bastilly
27. apr 2010

Ahoj

Ahojte! Chcem sa opytat ako to je....Som tehotna, v novembri budem mat babatko, s priatelom sme poculi, ze vraj vyhodnejsie bude nezobrat sa.Mam totiz problem .Mam 23 rokov , som este ani nie rok po skole, este som nepracovala....takze asi matersku nedostanem , pretoze socialku som neplatila....chcem sa opytat co v takomto pripade co mi vlastne patri? Pocula som ze vraj len rodicovsky prispevok, pretoze este nemam 25 rokov.Varj do 25 sa o mna maju starat rodicia...je to tak aj ked som slobodna matka s dietatom?

ahoj ja som na tom rovnako-tiez sa zatial nevezmeme, mame narok na rodicovsky prispevok-to je okolo 160eur mesacne a prispevok po narodeni dietata to je 20 tisic korun ale vsetko az po narodeni....

27. apr 2010

Bastilly,ja ti neporadím,ale skús napísať internú poštu na cigaretka5, ona sa v týchto veciach vyzná a rada poradí.

27. apr 2010

4 560 korún (151,36eur) spolu s príplatkom k príspevku vo výške 20 440 korún (678,48 eura). Podľa schválenej vládnej novely zákona o príspevku pri narodení dieťaťa podporu štátu získate, ak sa dieťa dožije aspoň 28 dní.

27. apr 2010

ahoj..takze cele tehotenstvo nic,a ani len podpporu ,kedze si nepracovala posledne tri roky a neviem ci mas nejaku sancu zamestnat sa ako tehotna(stat by mal prispievat podla mna aj pocas tehotenstva),ak by si si predsa len nasla pracu,materska sa ti vypocita ako 55%z vymeriavacieho zakladu,ak to bude minimalna mzda,dostanes minimalnu matersku(162e),ak by si dostala viac,hoc by si pracovala len mesiac,tak 55% zo mzdy.ale to len pol roka,a kedze si nebola nemocensky poistena a ani si neodrobila viac ako 270dni,nemas pravo na to zvysene rodicovske do konca druheho roku dietata...pravdaze plus tych 25OOOtisic..ak si dieta nechas pomenovane po sebe,budes dostavat este od socialky nejakych 160e navyse,ale to musi mat dieta tvoje priezvisko a ked sa rozhodnete sa neskor vziat,male potom mozes pomenovat po manzelovi/otcovi dietata..toto si presne zisti na uradoch,alebo na nete...

27. apr 2010

Ahojte,
ja mám troška inú otázku, ale kaja, možno mi poradíš. Ako by som zistila, koľko by som dostávala materskú, keby si začnem platiť nemocenské???

28. apr 2010

Začni písať komentár...

Odošli