98 / 214
    marinované tofu s chrumkavým kelom a ryža
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    300g ružičkového kelu
    180g tofu
    1 PL sójovej omáčky
    1 PL sezamového / arašidového oleja (+ na opekanie)
    1 PL ryžového octu
    1 PL javorového sirupu
    2 PL sweet chilli omáčky
    sezam

    tofu nakrájame na kocky a marinujeme v zmesi sójovej omáčky, oleja, ryžového octu a javorového sirupu min. 4 hodiny. ružičkový kel očistíme a ružičky nakrájame podľa veľkosti buď na polovice, alebo na štvrtky. potom ich opečieme na oleji dozlata, vmiešame sweet chilli omáčku a podlejeme trochou vody, ktorú. necháme odpariť. tofu scedíme a opečieme dozlata. podávame s kelom, jasmínovou / basmati ryžou, posypané sezamom a preliate marinádou z tofu.

    22. jan 2021