bejbi777
27. sep 2022
120 

CEWE KNIHA

Veľmi som sa potešila tomu, že môžem otestovať CEWE fotoknihu, pretože v počítači sa mi roky hromadia fotky a nikdy nie je ten správny čas ich spracovať. Ak však máte dátum, do kedy treba fotky odoslať, hneď máte dôvod sadnúť si za PC a fotky spracovať. Rozhodla som sa pre knihu plnú rodinných fotiek. So softvérom CEWE mám pozitívnu skúsenosť. Pracovala som so stiahnutou verziou na pevnom počítači, takže program reagoval rýchlo a svižne. Ponuka v menu s rôznymi nastaveniami je dosť intuitívna, ak som náhodou nevedela niečo nájsť tak som zavolala na pomoc manžela a ten to hneď našiel 🙂 takže žiadna pomoc na telefóne nebola potrebná. Kto by ju predsa potreboval tak som bola prekvapená, že telefonicky je dostupná každý deň okrem sviatkov od 08:00 do 22:00.

Na výber kníh existuje veľa možností napr. štvorcové, panoramatické, XXL atď. Mňa však zaujal lay-flat formát, pretože pri prezeraní fotoalbumu oceňujem to, že strany sa samy nepretáčajú ale ležia tam kde som ich otvorila. Takto si knihu dokážu pozerať aj naše detičky samé bez toho aby sa im neustále zatvárala.

Máte radi farebné pozadia s množstvami avatarov, nápisov, klipartov a podobne? Alebo máte radi minimalizmus a stačí vám na prednej obálke nápis a v albume iba fotky? Oboje je možné a existuje tam ešte nekonečne veľa možností medzi tým. Ja som si vopred vybrala určitý počet fotiek a zvolila som možnosť nechať si vytvoriť návrh pomocou asistenta keďže to veľmi šetrí čas. Manuálne vytváranie knihy pri väčšom počte fotiek odporúčam iba ľuďom čo majú veľa času alebo málo detí 🙂 S návrhom asistenta som bola spokojná, keďže fotky zoradil pekne podľa časovej osi a stačilo potom už len na konkrétnej dvoj stránke povymieňať či pootáčať jednotlivé fotky. Asistent mi na môj počet fotiek navrhol určitý počet strán, ktorý sa následne dá ešte zvyšovať či znižovať a skvelé je, že zároveň vidíte aj konečnú sumu za pridané či odobrané strany. Veľmi som sa potešila možnosti povrchovej úpravy na titulnej strane, ktoré dodá knihe punc exkluzivity. Stojí to 4,99€ čo nie je málo, ale konečný efekt je skutočne exkluzívny. 

Celkovo od začiatku práce tj. nahranie fotiek a spracovanie fotiek až po odoslanie na server sa mi pracovalo s programom dobre. Možno jediná vec, s ktorou som bojovala bola keď mi automatický asistent spojil dve či tri fotografie vedľa seba na jednej strane a chcela som tam vytvoriť medzi nimi úzku a rovnakú bielu medzeru tak to buď tie dve fotky hneď spojilo alebo bola medzera medzi fotkami príliš veľká. Nebolo to však neprekonateľný problém a na celkovej kvalite a dizajne knihy to nie je poznať. Možno stačilo zavolať na hotline a poradili mi čo a ako, ale neskúšala som to. Doručenie v mojom prípade trvalo niečo cez dva týždne, čiže ak by to bolo rýchlejšie nenahnevala by som sa, avšak s výsledným produktom som veľmi spokojná. Kniha prišla bezpečne zabalená v hrubom kartóne a verím, že z nej budeme mať radosť celá rodina ešte mnoho rokov. Do budúcna ešte určite rada využijem služby CEWE na vytvorenie fotoknihy. 

#test_cewe3

#konik_testuje

Začni písať komentár...

Odošli