17 / 270
    Linecké punčové rožky
    buxy
    autor

    Linecké cesto:
    210 g hladkej múky
    140 g tuku (napr. hera, palmarín)
    70 g pr. cukru
    1 vanilkový cukor
    2 žĺtky
    citrónová kôra
    (robím väčšinou 2-jitú alebo 3-jitú dávku, lebo z cesta zvyknem vyrobiť viac druhov pečiva)
    Múku preosejeme, pridáme zmäknutý tuk, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odpočívať. (Cesto sa môže na hnedo ofarbiť kakaom.) Potom vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, upečieme na papieri na pečenie.
    (Vyrobíme si punčovú hmotu, ktorú budeme dávať na rohlíčky. Zmiešame: mleté orechy, strúhané detské piškóty a pr. cukor alebo med a zalejeme trochou horúceho mlieka. Pridáme trochu rumu a trochu pikantného džemu alebo ovocného sirupu. Navrstvíme na linecké rohlíky a pokropíme čokoládou.)

    28. dec 2015