244 / 270
    Opekané čínske rezance
    buxy
    autor

    Vykostené kuracie stehná jemne osolíme, okoreníme, posypeme kurkumou, mletým sušeným zázvorom, prisypeme trochu zlatého klasu, pokvapkáme sójovou omáčkou a trochou oleja. Necháme odstáť, (ja som nechala cez noc v chladničke).
    Osmahneme na troške oleja do polomäkka.
    Medzitým si zalejeme čínske rezance vriacou vodou, alebo prípravíme podľa návodu.
    Nasekáme si mrkvu a petržlen, na rovnaké rezance, pór na krúžky.
    Zeleninu pridáme k mäsu a spolu dodusíme.
    Scedíme rezance a dáme k ostatným surovinám na panvicu.
    Nakoniec do všetkého rozklepneme 2 - 3 vajíčka, premiešame a necháme upražiť.
    Podľa chuti môžeme pridať štipku čili, sójovú omáčku, podliať vodu, ...

    9. feb 2023