114 / 214
    špenátové quesadilly
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 porcie:
    100g hladkej múky
    100g polohrubej múky
    50g mrazených špenátových listov
    1 PL (10g) olivového oleja
    1 ČL kypriaceho prášku
    1 ČL soli

    plnka: tvrdý syr (eidam / gouda / cheddar / ementál) + sušené paradajky, olivy, šunka, čerstvé bylinky...

    špenát necháme rozmraziť. potom ho spolu s oboma múkami, olejom, kypriacim práškom, soľou a 50 ml vody dáme do mixéru a niekoľkými pulzmi necháme vypracovať hladké a pružné cesto (v prípade potreby pridávame vodu). cesto rozdelíme na 3 časti, každú rozvaľkáme na čo najtenšie do tvaru kruhu. opekáme na suchej na max. rozpálenej panvici cca. 45 sekúnd z každej strany. po obrátení polovicu placky posypeme syrom a pokladieme ostatnými surovinami. preložíme druhou stranou a ešte krátko zapečieme. pred podávaním nakrájame na trojuholníky.

    11. máj 2021