27 / 270
    Dobošová torta
    buxy
    autor

    Toto je recept na dobošový zákusok, ale keď potrebujem na oslavu nejakú dobrú tortu, často robím dvojnásobnú dávku dobošového zákuska a tak mám 12 plátov cesta, ktoré postupne plním, zaťažím, polejem čokoládou a mám výbornú dobošovú tortu.

    POTREBNÉ PRÍSADY NA CESTO:
    700 g hladkej múky
    3 celé vajcia
    300 g práškového cukru
    50 g hery
    1,5 balíčka prášku do pečiva
    1 dcl mlieka

    PLNKA:
    1 l mlieka
    2 žĺtky
    3 Zlaté klasy
    4-5 PL kr. cukru
    1,5 masla
    200 g práškového cukru
    100 g kakaa
    POSTUP PRÍPRAVY
    Všetky suroviny na cesto zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme na 6 častí
    Rozvaľkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme. (Najlepšie je rozvaľkať si cesto priamo na obrátenom plechu s papierom na pečenie.)
    Z mlieka, klasov, kr. cukru a žĺtkov uvaríme puding a necháme vychladnúť.
    Potom si vymiešame druhú časť plnky (maslo, pr. cukor a kakao) a spojíme s pudingom.
    Krémom plníme pláty, opatrne pritláčame, pláty sú veľmi krehké a môžu sa zlomiť.
    Na horný plát dáme čokoládovú polevu.

    28. dec 2015