32 / 562
    Ryźový nákyp

    200 g natural ryže, 100 g masla, 3 jablká, 2 domáce vajíčka, 250 g hrudkovaného tvarohu, 2 x light prírodný vanilkový cukor (2 x 50 g), mletú škoricu, lyžica medu.

    Postup:

    Natural ryžu necháme 2 hodiny odstáť vo vode a potom varíme podľa návodu na obale. Do uvarenej ryže pridáme 2 žĺtka, 70 g masla a 40 g prírodného vanilkového cukru. Všetko premiešame a rovnomerne rozmiestnime na guľatý plech, ktorý je potretý zvyšným maslom. Na ryžu naukladáme tvaroh, ktorý je už pomiešaný s prírodným vanilkovým curkom (40 g) a na tvaroh naukladáme nakrájané jablká na kúsky, ktoré sú posypané a premiešané s mletou škoricou a 1 lyžicou medu. Z bielok z vajíčok vyšľaháme sneh a pokryjeme ním vrh nákypu. Dáme zapiecť do trúby na 180°C na 30 minút. Podávame s čajom.

    5. dec 2012

    Mnam vyzera to uzasne 🙂 ukladam receptik 🙂

    7. feb 2013