arozaja
14. apr 2019
177 

A tak mi víkend zmenil život #1

Tento svoj príspevok som musela rozdeliť do dvoch častí, dúfam, že sa nikto nenahnevá. No množstvo mojich zážitkov aj pri maximálnom okresaní nie je možné vcucnúť do jedného krátkeho článku. Najradšej by som usporiadala pre vás exkurziu do mojej hlavy a previedla vás mojimi spomienkami, alebo ešte lepšie, každej jednej dopriala takýto víkend.

Bolo obyčajné, marcové, pondelkové popoludnie. Nič špeciálne, úplná klasika. Pár dní predtým som sa z čistej nudy a zvedavosti zapojila do súťaží tu na Modrom koníku. Jednou z nich bola aj súťaž o víkendový wellnes pobyt v Tatrách s CURAPROXom. Podmienky a bližšiu špecifikáciu súťaže som si prebehla očami, úprimne som si ani neuvedomovala, že ide o reálny víkend bez rodiny, v Tatrách a s wellnesom. Popravde, CURAPROX som nepovažovala za stredobod toho výletu, ale o tom potom. Zapojila som sa teda krátkym príspevkom a ďalej som to nebrala do úvahy, veď predsa ja, Maťa, nemôžem mať také šťastie, že by som niečo vyhrala... No a toto si prosím zapamätajte!!! :D.
Za pár dní či týždňov som nezáväzne od toho, či bude nejaké vyhodnotenie súťaže, mrkla na Modráska (ako ho ja s obľubou volám), a tu mi udrela červená jednotka pri obálke. Trošku som nechápala, lebo tu mi moc ľudí nepíše a tu zrazu, že správa od koník_testuje. Otvorím správu, čítam a nechápem. Ja? Vybrali si práve mňa? Hneď som volala manželovi a v eufórií mu zvestovala novinky. Až neskôr ma chytali stavy paniky a úzkosti, že ja vlastne asi ani sama vo svete neviem prežiť, keďže som s deťmi a manželom vkuse nepretržite pomaličky 6 rokov. Ale som predsa silná a statočná 😃 a dám to. Z neba mi spadla do kontaktov jedna milá osôbka Majka z Trnavy a tak sme sa spojili a cestovali sme spolu. Bolo to úžasné a niečo pre mňa úplne nové. Našla som si kámošku, s ktorou som nečakane prekecala kopec hodín vo vlaku. Vystúpili sme z rýchlika v Štrbe a prestúpili na zubačku na Štrbské Pleso. Tu sme 😃... Musím sa smiať.... Spoznali našu Sašku. Takto vám poviem, celé to bol osud 😃....! Takže v trojke sme vystúpili na Štrbskom Plese, dali si obed a išli sa ubytovať. Cestou na hotel sme si všetko fotili ako kvalitní japonskí turisti 😃, ale inštrukcie boli jasné – FOŤTE ČO NAJVIAC, a tak sme fotili.

Prechádzali sme naozaj rozprávkovou krajinou. Aspoň ja som to tak vnímala, lebo som odchádzala z 15-stupňovej Bratislavy a tu zrazu kopa snehu. Keď sme zbadali hotel Patria, áno je to ten, ktorý vidno na každej fotke Štrbského plesa (taký ten trojuhoľník 😃) padli nám sánky. Naozaj je to reálne, naozaj sme tu.

Ubytovali sme sa a zistili sme, že ja s Majkou sme spolu na izbe a naša Saška je hneď vedľa. Tá ešte spolubývajúcu nemala. Izba bola nádherná, štyri hviezdičky tomuto hotelu pridelili úplne oprávnene, o čom sme sa presvedčili aj v jedálni a wellnese. Rozhodli sme sa, keďže bolo krásne, že vybehneme von, pofotiť sa, poprechádzať a nakúpiť srandičky domov. Bolo nádherné slnečné počasie – ako na objednávku. Potom sme si už nerušene užívali wellnes a tam sme spoznali ďalšiu dámu do partie, Andy. A už sa blížil čas k 19:00 – čas na prvú spoločnú večeru a spoznanie ostatných účastníčok zájazdu. Večera aj dievčence nemali chybu 😛. Alicka s Tomášom, ktorí to mali všetko organižačne pod palcom, boli tiež skvelí a čo sa týka organizácie, nevidela som zo strany CURAPROX žiadnu chybu. Aj Lenka, ambasádorka CURAPROX, sa tohto víkendu zúčastnila. Po večeri a zoznámení naše kroky putovali dole do baru, kde sme sa bližšie spoznali, navodili rodinnú atmosféru, kedy sme si potykali aj priamo s prednášajúcimi doktormi, pokecali, dali si pohárik dobrého vínka, zahrali nejaké hry a potom nám už nič nebránilo ísť sa vyspať na ďalší deň, o ktorom sme skoro nič nevedeli.

V sobotu ráno po raňajkách sme sa všetci spolu stretli v konferenčnej miestnosti. Každý si našiel miesto so svojím menom, taštičkou na inštruktáž a tiež veľkou taškou s radosťami pre nás a naše rodinky. Okrem toho tam boli aj dva „divoké“ papiere. Na jednom bol rozpis prednášok, po ktorého prečítaní som nechápala, čo budeme toľko hodín, na toľkých prednáškach, riešiť. Veď čistenie zubov je samozrejmá vec. Zoberiem kefku a pastu, napením, „pošmrdlám“, vypláchnem, prepláchnem ešte ústnou vodou, ktorá sľubuje dodatočné zničenie baktérií a spokojná idem spať... Klasika nie? No z tohto omylu ma rýchlo vyviedli.

1. prednáška bola pod vedením MUDr. Pavla Andela a mala názov: Dôležitosť starostlivosti o svoje zuby v prepojení na prenášanie správnej starostlivosti na deti. Odtiaľto sme si odniesli heslo víkendu – ČISTÝ ZUB SA NEPOKAZÍ.


Rozprávali sme si o zubnom kaze, o tom ako je dôležité deťom venovať čas a svoju pozornosť aj pri čistení zubov, lebo to sa všetko spája následne aj s návštevou u zubára (neboja sa, sú v pohode a spolupracujú), rozprávali sme si aj o tom, ako nás klame marketing rôznych bieliacich pást, pást na zástavu krvácania ďasien a podobne. O tomto, aj každej ďalšej prednáške sa rozpíšem v ďalších článkoch.

2. na rade bol praktický nácvik čistenia s kefkou CS 5460 a CS smart s MUDr. Pavlom Andelom a MDDr. Adamom Mikušom

No takto vám poviem. Tu som zistila, že som si celých 25 rokov čistila zuby zle a po hodinke výučby čistenia som odchádzala s tak hladnými zubami, ako som snáď nikdy nemala.


3. ďalšia prednáška sa týkala témy: Starostlivosť o detské zúbky, ktorej sa ujala úžasná detská dentálna hygienička PhDr. Serafínová Phd.  


Tu som odpadla. Mala aj maličkú pomocníčku, neter Hanku a maminu – detskú zubárku.
Vysvetlila nám základné piliere zdravého detského chrupu:
- hygiena,
- výživa,
- mineralizácia,
- systematická starostlivosť.
Dala nám užitočné rady ako deťom čistiť zúbky, ako si ich spracovať 😛. Povedali sme si o dôležitosti prvej návštevy dieťatka u zubára už prakticky v tehotenstve. Bolo toho vskutku mnoho a verím, že článok z tejto prednášky vás mnohé ohúri minimálne tak, ako mňa.
4. po tejto prednáške nás čakal s PhDr. Serafínovou PhD., MUDr. Andelom a MMDr. Mikušom praktický nácvik čistenia so single kefkou


Rozdelili sme sa do skupiniek a čistili, krúžili a žasli. Každej jednej sa nám venovali, našli si čas, tak ako pri každej „inštruktáži“ tento víkend, na osobné usmernenie, rady a ukážku. Skrátka jedna čistá báseň 🙂. 

A zrazu nám oznámi, že je prednáškam koniec. Videla som na každej jednej, ako nás to udivilo. To utieklo tak rýchlo? Mala som pocit, že to bola jedna kratučká prednáška. Teraz sme už mali priestor na wellnes, oddych, večeru a vínko :P.

...pokračovanie nabudúce ;)
#test_curaprox3 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli