230 / 304
    chrumkavý chlebík-vynikajúci
    babulko
    autor

    350g hladká múka,150g žitná,chlebová,grahamová,špaldová múka-akukoľvek chcete a máte doma 🙂 ,2 kávové lyžičky mletá rasca-ale stačí aj jedná,2 kávové lyžičky octu,2 kávové lyžičky oleja-ja som použila olivový olej,1 kávová lyžička soli,štipka cukru do kvásku,3/4 kocky droždia-ja som použila 1/2 balenia sušené droždie,1 a 1/2 hrnčeka teplej vody-objem hrnčeka 300 ml je.Všetky suroviny spolu vypracovať čiže vymiesime nelepkavé cesto,ktoré si dáme na pomučenu dosku a roztiahneme ho do tvaru placky,prykrijeme a necháme 30 minut kysnuť,počas kysnutia si zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej nádobu aj s pokrievkou aby sa nám poriadne nahriala,tak si po vykysnuti tu chlebovu placku preložíme cez seba ako by sme balili darček a vytvarujeme do bochnika,vyberieme si horucu nádobu z rury a potrieme ju celu maslom alebo masťou,vložíme do nádoby bochník chleba,pekne si ho uhladíme vodou,narežeme tri rezy,posypeme rôznými semienkami a aj s pokrievkou ho dáme piecť na 30 minut na tých 230 stupňov,potom znížime ruru na 200 stupňov a bez pokrievky dopečieme ešte 15 minut do chrumkava,chlebík po upečeni ostane tvrdý ale ako bude pomaly chladnuť tak nám krásne zmäkne,nezľaknuť sa že bude tvrdý,je výborny, chrumkavý, voňavý a ozaj nenaročný 🙂 stojí za to vyskušáť,tak smelo do pečenia a potom už len DOBRU CHUŤ 🙂

    15. jan 2017