73 / 104
    bubena
    autor

    Cesnak nám čistí telo veľmi účinne. Má perfektne silné protiparazitické, protiplesňové, antibakteriálne a protikvasinkové účinky. Dokáže dokonca nahradiť aj antibiotiká a určite nespôsobí v tele škodu ako oni. Má výborné odhlieňujúce účinky, rozpúšťa tuky, staré nánosy, uvoľňuje cievy a znižuje krvný tlak a aj zlý cholesterol. Nedávne výskumy potvrdzujú, že cesnak má dokonca aj protirakovinové účinky. Je to tým, že dokáže blokovať tvorenie rakovinových enzýmov v bunke a tým ju chráni pred nádorovým bujnením.

    Cesnak obsahuje vitamíny A, B1, B2, C a D, amid kyseliny nikotínovej. Z minerálnych látok sú to draslík, sodík, vápnik, železo, kyselina kremičitá, sacharidy a malé množstvo bielkovín. Najviac zastúpený v cesnaku je jód. Obsahuje taktiež aj látky pôsobiace na ženské ako aj mužské pohlavné hormóny.
    Zabraňuje starnutiu a to tak, že vychytáva voľné radikály, ktoré ničia bunky. Praskajú vám žilky na nohách alebo inde ? Riešením môže byť pravidelné užívanie cesnaku ako prevencie proti starnutiu a srdcovocievnym chorobám. Cesnak dokáže rozširovať aj tie najemnejšie cievy najodľahlejšie od srdca, rozšíriť ich a tým umožniť lepšiu cirkuláciu krvi. Zlepšuje elascicitu ciev. Ozdravuje črevnú mikroflóru, zbavuje črevných parazitov, lieči rôzne choroby pokožky (akné, ekzémy...), ničí zápalové procesy v organizme.

    9. feb 2013