blondyne
17. nov 2019
188 

Špiním, špiníš, špiníme....

... alebo všade samé riady.

Prišla tá chvíľa, kedy si s vyloženými nohami sadám na gauč, po tom, ako som uspala synčeka a druhý si veselo kopká v brušku, otvorila Modrého koňa, a čo nečítam... Somat hľadá mamičky na testovanie svojho *Gold Gel Anti-Grease Lemon*. Skúsila som sa teda zapojiť a o pár dní som sa dozvedela, že ma vybrali. 

S nadšením teda očakávam kuriéra, keďže až tak veľmi som nemala skúsenosti s touto značkou, až na pár výrobkov. Po otvorení balíka, teda balíčiska, som bola veľmi milo prekvapená, keďže som nečakala takú bohatú nádielku, za čo sa chcem, samozrejme, veľmi poďakovať. Avšak prioritne som sa v tomto testovaní zamerala na Somat Gold Gel Anti-Grease Lemon, i keď s malou pomocou ďalších výrobkov z danej rady.

Tak hor sa testovať, respektíve umývať... 

V prvom rade som si, samozrejme, nezabudla skontrolovať všetky prípravky, ktoré aj keď som nemusela v tomto prípade použiť, ale keďže máme tvrdú vodu, tak ich používam. V tomto prípade išlo hlavne o leštidlo, použila som teda Somat, pridala som i tabletku na čistenie umývačky, veľké plus má, že sa môže použiť v priamom cykle a nemusím púšťať teda samostatný program. A ako doplnok som si zavesila osviežovač na prevoňanie umývačky. Ako určite každý vieme, občas vie po čase umývačka cítiť tou svojou vlhčinou alebo, ak sa riady nachádzajú dnu dlhšie, tak i zápachom od nich.

A potom to prišlo, predstavenie nášho hlavného hrdinu. Poviem vám, bol to pre mňa mierny boj, nalievať do tomu určenej priehradky gél. Keďže ja som čisto tabletková od začiatku, ako používam umývačku v našej domácnosti. Takže si viete predstaviť tú vtipnú situáciu, aká nastala. Naliať rýchlo, kvôli "pomocníkovi" a s tým, aby daný obsah skončil tam, kde má, nie vždy to vyšlo.

Čo sa týka teplôt a dĺžok programu, vyskúšala som dva hlavné, ktoré sa v našej domácnosti používajú, s rôznym množstvom gélu. Taktiež inú intenzitu špiny na riadoch či doby, pokiaľ sa nazbieralo dostatočné množstvo na naplnenie objemu umývačky.

Išlo o programy: 

  • 58 min - s teplotou 60 stupňov
  • 2 h 23 min - s teplotou 70 stupňov

Množstvo gélu:

  • 25 ml
  • 15 ml

Zamerala som sa na odsledovanie takých tých bežných, ale, samozrejme, aj silnejšie zašpinených riadov ako ovsená kaša (1), ale i, napríklad, kvások (2). S týmito riadmi si poradil tak, ako som očakávala, i keď pri kvásku som sa trocha obávala, pretože je občas problém ho úplne odstrániť z pohárov. Ale čo som celkom zostala sklamaná, lebo som doteraz s tým nemala väčší problém, bol zelený čaj so šálok (3), a to som skúsila rôzne varianty programov a množstva gélu, ale vždy som tam videla čiary, pokiaľ bol čaj v šálke. Najprv som si myslela, že to bolo nespravným rozložením riadu, ale nie. Ale to bežné zašpinenia riadov umylo, plus prevoňalo umývačku.

(1)

(2)

(3)

Tak, ak by som mohla celkovo zhodnotiť svoje testovanie, mňa osobne až tak neprekvapilo, predsa je to prípravok určený na riady, tak očakávam, že sa s tým aspoň ako tak popasuje. Ale ani veľmi nesklamalo, až na tie šálky. Každý výrobok z rady Somat ma niečo do seba, ale jednoznačne pre svoju pohodlnosť a rýchlosť zostanem do budúcna verná tabletkovej forme prípravkov na umývanie riadov. To, aké miesto si v našej domácnosti aj v budúcnosti nájde značka Somat, prinesie až čas, takže sa úplne nelúčime...

Ďakujem, tímu MK za túto možnosť a taktiež dodávateľovi Somat.

#test_somat, #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli