312 / 562
    Lúsková omáčka s koprom, vajom,osm. párkom /80%masa/ a bosniakom - Tatiho a Viliho verzia
    Komentár bol odstránený

    Suroviny

    300
    g fazuľové strúčiky
    400
    ml mlieko
    2
    PL maslo
    2
    PL múka hladká
    soľ
    bobkový list
    trstinový cukor
    citrón
    kôpor čerstvý

    16. júl 2013

    Fazuľky umyjeme, odstránime tvrdé končeky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme vodou len toľko aby boli ponorené, pridáme bobkový list, osolíme a povaríme, aby zmäkli. V druhom hrnčeku z masla a múky urobíme zásmažku, prilejeme do nej studené mlieko, poriadne premiešame aby neboli hrudky a zahustíme strúčiky. Môžete zjemniť smotanou. Prevaríme na miernom ohni za stáleho miešania, odstavíme a dochutíme kôprom,trst. cukrom a citrónom podľa chuti. Podávame s údeninou, vajíčkom, alebo fašírkou. Vhodná príloha sú nové varené zemiaky alebo čerstvý chlieb.

    16. júl 2013

    mnamka🙂 ale ja dávam radšej smotanu teda šlahačku na zahustenie a s trochou mlieka

    16. júl 2013

    @chiarra21 aj aj som tak dala, celú šľ.smotanu a potom ešte trochu mlieka, ale org. cerpt som našla tento

    16. júl 2013
    16. júl 2013