2 / 107
    2020, 208 str.

    Anotácia:
    Sotva dospelá Hana sa po vojne vracia z Osvienčimu domov na Oravu. V Dolnom Kubíne však nie je vítaná. Rodičovský byt arizovala mladá žena, s ktorou sa poznala už v predvojnových časoch. V treskúcich mrazoch sa Hana túla medzi synagógou a evanjelickým kostolom. Dolnokubínčania akoby ju nevideli. Niektorí sa boja židovke čo i len prihovoriť iní ju otvorene nenávidia.
    Vôňa medovníkov. Ľudia chystajú prvé povojnové Vianoce... zdá sa, že šťastné a veselé nebudú pre všetkých.

    📚 Moja recenzia 🖋️:
    Ďalší z tohtoročných vianočných darčekov, ktorý veľmi potešil. A na viackrát. Pri rozbaľovaní balíčka pod stromčekom a pri čítaní. Neviem, či je, vzhľadom na pozadie tohto príbehu adekvátny výraz nádherný, ale myslím, že tu je na mieste. Nádherný príbeh. Nežný, citlivý, jednoduchý a ľahko čitateľný, ale podaný komplexne, nezabudnúc na žiaden detail. Prepracovaný do posledného slova. Historicky, ani dejovo. Keby som si vopred nenaštudovala niečo o autorovi, pánovi Frindtovi, tak by som odhadovala, že toto určite napísala žena. A v tomto prípade je to kompliment.
    Myslím, že tento príbeh ulahodí širokému profilu čitateľov. Mne veľmi. Po veľmi dlhej dobe som mala pri dočítavaní knihy emočné zimomriavky, čo hovorí za všetko.

    20. jan 2021
    20. jan 2021
    20. jan 2021
    20. jan 2021

    Ďakujem za recenziu, zdá sa mi ze tato téma sa stala už príliš komerčnou a je problém ajst knihu s hlbsou mysliemkou

    6. jan 2022