9 / 214
    špargľový quiche s červenou cibuľou a bryndzou
    adkat13
    autor

    ...
    110g ovsenej múky
    110g hladkej múky
    2 malé / 1 veľké vajce
    1 stredná mrkva (cca. 100 – 120g)
    6 PL (30g) olivového oleja
    1 ČL kypriaceho prášku
    ½ ČL soli

    400g zelenej špargle
    1 červená cibuľa
    125 bryndze
    200g kyslej smotany / smotanového jogurtu (10%)
    100g smotany na varenie
    2 väčšie vajcia
    soľ + korenie

    z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. vymiešame bryndzu, kyslú smotanu / jogurt, smotanu na varenie a vajíčka. ochutíme soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať) a na kolieska nakrájanú cibuľu. zalejeme bryndzovo – smotanovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.

    5. máj 2020

    @adkat13 toto vyzera ze ozaj mnam prosim ta muz sa pyta ako to zasyti (chystam sa to urobit vo stvrtok na obed) ze ci nebude hladny 😂😂😂😂😂

    5. máj 2020
    adkat13
    autor

    @katka_27 môj to je a 1/4 mu stačí, podľa mňa je to dosť sýte 😀

    5. máj 2020
    5. máj 2020

    Mamiesto spargle co mozem pouzit? Ked memam ?

    5. máj 2020
    adkat13
    autor

    @lucique29 je to špargľový quiche, tak to je ako keby si sa pýtala, čo môžeš použiť do čokoládovej torty namiesto čokolády 😀
    ale do quichu sa dá dať v podstate akákoľvek zelenina - brokolica, pór...

    6. máj 2020

    @adkat13 sak chapem ze sparglovy kolac je zo spargle ale ked neoblubujem Sparglu ze co namiesto toho..

    6. máj 2020
    adkat13
    autor

    @lucique29 tak potom to, čo som napísala 🙂

    6. máj 2020

    @adkat13 ako to pecies v tej keramickej mise.....to musis vkladat do studenej rury....

    7. máj 2020
    adkat13
    autor

    @tamichloe nie prečo? normálne do rozpalenej...

    7. máj 2020

    @adkat13 nie je to citlivé ako misa z Janského skla?

    7. máj 2020
    adkat13
    autor

    @tamichloe nie, vôbec. mám kopu týchto keramickych zapekacich mís a používam ich normálne, ako plechové.

    8. máj 2020

    @adkat13 to fakt? Ja som myslela ,že sú také citlivé ako misy z Janského skla ....a kde si kúpila?určite si kúpim aspoň dve

    8. máj 2020
    adkat13
    autor

    @tamichloe nie sú. táto je z IKEA ale mám z rôznych obchodov - tescoma, lidl, tiger...

    8. máj 2020

    @adkat13 daakujem 🙂

    8. máj 2020

    @adkat13 prosim ta a treba formu vymastit alebo len vtlacit cesto? Ja to idem piect v tortovej okruhej dakujem

    9. máj 2020
    adkat13
    autor

    @katka_27 v keramickej nebolo treba...

    9. máj 2020