72 / 104
    bubena
    autor

    Vedci len nedávno zistili a stále v nej nachádzajú ďalšie účinné látky. V tradičnej čínskej medicíne sa používa škorica na prehriatie organizmu.
    Škorica napr. podporuje chuť do jedla, znižuje krvný tlak, zlepšuje trávenie. Zažívací trakt zahrieva a stimuluje, upokojuje koliky, nevoľnosti a nadúvanie.

    Vzhľadom k dezinfekčným a antibiotickým účinkom sa využíva i ako prostriedok proti nachladnutiu, kašľu a chrípke. Priaznivo pôsobí i u žien, ktorým zmierňuje menštruáciu, ale i prechodové problémy. Škorica je výborné afrodiziakum. Škorica priaznivo pôsobí aj na cukrovku. Zmierňuje túto chorobu, ktorou dnes trpí množstvo ľudí. Škorica znižuje hladinu krvného cukru u diabetikov typu 2 až o 29% a hladinu cholesterolu až o 26%. Odporúča sa osobám s poruchou glukózovej tolerancie, ale aj osobám s nadváhou pi redukcii telesnej hmotnosti.

    Kedže už viete na čo všetko je škorica dobrá tak si doma môžte spraviť aj škoricový čaj. Potrebujete na to približne 2 - 3 gramy mletej škorice a približne 3 - 4 dcl vriacej vody. Po zaliati zhruba pár minut sa vytvorí vrstva usadenín na dne šálky. Výluh treba len preliať do ďalšej šálky bez usadenín. Pite nesladený alebo s troškou medu. Dobrú chuť 🙂

    9. feb 2013