32 / 552
    baklažánové vežičky

    2 malé baklažány, nakrájaný na kolieska,
    2-3 paradajky , nakrájané na plátky ,
    1 balenie mozzarelly , nakrájanej na plátky,
    domáci kečup
    sušené bylinky pre chuť ( petržlenová vňať , oregano , bazalka ),
    soľ a korenie , podľa chuti,

    Postup: Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kolieska baklažánu som si predpiekla asi 10min. Potrela som ich zmesou domáceho kečupu, byliniek, korenia a soli. Ja som pridala aj trochu chilli - mala som chuť na štiplavé 🙂
    Na plech som uložila kolieska baklažánu, na každé koliesko položila paradajku, plátok mozzarelly a takto vrstvila každý kúsok. Na každý 1 kus sú použité 3 kolieska baklažánu. Zapekala som cca 25 – 30 minút, závisí od hrúbky baklažánu. Dobrú chuť. 🙂

    27. mar 2014