za odpoveď

    22. nov 2016

    Ahoj, kde si zohnala tu spagetovu tekvicu? Viem, ze existuje, no v obchode som ju este nevidela.

    26. jan 2017
    adkat13
    autor

    @oxiba v tescu, a viem, že aj v kauflande určite mali. ale predpokladám, že naše obchody už majú po sezóne, dlhšie som už nevidela ani hokkaido...

    26. jan 2017

    @adkat13 dakujem, na jesen budem lepsie poserat po regaloch ☺

    26. jan 2017