203 / 270
    Domáci knedlík
    buxy
    autor

    Suroviny: 500 g múka polohrubá, 250 ml (pol na pol) vlažné mlieko a voda vlažná, 1 čl soľ, 1 ks vajce celé, 2 PL olej, pol kocky čerstvého droždia, 1 čl cukor kryštálový.
    Vymiesiť, nechať cca hodinu kysnúť na teplom mieste, kým sa cesto zdvojnásobí.
    Rozdeliť na polovicu, sformovať 2 knedle a nechať ešte aspoň 10 - 20 minút podkysnúť.
    Paríme prikrytú, 20 minút.
    Po odkrytí popichať špajľou, jemne potrieť olejom.
    Je to moja prvotina. Chuťovo OK, mäkká tiež, tak ešte párkrat urobím a trochu vyšperkujem tvar a bude 👌.
    Ale zjedli sa. 🤷🏻‍♀️

    10. okt 2021