250g hera 250g hladka múka špecial 1 kyslá smotana-180 ml alebo 7 lyžic kyslého mlieka hustého Spracovať cesto a nechať v chladničke cez noc alebo aspoň 4 hodinky,rozvaľkáme,pokrajáme na štvorce ,plníme lekvárom -najlepší je klasicky slivkový,zrolujeme do tvaru rohlička,ukladáme na suchy plech-netreba mastiť a pečieme do zlatista na 180 stupňov,po upečení ešte teple obaľujeme v praškovom cukre zmiešanom s vanilkou,sú prúdko jedle 🙂🙂
250g hera
250g hladka múka špecial
1 kyslá smotana-180 ml alebo 7 lyžic kyslého mlieka hustého
Spracovať cesto a nechať v chladničke cez noc alebo aspoň 4 hodinky,rozvaľkáme,pokrajáme na štvorce ,plníme lekvárom -najlepší je klasicky slivkový,zrolujeme do tvaru rohlička,ukladáme na suchy plech-netreba mastiť a pečieme do zlatista na 180 stupňov,po upečení ešte teple obaľujeme v praškovom cukre zmiešanom s vanilkou,sú prúdko jedle 🙂🙂