ani3012
4. sep 2011

Psychotriky na dobrú náladu 🙂

Vždy sa nájde dostatok dôvodov, prečo nemáme práve dobrú náladu. Nik z nás nemôže ustavične rozdávať dobrú náladu, aj keď sa to veľmi vyžaduje.“ Vždy s úsmevom!“ je veľmi moderné. Prirodzene málokto miluje smútok. 
Čo prináša dobrá nálada?
Kto vyžaruje pozitívnu energiu je sympatický, každý je rád v prítomnosti veselých ľudí. Dobrá nálada pozitívne ovplyvňuje aj zdravie: dokázateľne posilňuje imunitný systém.
Melanchólia
V živote sme raz hore, raz dolu. Nijaká dobrá nálada nevydrží naveky, ale, a to už je útecha, ani zlá. Duševné pády sú obdobia, keď sa vyrovnávame samy so sebou a so svojimi problémami. Tieto obdobia nás posúvajú vpred a na ich riešení ľudsky rastieme. Proti nepríjemným pocitom nebojujte hneď. Každá zlá nálada a každý negatívny pocit má dôvod a treba mu venovať pozornosť. City sú dôležitou súčasťou našej nálady. Potláčané pocity sa menia na „ duchov“, ktorí nás trápia. Potláčané pocity a neuznané potreby bojkotujú dobrú náladu. Môžu sa zmeniť na depresívnu náladu, prejaviť v ustavičnej nespokojnosti, v náhradnom správaní sa / konzumácii sladkostí, zbytočné nákupy.../, alebo na fyzické ťažkosti. „ V hlave mi búši, mám toho plné zuby, lezie mi to hore krkom,“ takto označujeme pocity, ktoré poukazujú na tieto súvislosti. Pokiaľ sa duši nevenujeme, telo nám po svojom signalizuje núdzový stav – až po vážne ochorenie.
Preč so starosťami!
Nepripustite si negatívne myšlienky. Poddávajte sa okamihu, v ktorom cítite, že sa niečo robí, teraz, v tejto sekunde. Veľmi to oslobodzuje a otvára prístup k vnútornej sile, ktorá dokáže zvládať problémy. Starosti, naopak túto energiu blokujú.
Sporiť si radosť
Každý večer pred spaním si pred očami premietnite ešte raz deň, ktorý ste práve prežili. Na nepríjemné udalosti už nemyslite. Tentoraz ide o všetko krásne a príjemné čo ste počas dňa prežili. S touto spomienkou potom zaspávajte. Budete mať nádherné sny a ľahké a príjemné vstávanie.
Usmerniť myslenie
O čo ide? Nasmerujte si myšlienky na radostné záležitosti a neklaďte dôraz na zložité veci. Je často podivuhodné, koľko pekného sa počas jedného dňa stane a ako málo pozornosti tomu venujeme.
Ako myslíme,tak vnímame svet
Jednému spôsobuje bubnovanie dažďových kvapiek na oblok hotové utrpenie, iný sa teší na príjemné hodiny pri čaji a dobrej knihe. Niekoho nová úloha načisto vystresuje a druhý takúto výzvu miluje a doslova rozkvitá.
Správne afirmácie
Najúčinnejšie je nepopierať staré, ale naučiť sa formulovať pozitívne. Teda nie: „ Už sa nechcem báť,“ ale „ Verím si.“ Práve formulácia je negatívna, druhá má úplne inú silu. Afirmácia sa navyše formuluje tak, akoby želateľný stav už nastal. Takže si nepovieme: „ Už nechcem byť chudobný,“ či: „ Skoro zbohatnem, „ ale“ „ Som bohatý“. Nesúvisí to s tým, že si budeme niečo navrávať a klamať sa. Ide o viac  - zásadne zmeniť vnútorný postoj k sebe i k okolitému svetu. Ak splnenie želaní odkladáte do neistej budúcnosti zotrváte v pasívnom postoji.
Vôňa a psychika
Našu dušu uteší: ruža, vanilka, santalové drevo, jazmín
Napätie uvoľňuje a povzbudzuje nás: bazalka, materina dúška, levanduľa, šalvia, škorica
Povzbudzuje a rozveseľuje: citrón, grapefruit, mandarínka, pomaranč, .listy černice, púpava
Vzpružuje a dodáva odvahu: céder, sedmokráska, žihľava 

zdroj: http://www.jewel.sk/forum/index.php?topic=1181.0 autor: lentilka 

Začni písať komentár...

Odošli