baska_zet
4. apr 2021
98 

Hip HiPP hurá , poďme testovať 🙂

Ahoj mama. Na začiatok sa ti trošku predstavím, nech vieš, koho vlastne čítaš 🙂 V skratke: Volám sa Barbora a mám dve malé detičky, jedno živšie ako druhé 🙂 Počas celého testovania mi k 8-mesačnému Matejkovi asistovala aj staršia, takmer 3-ročná Eliška, tak si vieš predstaviť tú srandu, najmä pri prebaľovaní. No ale poďme k veci. 

Do rúk sa mi dostala novinka od značky HiPP, vlhčené obrúsky Natural Aqua a Natural s bio mandľovým extraktom. Ak mám byť úprimná, trochu som sa obávala, či budem schopná napísať recenziu. Ani tak nejde o to, že by som nevedela, ale skôr o to, že predsa vlhčené obrúsky pozná každý. Sú vlhčené. A sú to obrúsky, chápeš, mama, ako to myslím. Ale poďme teda na to, lebo slová sa mi kupodivu hľadajú ľahko, táto recenzia sa v podstate píše sama za chodu.

Dizajn

Každá dobrá firma vie, že celkový vzhľad predáva tiež. Vonkajší obal obrúskov je nádherný. Je jemný, obsahuje všetky potrebné informácie a pre detičky, nebudeme si klamať, je jeho šušťavý zvuk veľmi atraktívny.

(Ne)zloženie

Podrobnejšie vysvetlenie o zložkách, ktoré sú uvedené na obale nájdeš na mojom profile medzi príspevkami. Teraz ti ale napíšem viac o zložkách, ktoré sa v týchto obrúskoch nenachádzajú.

Čo sa týka (ne)zloženia obrúskov, veľmi oceňujem, že neobsahujú zbytočné éterické oleje, sú bez zložiek živočíšneho pôvodu,  alkoholu, farbív,silikónov,mikroplastov, parabénov, neobsahujú mydlá, tým pádom sú šetrnejšie k pokožke a nevysušujú ju, taktiež sa nemusíš báť pretrieť nimi očká, nedráždia a nezanechávajú mastný povlak na pokožke. Sú nebielené chlórom, a významné plus v tomto (ne)zložení je, že neobsahujú taktiež žiaden phenoxyethanol, čo je podľa mňa mierne nebezpečná látka pre dojčiace mamičky a hlavne detičky, nakoľko môže spôsobiť alergické reakcie, má negatívne účinky na ❗mozog a ❗ nervový systém. Pri jeho rozklade vzniká fenol, ktorý môže ❗deaktivovať mechanizmus imunitného systému . Ak uvidíš v nejakom zložení túto látku, ruky preč. Navyše sú rozložiteľné v prírode, čo je za mňa obrovské plus. Nie že by som šrégom vyhadzovala obrúsky mimo kôš, ale jeden nikdy nevie, čo si deti zaumienia ,a kde všade môžu obrúsky skončiť, keď sa rodičia nepozerajú.

99% vody, bio mandľový extrakt, perforácia

Ale teraz k tomu peknému, Natural Aqua, ako už z popisu vyplýva, obsahujú 99% vody. Ph k pokožke majú neutrálne. Druhá varianta obsahuje naviac ešte bio mandľový extrakt a majú jemnučkú vôňu. Oboje sú vhodné od novorodeniatka. 

HiPP Aqua ma veľmi milo prekvapili, sú jemné aj napriek tomu, že obsahujú celkom veľké množstvo vody. Pri iných značkách mi prídu obrúsky označované ako ,,aqua", prípadne "99 % vody" veľmi tvrdé a nepoddajné, kľudne by som niektoré prirovnala ku klasickému papieru namočenému vo vode. Neraz som obrúsok aj žmýkala od toho množstva vody, zatiaľ čo pri HiPPkách môžem smelo pokračovať v práci. Čo oceňujem sa zdá ako banalita, ale za mňa dosť šikovné riešenie. Každá jedna vlhčenka je v strede perforovaná, teda sa dá krásne potiahnutím rozdeliť na 2 kusy. Ja som toto využívala stále, veľké obrúsky pri utieraní hlavne veľkej kôpky ostávali na väčšine povrchu nevyužité, takto som si odtrhla polovičku a využila skoro jej celý povrch. Ušetrený čas prekladaním a každým prebaľovaním ušetrené aj vlhčené obrúsky, balenie mi vydržalo minimálne o 2 dni dlhšie. 

Moje dieťa nevykázalo počas 2 týždňov žiadnu reakciu, nám tieto obrúsky sadli ako "riťka na šerbeľ" , takže za mňa ako vrchného testovača sú to len samé plusy. Čo by som mohla označiť za malinký mínus je, že Aqua obrúsky môžu niekomu mierne "zapáchať". Je to avšak práve tými prírodnými vláknami celulózy, z ktorej je obrúsok vyrobený, tá má svoj špecifický zápach, práve tým nebielením a práve tým zložením (viď hore spomínaný príspevok na mojom profile). 

Takže, keď si dáme rekapitulejšn, bez zbytočnej chémie, šetrné k prírode, obal má krásny vzhľad a všetky potrebné informácie a jeden balíček obsahuje 60 vlhčeniek, ktoré sa dajú rozdeliť na dve. Takže vlastne 120 kusov v balíčku. 

#test_hipp_natural , #recenzia , #konik_testuje

#skusenosti_hipp_natural

Začni písať komentár...

Odošli