209 / 214
    tvarohové pirohy s tekvicovou plnkou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 5 porcií (cca. 40 – 50 ks):
    250g jemného tvarohu (v kocke)
    cca. 200g polohrubej múky
    1 vajce
    2 PL masla
    ½ ČL soli
    300g hokkaido pyré*
    2 strúčiky cesnaku
    soľ + korenie; muškátový oriešok

    z tvarohu, múky, vajíčka, rozpusteného masla a soli vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. hokkaido pyré ochutíme pretlačeným cesnakom, muškátovým orieškom, soľou a korením. odležané cesto rozvaľkáme natenučko a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom cca. 7 – 8 cm, ktoré plníme tekvicovým pyré a dôkladne spájame vidličkou. varíme v osolenej vode pár minút (ešte cca. minútu po vyplávaní na povrch).
    podávame preliate maslom a posypané parmezánom a tekvicovými semienkami príp. syrom s modrou plesňou a nasucho opraženými vlašskými orechami.
    cesto sa dá plniť aj na sladko (napr. slivkovým lekvárom) a podávať posypané makom / orechami / tvarohom...

    *hokkaido pyré pripravíme nasledovne: neošúpanú tekvicu rozpolíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kusy, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C domäkka. vychladnutú tekvicu rozmixujeme dohladka. pyré sa dá skladovať v mrazničke.

    3. okt 2017