86 / 214
    pečené nové zemiaky s tvarohovo - cottagovým dipom
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    8 – 10 stredne veľkých nových zemiakov (cca. 600g)
    2 – 3 strúčiky cesnaku
    1 – 2 PL olivového oleja
    40g masla + 1 PL olivového oleja
    hrsť čerstvých byliniek (petržlenka, oregano, tymián...)
    2 ČL worcesterskej omáčky
    150 – 200g jemného tvarohu
    150 – 200g cottagu
    zväzok reďkoviek
    hrsť pažítky
    soľ + korenie

    do každého zemiaku urobíme opatrne priečne zárezy cca. 2 mm od seba tak, aby sme zemiaky úplne neprekrojili. olej zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením a zemiaky ním potrieme. pečieme pri 210C cca. 45 minút dozlata a dochrumkava. maslo vymiešame s olejom, worcestrom a nasekanými bylinkami a odložíme do chladu. tvaroh zmiešame s cottagom, nadrobno nakrájanými reďkovkami a nasekanou pažítkou, osolíme a okoreníme. zemiaky podávame s bylinkovým maslom a tvarohovo – cottagovým dipom.

    24. máj 2019

    Boze tvoje zemiaky vyzeraju neskutocne dobre 😋🤩

    24. máj 2019
    adkat13
    autor

    @katka_27 ďakujem 😘

    24. máj 2019
    24. máj 2019

    @adkat13 luxusne zradelko...👍

    24. máj 2019

    kocky, peciete tak, ze najskor cca 30 minut prikryte, potom neprikryte ?
    ci od zaciatku neprikryte ?

    24. máj 2019
    adkat13
    autor

    @nyusika od začiatku odokryté...

    24. máj 2019

    dakujem 🙂

    24. máj 2019