95 / 214
    tofu s kokosovo - arašidovou omáčkou a soba rezancami
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    60 – 100g rezancov soba
    180g tofu (údeného, lahôdkového, marinovaného...)
    200g šampiónov
    200g strukov fazuľky / hrášku (aj mrazené)
    2 strúčiky cesnaku
    olej (sezamový, arašidový, olivový...)

    200g hustého kokosového mlieka (½ konzervy)
    1 – 2 PL arašidového masla
    1 PL karí pasty
    2 PL sójovej omáčky
    2 PL limetkovej šťavy
    1 ČL trstinového cukru

    kokosové mlieko, arašidové maslo, karí pastu, sójovú omáčku, limetkovú šťavu a cukor rozmiešame a na miernom plameni varíme cca. 20 minút kým omáčke nezhustne a nestmavne. na troche oleja opečieme plátky cesnaku, plátky/štvrťky šampiónov a zelené struky. zľahka podlejeme vodou a necháme chvíľku podusiť. tofu nakrájame na 4 – 6 plátkov a opečieme na troche oleja dochrumkava. soba rezance uvaríme domäkka. zeleninu a rezance pridáme k omáčke, premiešame a podávame s chrumkavým tofu.

    13. dec 2018