61 / 104
    s touto penou sa umyva cela rodina..bez sulfatov!
    bubena
    autor

    Charakteristika účinných látok v detskej kozmetike BUPI

    Alantoin - je prirodzenou zložkou ľudského organizmu. Má revitalizačný a regeneračný účinok, zjemňuje a ukľudňuje pokožku, zmierňuje jej podráždenie a pôsobí protizápalovo a mierne dezinfekčne.

    Bisabolol - účinná látka, ktorá je jednou zo súčastí kamilkového/rumančekového/ extraktu. Má protizápalové, upokojujúce a mierne dezinfekčné účinky a s obľubou sa využíva v kozmetických prípravkoch pre deti.

    D-pantenol - nazývaný tiež - provitamín B5. Pokožku upokojuje, zvlhčuje, urýchľuje obnovu pokožky a poškodeného tkaniva. Má aj hydratačné vlastnosti a chráni pokožku proti zápalom.

    Vitamín E - /Tocopherol acetate/ - je účinný prírodný antioxidant. Zaisťuje ochranu pleti pred účinkami voľných radikálov, spôsobujúcich deštrukciu a starnutie pleti. Má aj protizápalové vlastnosti, stabilizuje prírodné oleje v kozmetických prípravkoch.

    Lanolín - je tuk získaný z ovčej vlny. Má ochranné vlastnosti na pokožku, ktorú premasťuje a zabraňuje jej vysychanie.V šampónoch a ďalších čistiacich prípravkoch sa používa špeciálna vodorozpustná forma tejto látky.

    Slnečnicový olej - /Helianthus Annus Seed Oil/ - je prírodný olej s vysokým obsahom kyseliny linolovej. Je výživný pre pokožku, ktorú premasťuje a doplňa jej ochranný tukový film.

    Makadamiový olej - /Macadamia Ternifolia seed Oil/ - je exotický prírodný olej s bohatým obsahom vitamínov A, B, E a beta karoténu, ktorý má aj prirodzený ochranný účinok proti UV žiareniu /ochranný faktor cca 4/. Má veľmi dobré regeneračné účinky na pleť vzhľadom na vysoký obsah palmitoolejovej kyseliny, ktorá je súčasťou ochranného kožného filmu. Dobre sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný pocit.

    Olej z hroznových jadier - /Vitis vinifera Seed Oil/ - je prírodný olej s vysokým obsahom kys.linolovej. Dobre sa rozotiera, neupcháva póry, zjemňuje a zvláčňuje pokožku. Je hypoalergénny, vhodný na citlivú a podráždenú pleť, ktorú ukľudňuje. Vo veľkej miere sa využíva aj v dermatologických prípravkoch na ekzematickú, psoriatickú a podráždenú pokožku radiačne ožarovaných onkologických pacientov.

    Rakytníkový olej - /Hippophae Rhamnoides Oil/ - prírodný olej cenený pre neobvykle vysoký obsah palmitoolejovej kyseliny, dôležitej zložky lipidov nášho kožného filu. Obsahuje tiež betakarotén, vitamín E, flavonoidy, minerály a ďalšie biologicky aktívne látky.Olej má regeneračné, antioxidačné, protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti.

    Jojobový olej - /Simondsia Chinensis Oil/ je to prírodný olej, stabilný proti oxidácii, ktorý má ochranný účinok voči ultrafialovému žiareniu /ochranný faktor 3 - 4 /. Na pokožke sa výborne rozotiera, premasťuje a zvláčňuje ju pričom nezanecháva lesklý mastný film. Dobre ho toleruje aj citlivá pleť.

    10. feb 2013

    aj my ho pouzivame cela rodina🙂

    10. feb 2013

    parada, hned najblizsie kupim, spravila som kontrolu v kupelke a povyhadzovala veci ktore obsahovali nebezpecne latky - a ostalo tam prazdno....

    10. feb 2013
    bubena
    autor

    @rora dobre ze 😀 ako u nas..a to moj muz ked byval sam,kupoval uplne najlacnejsie sracky,zubne pasty uplne lacne hnusne..vsetko som to vyhodila..teraz v kupelni nemame nic.iba toto.umyvame si s tym aj vlasy 🙂

    10. feb 2013

    @bubena ja som zas len tak zbezne pozrela sampon co uz roky kupujem - nivea (tam ma odradil sodium laureth sulfat), dalej cistiace gely s ktorymi si "cistim" uz roky tvar zn.Garnier a Dermacol (sodium laureth sulfat), jedna baba tu tiez davala link na nejaky clanok - tiez onkologicky pacient (ale uz sa vyliecila), ohladom tejto zlozky, tazke budem rada ak najdem cosi bez tohto v obchode s cim sa mozme umyvat, okrem uz spominaneho Bupi

    10. feb 2013
    bubena
    autor

    @rora ja mam na tvar obycajne mydlo logona..mam ho tiez v albume..http://www.naturo.sk/produkt/logona-mydlo-free-...

    10. feb 2013
    bubena
    autor

    @rora a kremiky a ine hovadiny pre plet mam tuto znacku..je perfektna...
    http://www.mojahimalaya.sk/category/all

    10. feb 2013

    Ja pouzivam pre dcerku bupi a som fakt spokojna

    10. feb 2013

    ja momentálne používam na pleť .. iba makový olej alebo kokosový olej, príp. čistú ružovú vodu a keď si 3 dni neumyjem tvár tak ju mám najkrajšiu 🙂))) Najhoršie je keď sa pozriem trocha skúmavejšie do zrkadla. To je konečná lebo ak náhodou zbadám malý beďár... už ma trase a musím ho tískať.. a samozrejme tak drasticky, že za 2-3 dni k beďarovi ktorý je už červená svetielkujúca neónka - sa pričarujú hneď ďalšie.. no proste, najlepšia starostlivosť o moju pleť je- keď sa o ňu prílišne nezaujímam. Vtedy je najlepšia. 😀 heh

    10. feb 2013

    aj my mame, skvela je 🙂

    6. mar 2013