bejulik31
1. aug 2018
272 

Čas na domáci wellness

Každá matka nielen na materskej, ktorej život sa točí len okolo detí, partnera a domácnosti ho potrebuje - oddych, relax, ticho, čas pre seba, starostlivosť o seba...Avšak, všetky poznáme aká je realita. Nie je na to čas, peniaze, nie je kam "upratať deťúrence a kopu ďalších námietok. A tak som sa rozhodla, že si spravím wellness doma. Pekne som si ho naplánovala a následne napísala aj pre vás. 

Ak patríte do skupiny "Namietačiek" 😂, tak tento návod je práve pre vás. Nepotrebujete žiadne extra úspory, ani celý deň voľna (aj keď si to viem predstaviť 😉 ) a dá sa to aj pri deťoch (samozrejme spiacich 😁 ).

Takže milé dámy, neviem ako vy, ale ja mám dosť jasnú predstavu ako má taký domáci wellness vyzerať a čo by mal zahŕňať: 

- kúra na vlasy

- omladzujúca kúra  na pleť 

- uvoľnenie tela

- zjemnenie pokožky tela 

- manikúru

- pedikúru

- čas na knihu/film

- dobrú kávu/čaj/pohár vínka

- "chuťovka" na dobrú náladu

A začína to prípravou 🙂

👉 Pošlite deti na prázdniny starým rodičom alebo ich aspoň dajte včas spať 😁

👉 "Upracte" aj partnera (je to váš čas sama pre seba), môže sa wellnessu zúčastniť len ak budete mať z neho osoh (napr. masáž)

👉 Pohľadajte si nejaké sviečky či kahance, ktoré vám spríjemnia relax vo vani

👉 Pripravte si relaxačnú hudbu (ak nemáte žiadne CD, rádio...máte mobil...Google nájde všetko 😉 )

👉 Nachystajte si masku na vlasy,  pleť, telo...ak nemáte, postačia vám suroviny zo špajze (Google vám poskytne mnoho receptov na domáce kúry 🙂 )

👉 Pilník/strojček na chodidlá si položte blízko vane,aby bol v dosahu

____________________________________

A wellness sa môže začať 🛀

☀️ Napustite si horúcu vaňu a pridajte do nej penu alebo morskú soľ (pena je voňavá a romantická... soľ zasa uvoľňujúca a má aj liečivé účinky).

☀️ Zapáľte sviečky a pustite si hudbu (pozor na bezpečnosť - utopený mobil či hasenie kúpeľne nespadá do predstavy o wellnesse)

☀️ Na vlasy si naneste masku a zabaľte ich do uteráka 

☀️ Naneste na pleť masku a nechajte pôsobiť minimálne 20 minút

☀️ Ponorte sa do horúceho kúpeľa vo vani...zatvorte oči a myslite na niečo pekné a pozitívne 🙂 (nie na povinnosti, ktoré vás zajtra čakajú ani čo budete zajtra variť 😀 )

☀️ Keď vám začne chladnúť voda, je čas zmyť zo seba všetky masky, opilníkovať chodidlá a vydrhnúť telo kávovým peelingom. Už ste ho  vyskúšali? Bola som ním nadšená, takú jemnú, vláčnu a hladkú pokožku som už dávno nemala. Vrelo doporučujem vyskúšať 😉.

☀️ Oblečte si niečo pohodlné, v čom sa cítite príjemne a presuňte sa do obľúbeného kresla. Župan či pohodlný domáci odev vyvoláva príjemné pocity oddychu. 

☀️ Pripravte si chutný čajík alebo dobrú kávu resp. pohár vínka a k tomu niečo ľahké a chutné na zahryznutie 😉 (pre mňa ideálny pohár vínka a k tomu tanier s hroznom a niekoľkými druhmi syra 🍷🍇🧀

☀️ Zvoľte a realizujte svoju obľúbenú relaxačnú aktivitu (čítajte knihu/časopis, pozrite si dobrý film, spravte si manikúru, alebo len ležte a oddychujte 🙂 )

A ako dlho má trvať wellness? To je veľmi individuálne. Niekomu postačí hodinka- dve, niekto potrebuje aj celý deň či viac dní. Mne pomohli aj tie dve-tri hodinky...a načerpala som novú energiu a vitalitu 😉.

Odteraz minimálne raz za mesiac venujem pár hodín sebe a domácemu wellnessu.

A čo vy? Máte nejaké super tipy, ako vylepšiť domáci wellness, prípadne osvedčené homemade kúry?

nesvadbovo
AMBASÁDORKA

Veru tak! Ako wellness mimo domu je ešte lepší, ale tvoj návod úplne spĺňa moje požiadavky doma 🙂

26. júl 2018

@nesvadbovo vďaka, už to len pravidelne praktizovať 😉

26. júl 2018

Začni písať komentár...

Odošli