27 / 104
    bubena
    autor

    REIKI – cesta lásky a harmónie.
    REIKI – možnosť pomáhať sebe i iným.
    REIKI – harmónia tela a ducha.
    Reiki je stará terapeutická metóda prikladania rúk, ktorá pomáha zharmonizovať fyzické telo človeka a zároveň napĺňa nervovú sústavu dostatočným množstvom energie. Vo východných krajinách sa používa už niekoľko tisícročí. K nám sa dostala prostredníctvom učenia japonského mnícha a kňaza dr. Mikao Usuiho.
    Podstatou je naučiť sa pochopiť energetický systém, ktorý pracuje s každým fyzickým telom a vďaka tomu pochopiť súvislosti medzi fyzickým telom, energetickými telami a energetickými centrami, dokázať nastoliť stav celkového ozdravenia organizmu, stav kľudu, uvoľnenia a dobrého pocitu zo života.
    Reiki otvára možnosť prežiť svoj život bez stresu, s nadhľadom a učí riešiť problémy každodenného života pokojne. Práca s energiou reiki je práca so životodárnou liečivou energiou, silou, ktorá za každých okolností pomáha všetkým živým bytostiam, ochraňuje ich a udržuje v dobrej kondícii.

    24. jan 2013

    Joooooj nieeeee, sektaaaaaaaaa!

    25. jan 2013

    @season to nie je sekta 🙂 bubena dala aj popis co znamena Reiki 😉
    ja mam 2.stupen Reiky, tento rok by som si chcela spravit 3.stupen...vyborna vec!
    🙂

    26. jan 2013

    @zf83 som katolíčka a veru by som sa do tohoto nechcela zamotať, prepáč.

    27. jan 2013
    bubena
    autor

    @season ze sekta 😀 aj ja som katolicka! ale coraz dalej rozmyslam o tom byt ateista..co dobre nam dala katolicka cirkev?okrem klamstiev,pedofilie a oberania nas ludi o miliardy..toto je liecenie,dobijanie energiou..jedna sa iba o energiu a ci si zid,katolik,moslim,,,musi uz predsa kazdy vediet ze cela nasa planeta,my,rastliny,zivocichy vznikli z energie...

    @zf83 super!! ja na to teraz nemam cas,ale tiez si to niekedy spravim..kazdopadne som sa po kazdej terapii citila jak znovuzrodena..po 20 rokoch som si odychla poriadne az pri tomto...

    27. jan 2013

    @bubena ak si praktizujúca katolíčka, skús sa na to opýtať svojho duchovného... keby nám cirkev nič nedala, tak by asi zanikla... toto je len produkt inej viery. Moja krstná mama sa tiež liečila z hočkina, "pomáhala a nabíjala" ju energiou jedna psychotronička. Žial, len z nej ťahala peniaze, hyjeny, ktoré zneužívajú nešťastie iných. Ale každý máme slobodnú vôľu, po mojich skúsenostiach som Ta proste varovala. Naozaj zo srdca prajem uzdravenie bez následkov. Skôr by som verila bylinkám http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/rady/lymfati...

    27. jan 2013
    bubena
    autor

    @season pan ktory mi terapie robil,to robil vsetko zadarmo..kazdy den pre mna isiel 6km z hor dole,aby mi pomohol co najviac..teraz som prec a este mi posiela energiu..zadarmo..ja mam vsetkych duchovnych na haku,do kostola nechodim,bola som tam iba na mojej svadbe..cirkev zavadza,klame,vsetko prekrutila a vy im to papkate ako take cvicene opicky..nejdem sa s tebou o tom vadit,ja som silne veriaca,verim v boha,v lasku a dobro..ale nie ako to chcu katolicki mafiani..dakujem ti a ja pouzivam aj bylinky...

    27. jan 2013

    @bubena katolicka cirkev.. nedava nic dobre, bere nam vsetko co sa zobrat da.. je to tiez sekta a este k tomu aj plna pedofilov!!!!

    27. jan 2013

    @bubena a inak miy ideme vystupit z nej, nemienim ich podporovat financne, platime im kazdy rok vysoke dane a nechapem naco a zaco?!!!!

    27. jan 2013

    ja som tiez katolicka, to co sa deje v cirkvi moju vieru nezmeni a nemusime hadzat vsetkych do jedneho vreca,
    to nie je hriech ze robim reiky,pomaham sebe aj druhym a zadarmo,modlidba je tiez isty druh meditacie,kazdy robi co mu vyhovuje.
    @season-viem o com hovoris takisto som reagovala ked som to pocula prvy krat a od malicka som bola vedena k niecomu inemu, ale ver mi, ze keby si mala take bolesti ako ja a doktori by ti nevedeli pomoct a pchali by to teba len chemicke lieky" tak by sa sa chytala kazdej slamky aby si sa neutopila"-tak sa hovori,alebo nie 🙂
    s reiky sa mi vyliecila chronicka bolest chrbtice, nechcela som tomu fakt verit ale po troch sedeniach som bola zdrava a uz sa mi to nevratilo,TAKY MALY ZAZRAK takisto aj ekzem a po 19rokoch bolestivu menstruaciu!
    chemickymi liekmi som si poskodila len dalsie organy!
    plus k reiky som brala Bachovu terapiu kvetov http://www.bachovekvapky.sk, tak isto vrelo odporucam.

    a viete kto mi odprucil REIKY moj pan doktor ortoped, totizto uz aj doktori spolupracuju s nimi napr.vo Zvolenskej nemocnici sidli jedna majserka reiky,kt.spolupracuje s doktormi sa im to osvedcilo, jednoducho v praxi to funguje!

    @bubena ked budes mat na to cas a financie urcite si to sprav, nebudes lutovat, vrele odporucam... 🙂

    A samozrejme kazdy moze verit comu chce, nadarmo sa nehovori 100 ludi 100nazorov a s Reiky neublizite nikomu naopak pomoze a mozete verit v co chcete 🙂))
    ...pre mna je najhorsia "sekta svedkovia jehovovi"... to ked pocujem tak mam mraz po chrbte!!!

    PS: nas pan farar(inak skvely clovek) v obci to vedel ake mam zdrav.problemy ked som sa tak rychlo vyliecila, tak som mu to vysvetlila, no poviem Vam nebol 3krat nadseny, pretoze "mi katolici to mame zakazane", ale odpovedal mi ze nieco na tom bude", pre boha vsak to nie je hriech, ze mi niekto pomoze,prave naopak!!!

    zoberte si z toho co chcete 🙂 aj tak vas mam vsetkych rada!

    28. jan 2013
    bubena
    autor

    @zf83 vidis,ja ked som primala reiki terapiu skoro kazdy druhy den,tak som dostala menstruaciu uplne bezbolestnu,a trvala 7dni ako ma..normalne mavam strasne bolesti v bruchu,tece zo mna ako z vola 1den a hotovo..a vtedy som sa uplne cudovala..lenze teraz reiki neprimam a opat sa mi to vratilo..ale ono sa to upravi ked budem v pohode..

    ten reiki ucitel co mi terapie robil,je tiez veriaci,chodi spievat do kostola,ma vsade sosku jezisa krista,vonku v okienku a kazdy vecer tam zapaluje sviecku..toto absolutne nema nic s vierou..iba to,ze ci veris v energiu a v to ze sa vyliecis..a tiez hovoril,ze farar v dedine ho odsuzoval a ked sa tam nastahoval,rok ho nikto nezdravil a kazdy ho ignoroval..ale ako zacal ludom pomahat a malo to efekt..dnes je jeho dom stale plny ludi 🙂

    8. mar 2013

    @bubena @zf83 žienky ďakujem za vaše info,idem si vyhľadať kurz reiki v BA 🙂

    23. mar 2013

    @bubena ahoj a kde robia tuto terapiu a koľko stoji???dakujem

    24. mar 2013

    Asi sa tým začnem trošku zaoberať,celkom má to zaujalo. A áno som veriaca a katolícka,ale podľa mňa je každé vierovyznanie taká malá ''sekta''

    17. máj 2013

    @bubena ja to beriem tak isto...tiez verim silno v dobro, boha, ale nie v cirkev!! spoved atd cisty stredovek...boh by chcel aby sme zili slobodne a stastne a urcite nie aby sme sa schádzali v nejakej budove so soškami....tiez som katolicka, ale myslim si ze kazde nabozenstvo je vo svojej podstate sekta - kazde nadava na to druhe, pritom vsetci veria v to iste... radsej sa neskatulkovat...

    18. máj 2013

    Kokos ze sekta. Tak to zijem v sektarskom doupi. A moje dieta nie je dieta svetla ale antikrist? Boze prepac ale musim sa smiat. Dani posielam ti co mi otec dovoli.

    19. dec 2013
    bubena
    autor

    @mataaa30 az teraz vidim tvoju otazku..mrzi ma ze som ti nenapisala skor..vyhladaj si v google reiki terapia v tvojom okoli..ucinok by si mala pocitovat uz po prvom raze,mala by si byt odychnuta a potom aj s energiou po cely den..ak toto nepocitis ,neni dobry reikista..jedna terapia by mala byt okolo 10e.ale ak si chora,co si,a najdes reikistu co to robi naozaj aby pomahal,spravil by ti to aj gratis..

    19. dec 2013
    19. dec 2013

    myslela som, ze nebudem reagovat, ale svedomie mi neda. Cirkev zla nie je. Ludia v nej bazia po moci a bohatstve a Cirkev, zial, tvoria ludia. No keby to bola len nejaka idea a zalozena by bola len preto, aby zarabala, uz davno tu nie je. Nie som cvicena opicka, ktora predstavitelom vsetko papa, ako pises. Tiez sa mi vela veci nepaci v Cirkvi. Ale Cirkev tvorim aj ja a nie je to prave o tom, ze ak chcem nieco zmenit, musim zacat od seba? Posudzujem inych, plujem na "vlastnych" a robim v podstate to, co aj ti ctiziadostivi na vrchole. Ale takto to nefunguje. Ak niekto skutocne veri v Boha a ma precitany aspon Novy zakon, tak by mal rozumiet inak tomu vsetkemu ako ludia mimo Cirkvi. Ano o pedo a homo a inych "uchyl" - knazoch sa vsade pise a vyrabaju sa skandaly aj tam, kde nie su, ale kolko sprav ste napr. citali v poslednej dobe o tom, ako ten, ci onen knaz pomohol, mal kazen plnu vycitiek k veriacim, lebo sa uz nemoze pozerat na to, ako zije jeho farnost a pod. To sa uz tak lahko nedozviete. A tych "spravnych" je rozhodne viac, ako tych, o ktorych pisu bulvarne platky. Pokial budu Cirkev viest ludia svojou pomocou a svojimi charaktermi, nezmeni sa to. A diabol je otcom lzi, takze dokaze velmi rychlo upozornovat na to, ked sa stane nieco zle a robi to neskutocne rafinovane. Najuzasnejsie a najrafinovanejsie je klamstvo o tom, ze vlastne vobec neexistuje.
    A k reiki - moze to byt neskutocna ulava a ja Ti ju z celeho srdca prajem, lenze patri to k okultizmu a (velmi Ti prajem, aby sa Ti to nikdy nestalo) ten vedie k nepokoju duse.
    Verim, ze Boh je lekar a jedine On Ta moze uzdravit. Drzim Ti silno paste a prajem vela sily. Z toho, co citam a vidim, verim, ze jej mas na rozdavanie, tak nech sa to nikdy nezmeni! 🙂 🙂

    13. jan 2014