68 / 104
    bubena
    autor

    Mandle
    Sú jedným z najhodnotnejších druhov orechov. Obsahujú 8 gramov vlákniny, 436 miligramov draslíku a 10 miligramov vitamínu E. Sú bohaté na vitamíny a minerály, fosfor a kálium, majú vysoký obsah železa. Zdravá pochúťka pre každého. Mandle sa používajú celé alebo lúpané prevažne do šalátov, rizota, omáčok alebo plniek. Mleté mandle môžu nahradiť niektoré druhy múky.
    Odporúčajú sa hlavne tehotným a dojčiacim ženám. Zo všetkých orechov obsahujú najviac horčíka a tak ukľudňujú nervy, vylepšujú pleť, vlasy a nechty. Mandľové mlieko je liečivé.

    29. jan 2013

    teraz jak na ne pozerám tak aj jadierka z marhúľ sú silno protirakovinové. Vykladala mi to predavačka v bio-obchode keď ma zaujali. Ja mám doma olej marhuľový. Ako jediný olej obsahuje spolu vitamíny B15,B17,B19. Je na ňom napísané, že sa používa ako podporná liek pri liečbe rakoviny.

    14. feb 2013
    bubena
    autor

    @gabika783 marhulove jadra jem..su hnusne ale urcite velmi ucinne! 🙂

    14. feb 2013

    tak to je super. 🙂

    14. feb 2013

    a tiez zdrojom kalcia ;) este dnes pojdem kupit 🙂

    15. feb 2013